Αθλητισμός πίσω από τα κάγκελα: Tο gTV στις φυλακές Kορυδαλλού!

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Αθλητισμός πίσω από τα κάγκελα: Tο gTV στις φυλακές Kορυδαλλού!

bet365

Η κάμερα του Gazzetta TV μπήκε στην ψυχιατρική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, καταγράφοντας την προσπάθεια των κρατουμένων να... ταξιδέψουν μέσα από τη γυμναστική!

Η φυλακή περιορίζει την ελευθερία της κίνησης του σώματος. Το μυαλό, η ψυχή, η καρδιά, η θέληση μπορούν να... ταξιδέψουν και να νικήσουν κάθε υλικό φραγμό. Οι - περίπου - 300 κρατούμενοι στην ψυχιατρική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, έχουν το δικό τους παράθυρο διαφυγής από την καθημερινότητα. Όπως λένε στην κάμερα του Gazzetta TV, οι Δημήτρης, Παναγιώτης, Αλέξανδρoς... η άθληση είναι ο τρόπος για να ξεδίνουν και να κάνουν διαφορετική την καθημερινότητά τους.

Στον προαύλιο χώρο έχει φτιαχτεί ένα γήπεδο 5Χ5. Τα Δοκάρια; Ζωγραφισμένα στον τοίχο με μαύρη μπογιά. Στο δεύτερο όροφο, τρεις μικρές αίθουσες, αποτελούν το γυμναστήριο των αθλητών της φυλακής. Στην μία, υπάρχει σάκος και σκοινιά, όπου όσοι ασχολούνται με την πυγμαχία έχουν ό,τι χρειάζονται για να κάνουν το πρόγραμμά τους. Στις άλλες δύο υπάρχουν όργανα γυμναστικής. Μέσα από τα βάρη και την άσκηση, ο χρόνος δεν παγώνει, αλλά ούτε και ζεσταίνεται. Απλά, δείχνει ότι υπάρχει ζωή σε ένα μέρος που κανείς ποτέ δεν θα ήθελε να βρεθεί.

Επιμέλεια-Μοντάζ: Βασίλης Τσίγκας

 

Τελευταία Νέα