Το πάλεψαν Γιακουμάτος και Γκουντούρα

Το πάλεψαν Γιακουμάτος και Γκουντούρα

bet365

Ο Μάριος Γιακουμάτος και η Δώρα Γκουντούρα πραγματοποίησαν τις καλύτερες εμφανίσεις από ελληνικής πλευράς στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων Ανδρών- Νέων Γυναικών που πραγματοποιήθηκε στο Μάριμπορ της Σλοβενίας.

Οι δύο αθλητές μας κατέλαβαν την 13η και 22η θέση αντίστοιχα κι έδειξαν ότι το μέλλον τους ανήκει.

Στη Σπάθη Νέων Ανδρών ο Μάριος Γιακουμάτος έδειξε για μία ακόμη φορά ότι πρόκειται για έναν πολύ ταλαντούχο και ελπιδοφόρο αθλητή. Κατετάγη 13ος και κάλλιστα θα μπορούσε να είχε πάρει την πρόκριση για την 8αδα. Στους 64 κέρδισε τον Μπράντιτς (Κροατία) με 15-5, στους 32 επιβλήθηκε του Ντε Βος (Βέλγιο) με 15-11, αλλά στο κρίσιμο παιχνίδι στους 16 δεν μπόρεσε να κάνει την υπέρβαση κι έχασε δύσκολα από τον Μπανκσικ (Ουγγαρία) με 15-12. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μάριος στον όμιλο είχε τρεις νίκες και ισάριθμες ήττες, αλλά οι δύο ήττες προήλθαν με οριακή διαφορά (σ.σ. 5-4). Από εκεί και πέρα ο Αλέξανδρος Πολιάκοβ και ο Δημήτρης Μητρόπουλος πέτυχαν μία νίκη στους ομίλους και αποκλείστηκαν καταλαμβάνοντας την 52η και 53η θέση αντίστοιχα.

Στη Σπάθη Νέων Γυναικών η Δώρα Γκουντούρα πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και κατέλαβε την 22η θέση. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πέρασε από τον όμιλο με 4 νίκες και 2 ήττες. Στις 64 πέρασε χωρίς αγώνα, ενώ στη φάση των 32
αντιμετώπισε την Παλζίνσκα (Πολωνία). Μετά από ένα αμφίρροπο παιχνίδι, γνώρισε την ήττα με 15-10..

Στο ξίφος ασκήσεως Νέων Γυναικών η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου. Με τρεις νίκες και ισάριθμες ήττες πέρασε από τον όμιλο. Στο γύρο των 64 κέρδισε την Φαν ντε Χέιντερ (Ολλανδία) με 15-8. Στις 32, όμως, δεν μπόρεσε να καταβάλει την αντίσταση της Ρωσίδας Σαμσόνοβα κι έχασε με 15-9, με αποτέλεσμα να καταλάβει στην 30η θέση. Στο ίδιο όπλο αγωνίστηκαν οι Μαρία Παπαδοπούλου (53η) και Μαρία Πλιώτα (56η), οι οποίες με μία νίκη αποκλείστηκαν από τον όμιλο!

Στο Ξίφος Μονομαχίας Νέων Γυναικών η Περσεφόνη Ειρήνη Πανταζίδη αποκόμισε πολύτιμες εμπειρίες για το μέλλον. Η Ελληνίδα αθλήτρια κατέλαβε την 85η θέση.

Στο ξίφος μονομαχίας Νέων Ανδρών ο Στέργιος Τσώκας πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση. Ο αθλητής από την Φλώρινα κατέλαβε την 40η θέση, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι λίγες ημέρες νωρίτερα στο Ξίφος μονομαχίας Εφήβων (σ.σ. όπου είναι η ηλικιακή του κατηγορία) είχε έρθει 60ος! Στον όμιλο πέρασε ως πρώτος με 4 νίκες και μόλις μία ήττα. Στο γύρο των 128 πέρασε χωρίς αγώνα, ενώ στους 64 έχασε από τον Γκιανότε (Λουξεμβούργο) με 15-11. Ο αδερφός του Νίκος κατέλαβε την 69η θέση. Από τους ομίλους προκρίθηκε με απολογισμό τρεις νίκες και ισάριθμες ήττες. Στους 128, όμως, έχασε με 15-11 από τον Κοενγκσουίσερ (Αυστριακός). Ο Γιάννης Φιλιππούσης με μόλις μία νίκη στον όμιλο, δεν πήρε την πρόκριση και κατέλαβε την 102η θέση.


Στα ομαδικά η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε στο ξίφος μονομαχίας Νέων Ανδρών. Οι Φιλιππούσης, Νίκος και Στέργιος Τσώκας κατέλαβαν την 24η θέση
Στο Μάριμπορ βρέθηκε και ο διεθνής διαιτητής Ανδρέας Δουβής.

 

Τελευταία Νέα