Σταμάτησε τον Φεντ ο Ράονιτς!

Gazzetta team
Σταμάτησε τον Φεντ ο Ράονιτς!

bet365

Αυτή τη φορά ο Ρότζερ Φέντερερ δεν μπόρεσε να διαβάσει το πανίσχυρο σερβίς του Μίλος Ράονιτς και έμεινε εκτός ημιτελικών στο Παρίσι!
Ο 23χρονος Καναδός, Νο.10 στον κόσμο, επικράτησε 7-6(5), 7-5 και έβαλε φρένο στην προσπάθεια του βασιλιά για επιστροφή στην κορυφή. Τίποτα δεν έχει τελειώσει οριστικά, βέβαια, και πολλά θα εξαρτηθούν από το σημερινό αποτέλεσμα του αγώνα του Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Άντι Μάρεϊ (20.30)... Ο Μίλος, από την άλλη, διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισης στους τελικούς του Λονδίνου και με ήττα του Νταβίντ Φερέρ από τον Κέι Νισικόρι θα εξασφαλίσει το εισιτήριο!
Αυτός που ήδη πανηγυρίζει τη διπλή πρόκριση είναι ο αντίπαλος του Ράονιτς στην τετράδα, ο Τόμας Μπέρντιχ, Νο.5 στον κόσμο, που κέρδισε 6-7(4), 6-4, 6-4 τον Κέβιν Άντερσον (Νο.18) και θα παίξει για πέμπτη σερί φορά στο ATP World Tour Finals...
Ο Ράονιτς, για να επιστρέψουμε στο ματς με τον Φέντερερ, εκμεταλλεύτηκε για άλλη μια φορά το μεγαλύτερο όπλο του (σημείωσε, εκτός των άλλων, 21 άσους) και βραχυκύκλωσε τον κουράσμένο από τους συνεχείς αγώνες αντίπαλό του. Ο 33χρονος Ελβετός μετρούσε έξι νίκες σε ισάριθμα ματς με τον νεαρό, όμως αυτή τη φορά ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό και δεν βρήκε τις λύσεις απέναντι σε ένα... θανατηφόρο σερβίς. Παρότι σέρβιρε, λοιπόν, εξαιρετικά στο πρώτο σετ, δεν έκανε το ίδιο στο τάι μπρέικ και βρέθηκε να κυνηγάει τον Ράονιτς.
Και οι δύο τενίστες σέρβιραν αποτελεσματικά και στο δεύτερο σετ, αλλά κρατούσαν το καλύτερο για το τέλος... Ο Ρότζερ είχε σετ πόιντ 4-5 και όχι μόνο δεν το εκμεταλλεύτηκε, αλλά και δέχτηκε μπρέικ στο αμέσως επόμενο γκέιμ. Αυτό, ουσιαστικά, σήμανε και το φινάλε του αγώνα, αφού ο Καναδός υπερασπίστηκε όπως αναμενόταν το σερβίς του και καθάρισε την πρόκριση.
Ήταν η πρώτη ήττα του Φέντερερ μετά από 14 αγώνες και η πρώτη φορά μετά το Ρολάν Γκαρός που δεν προκρίνεται σε ημιτελικά τουρνουά! Τουλάχιστον θα έχει την ευκαιρία να πάρει μερικές ανάσες πριν τους δύο τελευταίους (και μεγαλύτερους) στόχους του: το ραντεβού του Λονδίνου (9-16/11) και τον τελικό του Davis Cup (21-23/11). Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να τον δούμε να ξανακάνει μερικές προπονήσεις στο χώμα για εν όψει των αναμετρήσεων με τη Γαλλία!
 

Τελευταία Νέα