Όλα για το Νο.1 ο Φέντερερ!

Gazzetta team
Όλα για το Νο.1 ο Φέντερερ!

bet365

Ο Ρότζερ Φέντερερ σκοπεύει να μείνει πιστός στο φορτωμένο πρόγραμμά του, προκειμένου να εξαντλήσει της πιθανότητες επιστροφής στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης!

"Πέρασε από το μυαλό μου να μην πάω στη Σανγκάη και να παίξω στη Βιέννη", παραδέχτηκε ο 33χρονος Ελβετός, που αύριο ξεκινάει την προσπάθεια στο τουρνουά της γενέτειράς του, της Βασιλείας. "Τελικά πήγα στη Σανγκάη και αν τα πράγματα δεν εξελίσσονταν καλά, μπορεί να άφηνα το Παρίσι για να προπονηθώ μια εβδομάδα στο χώμα. Όμως, νιώθω καλά, έκανα διακοπές μετά τον ημιτελικό του Davis Cup. Υπήρχε η σκέψη ακόμα και να μην παίξω εδώ αν αισθανόμουν κουρασμένος μετά τη Σανγκάη. Μιλήσαμε με την ομάδα μου, για το τι είναι καλό για την ενέργειά μου, ποιο είναι το πάθος μου. Χαίρομαι που αποφάσισα να παίξω εδώ. Θα δούμε τι θα γίνει, αλλά σκοπεύω να παίξω στο Παρίσι".

Ειδικά το δεύτερο μισό της σεζόν είναι εκπληκτικό για τον Φέντερερ. Γι' αυτό, άλλωστε, έχει φτάσει στο σημείο να απειλεί τον Νόβακ Τζόκοβιτς... "Αισθάνομαι πολύ καλά, είμαι χαρούμενος που παίζω τόσο καλά από τότε που γεννήθηκαν ο Λίο και ο Λένι. Χαίρομαι που περάσαμε στον τελικό του Davis Cup και είναι ωραίο που παίζουμε εκτός έδρας με τη Γαλλία. Το ότι είμαι κοντά στο Νο.1 είναι έκπληξη για μένα. Δεν έχω κερδίσει φέτος major, αλλά στο Γουίμπλεντον έφτασα πολύ κοντά. Έχω, όμως, παίξει σταθερά, αλλιώς δεν θα ήμουν σε αυτή τη θέση. Αν, βέβαια, δεν κερδίσω και άλλους τίτλους το Νο.1 δεν μπορεί να γίνει. Γι' αυτό παίζω αυτή τη στιγμή και ελπίζω να ξεκινήσω καλά στη Βασιλεία".

Ο πρώτος αντίπαλος του Ρότζερ είναι ο Ζιλ Μιούλερ από το Λουξεμβούργο (19.00), ενώ πιθανά εμπόδιά του μέχρι τον τελικό είναι ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ και ο Σταν Βαβρίνκα. Στο κάτω μέρος του ταμπλό, βέβαια, επικεφαλής είναι ο Ράφα Ναδάλ. Ο Φεντ έχει κερδίσει τον τίτλο πέντε φορές, ενώ έχει παίξει σε οκτώ συνεχόμενους τελικούς. Τις δύο προηγούμενες χρονιές ηττήθηκε από τον μεγάλο απόντα του τουρ, τον Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο...

Μετά το τουρνουά της Βασιλείας ακολουθούν για τον Φέντερερ το Παρίσι (27/10), το Λονδίνο (9/11) και ο τελικός του Davis Cup στη Λιλ (21/11). Πιο βαρύ πρόγραμμα δεν γίνεται!

 

Τελευταία Νέα