Στη μνήμη της Αννας Πολλάτου

Gazzetta team
Στη μνήμη της Αννας Πολλάτου

bet365

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Ευ Αγωνίζεσθαι-Αννα Πολλάτου” της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας (ΕΘΝ.Ο.Α.) ξεκίνησε το όμορφο ταξίδι του από την Κεφαλονιά και συγκεκριμένα το Αργοστόλι όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε η αδικοχαμένη Ολυμπιονίκης και συνεργάτιδα της Ακαδημίας, Άννα Πολλάτου.

Το πανελλήνιο αυτό πρόγραμμα, μετά από πρόταση του Προέδρου της ΕΘΝ.Ο.Α. Ισίδωρου Κούβελου στην Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, πήρε ύστερα από ομόφωνη απόφαση το λαμπερό όνομα της αδικοχαμένης Άννας Πολλάτου.

Πολύτιμοι συνδιοργανωτές της ΕΘΝ.Ο.Α. στην αφετηρία του προγράμματος ήταν ο Δήμος Κεφαλλονιάς και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Κεφαλλονιάς.

Χιλιάδες μαθητές 1βάθμιας και 2βάθμιας από το Αργοστόλι, το Ληξούρι, τον Πόρο, τη Σκάλα, τα Μεσοβούνια, την Πάστρα, τις Κεραμειές, τη Χιονάτα και τη Σάμη καθώς και τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου των Περατάτων και του ΕΕΕΕΚ Αργοστολίου συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΕΘΝ.Ο.Α. - στην 17η κατά σειρά δράση - και έζησαν μια μοναδική εμπειρία, μαθαίνοντας τα μυστικά των Ολυμπιακών Αθλημάτων από τους καλύτερους, που ήταν μια αποστολή 35 ατόμων με Ολυμπιονίκες, εκπαιδευτικούς, προπονητές και στελέχη ανάπτυξης του αθλητισμού.

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιάστηκε πριν από τέσσερα χρόνια από την Ιλεάνα Κλοκώνη και βασίζεται πάνω σε δύο άξονες τον εκπαιδευτικό και τον αγωνιστικό. Στόχο έχει την προώθηση του Αθλητισμού, των αρχών του Φίλαθλου Πνεύματος, του Ευ Αγωνίζεσθαι και της εξωσχολικής φυσικής αγωγής των μικρών παιδιών. Ωστόσο από εδώ και πέρα, ο μεγαλύτερος στόχος θα είναι να μείνει η Άννα ΑΘΑΝΑΤΗ και αυτό θα προσπαθήσουν εθελοντικά οι συνεργάτες και τα στελέχη της ΕΘΝ.Ο.Α. να συμβεί, μέσα από τη δυνατή και μακροχρόνια συμμετοχή της νέας γενιάς στο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα φιλοξενήθηκε στο Αθλητικό Κέντρο Αργοστολίου και ξεκίνησε με την είσοδο του Ακάδημο, τη σοφή κουκουβάγια-μασκότ της Ακαδημίας, και με την παρέλαση της Φιλαρμονικής της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ “Διονύσιος Λαυράγκας” όπου ακολούθησε η εκφώνηση του Ολυμπιακού Ύμνου από τη σοπράνο Αναστασία Ζαννή.

Ακολούθησε καλωσόρισμα των μαθητών και εκπαιδευτικών από τον Πρόεδρο της ΕΘΝ.Ο.Α., Ισίδωρο Κούβελο, τον Αντιδήμαρχο Αργοστολίου, Διονύση Λυκούδη και τον Προϊσταμένο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Θοδωρή Μπαγιώκη ενώ την έναρξη του αγωνιστικού-εκπαιδευτικού μέρους κήρυξε ο Δήμαρχος, Αλέξανδρος Παρίσης. Η Ακαδημία ιδιαίτερα ευχαρίστησε τη δημοτική αρχή και συγκεκριμένα τον Προεδρο Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. Άγγελο Κωνσταντάκη. Το παρών στη μεγάλη παιδική αθλητική διοργάνωση έδωσε και η οικογένεια της Άννας Πολλάτου . Μάλιστα, τηρήθηκε και ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της και εν συνεχεία μικροί και μεγάλοι εκφώνησαν τον Εθνικό Ύμνο.

