Κατά του Πιστόριους το Παραολυμπιακό κίνημα

Gazzetta team
Κατά του Πιστόριους το Παραολυμπιακό κίνημα

bet365

Η, εν μέρει, καταδίκη του Όσκαρ Πιστόριους δεν πρόκειται να βλάψει το Παραολυμπιακό Κίνημα, όπως ειπώθηκε από τη Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή, που έδειξε να μην ανησυχεί.

Ο 27χρονος πρωταθλητής ήταν από τους αθλητές-σύμβολα και ένας από τους πρεσβευτές του παραολυμπιακού κινήματος την περίοδο 2008-2012, διάστημα στο οποίο γνώρισε μεγάλες επιτυχίες. Η προσωπική του ιστορία, αλλά και το αγωνιστικό του προφίλ, κόντρα μάλιστα σε αρτιμελείς αθλητές, τον έκαναν έναν από τους πιο αγαπητούς και γνωστούς παγκοσμίως, μέχρι και την 13η Φεβρουαρίου του 2013.

Η ολοκλήρωση της δίκης στην Πρετόρια προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, Χαβιέρ Γκονζάλες να εμφανίζεται –εμμέσως πλην σαφώς- αντίθετος με το αποτέλεσμα, σχολιάζοντας παράλληλα τις επιπτώσεις που είχε ή πιθανώς θα έχει στο μέλλον η συγκεκριμένη ιστορία στην παραολυμπιακή οικογένεια.

«Δεν υπήρξαν αρνητικές επιπτώσεις στο παραολυμπιακό κίνημα και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Από το Λονδίνο το 2012 και προσφάτως στο Σότσι το 2014 είδαμε μια απίστευτη ανάπτυξη στις δραστηριότητές μας και ανυπομονούμε για το μέλλον. Ο Όσκαρ ήταν ένας από τους πρεσβευτές μας, σήμερα όμως υπάρχουν κι άλλοι αθλητές που έχουν αναγνωριστεί παγκοσμίως», ήταν τα λόγια του.

Και συμπλήρωσε: «Μετά τη σημερινή απόφαση, η σκέψη μας είναι με όλους αυτούς που έχουν πληγεί από την τρομερή αυτή τραγωδία, ιδιαίτερα με την οικογένεια και τους φίλους της Ρίβα Στίνκαμπ, η οποία έχασε άδικα τη ζωή της».

 

Τελευταία Νέα