Πρόκριση για Καραγεωργίου, Τσερκεζή και Γάντσιο

Πρόκριση για Καραγεωργίου, Τσερκεζή και Γάντσιο

bet365

Οι κορυφαίοι τοξότες της Ευρώπης, ανάμεσα τους Παγκόσμιοι Πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες έδωσαν το «παρών» στο Μαραθώνα, όπου διεξάγεται European Grand Prix–Marathon 2015, με τρεις Έλληνες να παίρνουν το εισιτήριο στην επόμενη φάση.

Πρόκειται για τους αγώνες που θα δώσουν και τις τελευταίες προκρίσεις για το Μπακού το καλοκαίρι (1οι Στην σημερινή αγωνιστική πρεμιέρα της διοργάνωσης, αγωνίστηκαν και έκλεψαν την παράσταση, οι Ιταλοί Ολυμπιονίκες Μάουρο Νεσπόλι, Μίκελ Φραντσίλι και ο Ουκρανός Βίκτορ Ρούμπαν, αλλά και οι πρωταθλητές Ευρώπης Ολλανδοί Ρικ Βαν Ντερ Βεν, Τζεφ Βαν Ντερ Μπεργκ και ο Ιταλός Μάντια Μασιμιλιάνο.

Από ελληνικές πλευράς είχαμε 3 αθλητές, τον Αλέξανδρο Καραγεωργίου, τον Στέφανο Τσερκεζή και τον Κωνσταντίνο Γάντσιο που προκρίθηκαν στην επόμενη φάση στο Ολυμπιακό Τόξο ανδρών. Αγωνίσθηκαν 155 συνολικά αθλητές, από τους οποίους οι 104 πήραν την πρόκριση. Οι πρώτοι 8 μπήκαν στους 32, ενώ οι υπόλοιποι 96 (ανάμεσά τους και οι Έλληνες Καραγεωργίου 86ος στον επόμενο γύρο διεκδικώντας την είσοδό τους στους 48.

Οι 8 πρώτοι που προκρίθηκαν στους 32 είναι:

1) Νεσπόλι Μάουρο (Ιταλία)

2) Αλβαρίνο Γκαρσία Μιγκέλ (Ισπανία)

3) Ιβανίτσκι Χεόρχι (Ουκρανία)

4) Πασκουαλούτσι Νταβίντ (Ιταλία)

5) Ολάρου Νταν (Μολδαβία)

6) Βαν Ντερ Βεν Ρικ (Ολλανδία)

7) Μορέλο Μάρκο (Ιταλία)

8) Βαν Ντεν Μπεργκ Τζεφ (Ολλανδία)

Στο Σύνθετο Τόξο Γυναικών, οι συμμετοχές ήταν μόνο 12, οπότε και οι 12 πέρασαν στον επόμενο γύρο, ανάμεσά τους και 7 Ελληνίδες: 5η Αικατερίνη Χρονοπούλου, 6η Αναστασία Τσακίρη, 7η Μαρία Γιαννακοπούλου, 8η Αικατερίνη Ορφανίδου, 9η Πολύμνια Τζάνογλου, 11η Στυλιανή-Ευαγγελία Κωστάκου, 12η Ελευθερία Βόκολου.

Οι 4 πρώτες αθλήτριες που προκρίθηκαν απευθείας στις 16, είναι:

1) Μπόσταν Γεσίμ (Τουρκία)

2) Σζαλάνσκα Κατάρζινα (Πολωνία)

3) Κοτσαμάν Γκιζέμ (Τουρκία)

4) Κλίστοβα Σοφία (Ρωσία)

Η Ελλάδα δεν κατάφερε να προκριθεί για το Μπακού, στο ομαδικό των ανδρών. Τερμάτισε στην 20η θέση ανάμεσα σε 22 ομάδες, ενώ το εισιτήριο έπαιρναν οι 16 πρώτες χώρες.

Να σημειωθεί ότι όσες χώρες έχουν πάρει ήδη πρόκριση δεν προσμετρούνται στην λίστα με αυτές που παλεύουν να πάρουν την πρόκριση. Το ίδιο αντιστοιχεί και για το ατομικό. Παίζουν απλά για την νίκη στο Γκραν Πρι.

Στην Ομαδική Βαθμολογία των Ανδρών: 1) Ιταλία 1991, 2) Ουκρανία 1967 και 3) Ισπανία 1945.

Οι αγώνες συνεχίζονται αύριο Πέμπτη (26/03) και μεθαύριο Παρασκευή (27/03), στο Στάδιο της Νέας Μάκρης και το Σάββατο (28/03), ο μεγάλος τελικός, στην αφετηρία του Μαραθωνίου Δρόμου, στον Μαραθώνα, με την συμμετοχή 304 αθλητών και αθλητριών, από 37 χώρες.

 

Τελευταία Νέα