Συνεπής στο μεγάλο ραντεβού ο Φέντερερ

Gazzetta team
Συνεπής στο μεγάλο ραντεβού ο Φέντερερ

bet365

Αγχώθηκε μέχρι να πάρει το πρώτο σετ ο Ρότζερ Φέντερερ, αλλά στη συνέχεια το... τρένο μπήκε στις ράγες και ο μεγάλος ημιτελικός με τον Νόβακ Τζόκοβιτς είναι γεγονός!

Ο 33χρονος Ελβετός, Νο.3 στον κόσμο, ξεπέρασε το εμπόδιο του Ζουλιέν Μπενετό (Νο.30) με 7-6(4), 6-0 και έκλεισε θέση στην τετράδα του Shanghai Masters για τρίτη φορά στην καριέρα του. Μπροστά του τώρα ο Νόλε, τον οποίο θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά μετά τον αλησμόνητο τελικό του Γουίμπλεντον. Στο head to head προηγείται με 18-17, ενώ οι φετινές αναμετρήσεις τους είναι μοιρασμένες (2-2).

Παραδοσιακά δυσκολεύει τον Φέντερερ ο 32χρονος Γάλλος και το ίδιο έκανε και σήμερα, μόνο που άντεξε μέχρι το τάι μπρέικ του πρώτου σετ. Εκεί προηγήθηκε δύο φορές με μίνι μπρέικ, όμως ο Φεντ έδειξε χαρακτήρα νικητή και ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση, απογειώνοντας το κοινό του κεντρικού κορτ που πανηγύρισε σαν να είχε πάρει Grand Slam!
Στο δεύτερο σετ είχαμε ρεσιτάλ του Ελβετού. Χωρίς άγχος πλέον, έκανε ό,τι ήθελε στο γηπεδο και έβγαλε χτυπήματα μοναδικής ομορφιάς. Ο Μπενετό είχε χάσει πια τη μαχητικότητά του και δεν κατάφερε καν να πάρει το... γκέιμ της τιμής. Ο Φέντερερ έφτασε με στυλ στη νίκη, μετά από μόλις 70 λεπτά αγώνα και θα προσπαθήσει να πάρει τη ρεβάνς για την οδυνηρή ήττα στο αγαπημένο του Γουίμπλεντον.
Αν μπορέσει να λυγίσει τον ανίκητο στην Κίνα Νόλε, τότε θα έχει αυξημένες πιθανότητες για κάτι που στην αρχή της σεζόν φαινόταν ακατόρθωτο: την επιστροφή στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.
Το ματς του Φέντερερ με τον Τζόκοβιτς θα αρχίσει στις 15.00, ενώ Σιμόν και Λόπεθ θα παίξουν στις 11.30. Και οι δύο αγώνες θα καλυφθούν τηλεοπτικά από τον ΟΤΕ Sport 3.
 

Τελευταία Νέα