Άδοξος αποκλεισμός για Κρεάνκα

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Άδοξος αποκλεισμός για Κρεάνκα

bet365

Από νωρίς αποκλείστηκαν οι Ελληνες στο δυνατό όπεν της Ουγγαρίας, που είναι στη σειρά των Challenge Series των World Tour της διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (I.T.T.F.).

Στον 1ο γύρο του απλού ανδρών ο Καλλίνικος Κρεάνκα έδωσε πολύ γερή κόντρα με τον Άγγλο Σάμουελ Γουόκερ, απέκτησε σοβαρό προβάδισμα με 3-1 σετ, όμως στο τέλος λύγισε με 4-3 και αποκλείστηκε. Ο πολύπειρος άσος ήταν απευθείας στον εναρκτήριο γύρο του απλού, ενώ θυμίζουμε ότι την Πέμπτη είχαν χαθεί και συνολικά έξι ευκαιρίες σε καθοριστικά παιχνίδια για πρόκριση σε κυρίως ταμπλό αγωνίσματος.

Στη μεγαλύτερη ελληνική αποστολή σε τέτοιο τουρνουά τις δυνάμεις τους μέτρησαν ακόμα στη Βουδαπέστη οι Κώστας Παπαγεωργίου, Κώστας Λαγογιάννης, Τάσος Ρηνιώτης, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Κατερίνα Τόλιου, Μαρία Χριστοφοράκη, Αγγελίνα Παπαδάκη, Γεωργία Ζαβιτσάνου και Φιλαρέτη Εξάρχου και στην τεχνική καθοδήγησή τους ήταν ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής.


Στην επιστροφή του στα επαμειβόμενα όπεν της I.T.T.F. έπειτα από δύο χρόνια ο Κρεάνγκα (νούμερο 79 στην παγκόσμια κατάταξη) ήθελε ένα καλό πλασάρισμα, όμως έχασε πρόωρα κι έμεινε στους «64», όπως είχε γίνει και στην αμέσως προηγούμενη συμμετοχή του στο Βελς της Αυστρίας το 2013. Κι αν τότε είχε γνωρίσει την ήττα από εγνωσμένης αξίας αθλητή (σ.σ. τον Σουηδό Παρ Γκέρελ), τώρα έπεσε θύμα έκπληξης κατά κάποιο τρόπο. Ο νεαρός Γουόκερ έκανε ντεμπούτο σε World Tour, σύμφωνα με τα στοιχεία της διεθνούς ομοσπονδίας και είναι αρκετά πιο χαμηλά στον παγκόσμιο πίνακα αξιολόγησης. Στους άνδρες είναι στο νούμερο 268, ενώ στην κατηγορία Under 21 βρίσκεται στο 81.


Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε καλή αρχή και πήρε με διαφορά το 1ο σετ. Κι αν εκεί έχασε άμεσα το ισχνό προβάδισμα, τότε στη συνέχεια πήρε ξεκάθαρα το πάνω χέρι, καθώς με σταθερή απόδοση προηγήθηκε 3-1 κατακτώντας μάλιστα με 11-2 το 4ο σετ. Στο ισορροπημένο 5ο σετ είχε την ευκαιρία να τελειώσει το παιχνίδι, όμως δεν το κατάφερε με αποτέλεσμα να νιώσει πίεση και την ίδια ώρα ο Γουόκερ να βγάλει αυτοπεποίθηση και συνεχή βελτίωση στην απόδοσή του. Τα σετ 11-6, 6-11, 11-8, 11-2, 9-11, 6-11 και 8-11.
Τον αποκλεισμό στον 1ο γύρο του απλού γνώρισαν για οι Γάλλοι Μεχντί Μπουλουσά, Στεφάν Ουές, τους οποίους αναμένεται να δουν οι Έλληνες φίλαθλοι την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου στο ντέρμπι Ολυμπιακού-Πέρα για την Α1 εθνική κατηγορία (σ.σ. έχει και το Πέρα ενημέρωση ότι ο Ουές θα έρθει αυτή τη φορά στην Αθήνα και θα τον ενισχύσει). Ο Μπουλουσά κάμφθηκε με 4-3 σετ από τον Ιάπωνα Ασούκα Σακάι και ο Ουές με 4-0 από τον Πορτογάλο Ζοάο Ζεράλδο.

 

Τελευταία Νέα