Ο πρώτος σύλλογος της Άννας Πολλάτου συνεργάστηκε με την ΕΘΝ.Ο.Α. άριστα και υποδειγματικά: Οι μικρές αθλήτριες του Αθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ συμμετείχαν ενεργά στην τελετή έναρξης του εκπαιδευτικού προγράμματος "ΕΥ Αγωνίζεσθαι-Άννα Πολλάτου" της ΕΘΝ.Ο.Α. στην Κεφαλονιά και όταν η μουσική τους διακόπηκε λόγο τεχνικού προβλήματος αυτές συνέχισαν έως το τέλος χωρίς μουσική, όπως θα έκανε στη θέση τους κάθε μεγάλος αθλητής! Οι μικρές αθλήτριες έστειλαν σε όλους μήνυμα ψυχραιμίας, αντοχής και προσπάθειας και ήταν μια από τις ωραιότερες στιγμές του προγράμματος!

Στο αθλητικό κομμάτι της διοργάνωσης, το κεντρικό γήπεδο του Αργοστολίου, τα γήπεδα τένις, μπάςκετ και το 5Χ5 χρηςιμοποιήθηκαν ως χώροι εκπαίδευσης κυρίως μη διαδεδομένων Ολυμπιακών Αθλημάτων με οδηγούς τους: 1) Ολυμπιονίκες: Νίκη Μπακογιάννη, Βούλα Κοζομπόλη, Αγγελική Καραπατάκη, Χαρά Καρυάμη, Κλέλια Πανταζή, Εύα Χριστοδούλου, Μαρία Γεωργάτου, Σοφία Παπαδοπούλου, Γιώργος Τζελίλης, Βάσω Βουγιούκα, Μορφούλα Ντώνα, 2) Πρωταθλητές: Έλενα Πλατάνα, Ελένη Δαρδαμάνη, Γιώργος Τσουρούτας, Δημήτρης Μητρόπουλος, Αγγελική Τσαμούρα, Δημήτρης Σάκο,

3) Στελέχη, Υπεύθυνοι Ανάπτυξης Αθλημάτων και Ομοσπονδιακοί Προπονητές: Αποστόλης Αποστολόπουλος, Τεχνικός Σύμβουλος Ανάπτυξης & Εκπρόσωπος ΣΕΓΑΣ Kids Athletics Νοτ/Δυτικής Ελλάδας, Μπακαλοπούλου Κυριακή Πρόεδρος Ανάπτυξης ΕΟΧ, Ιατρούδης Παναγιώτης Ομοσπονδιακός Προπονητής ΕΟΧ, Σκάρλος Δήμητρης Ομοσπονδιακός Προπονητής ΕΟΧ, Αλεπουδέας Στέλιος Ομοσπονδιακός Προπονητής Νέων Χειροσφαίρισης, Μαρία Κυριλοπούλου Γενική Γραμματέα ΕΦΟΤ, Νίκος Μπαλιάμης, Προπονητής Ανάπτυξης ΕΦΟΤ, Χρήστος Καρμοίρης Ομοσπονδιακός Προπονητής ΕΦΟΤ, Ευαγγελία Κρητικού Εθνική Προπονήτρια Cheerleading, Βασιλική Μάρκου Προπονήτρια Cheerleading, Βασιλική Κολοβού Προπονήτρια Cheerleading.

Τα αθλήματα της 17ης αθλητικής ημερίδας Ευ Αγωνίζεσθαι-Άννα Πολλάτου ήταν: Άρση βαρών, τοξοβολία, χάντμπολ, πυγμαχία, ξιφασκία, στίβος-kids athletic και άλμα εις ύψος, ρυθμική γυμναστική, ιστιοπλοΐα, το μη ολυμπιακό άθλημα cheerleading αλλά και ποδόσφαιρο, υπό τις οδηγίες του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, Γιώργου Αμανατίδη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ που είναι ο χρυςός χορηγός της ΕΘΝ.Ο.Α. για το 2014 διέθεςε στη διοργάνωςη για κάθε σχολείο που συμμετείχε μπάλες ποδοσφαίρου. Επόμενος σταθμός για το “Ευ Αγωνίζεσθαι-Αννα Πολλάτου” θα είναι σύντομα το Άργος.

 

Τελευταία Νέα