Ο Λαζαρίδης στο Gazzetta.gr

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Ο Λαζαρίδης στο Gazzetta.gr

bet365

Το Κιλκίς νίκησε το Δούκα στην έδρα του στον ελληνικό εμφύλιο για τη φάση των «32» του Τσάλεντζ Καπ και ο προπονητής του, Γιάννης Λαζαρίδης μίλησε στο Gazzetta.gr για το χθεσινό αγώνα και τη μεγάλη πρόκληση της ρεβάνς.

«Το Τσάλεντζ Καπ είναι για μας είναι ένας θεσμός, ο οποίος στο παρελθόν έχει προφέρει πολλές συγκινήσεις και σίγουρα σε κάθε περίπτωση θέλαμε να δώσουμε στον κόσμο μας τη δυνατότητα να μοιραστεί μαζί μας την εμπειρία παιχνιδιών υψηλού επιπέδου», δήλωσε ο Γιάννης Λαζαρίδης και πρόσθεσε σχετικά με το πόσο επηρεάζει το να έχεις αντίπαλο ελληνική ομάδα σε έναν ευρωπαϊκό αγώνα:

«Το να συναντώνται ελληνικές ομάδες σε ευρωπαϊκά ματς σίγουρα έχει ένα θετικό και αυτό δεν είναι άλλο, από το γεγονός ότι μία από τις δύο θα βρεθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και αυτό είναι ότι καλύτερο για το άθλημα.

Σε ότι αφορά στην ψυχολογία τώρα, είναι περίεργη. Οι αθλητές δεν το αντιμετωπίζουν με την ίδια συγκέντρωση που θα αντιμετώπιζαν μία ομάδα με την οποία δεν έχουν ξαναπαίξει, επομένως εδώ ο ρόλος του προπονητή είναι εξαιρετικά σημαντικός. Οφείλει να αφυπνίσει τους αθλητές προκειμένου να εμφανιστούν πραγματικά έτοιμοι. Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν πρόκειται για ένα παιχνίδι που το κόστος θα είναι δύο βαθμοί, αλλά η πρόκριση στην επόμενη φάση μίας διοργάνωσης».

Αναφορικά με το ματς της ρεβάνς πρόσθεσε: «Σίγουρα έχουμε προβάδισμα ψυχολογικό, αφού η νίκη μας δίνει αφενός την ευχέρεια να ασχοληθούμε με τον αγώνα του πρωταθλήματος την Τετάρτη και αφετέρου αγωνιστούμε στη ρεβάνς με ψυχολογικό και αβαντάζ. Ωστόσο, μείζονος σημασίας είναι να καταφέρουμε να δώσουμε νόημα στην επιτυχία μας, παίρνοντας ένα ακόμα αποτέλεσμα».

Τέλος, σχετικά με τους στόχους του Κιλκίς στη συγκεκριμένη διοργάνωση επεσήμανε: «Σίγουρα δεν είμαστε από τις δυνατότερες ομάδες τις Ευρώπης, αλλά σίγουρα μπορούμε να παραδειγματιστούμε, από το Διομήδη. Βέβαια είναι και θέμα τύχης, να έχεις δηλαδή μία καλή κλήρωση».

Θυμίζουμε ότι είναι η δεύτερη φορά που δύο ελληνικές ομάδες βρίσκονται αντιμέτωπες σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Το Σεπτέμβριο του 2012, Διομήδης και ΑΕΚ είχαν διασταυρώσει τα ξίφη τους στο πλαίσιο του ΕΗF, με το Διομήδη να σημειώνει δύο νίκες (με 30-18 και 30-29) να περνά στην επόμενη φάση και τελικά να αναδεικνύεται νικητής της διοργάνωσης.

 

Τελευταία Νέα