Κλείνει η οκτάδα στη Νέα Υόρκη

Βίκυ Γεωργάτου‏
Κλείνει η οκτάδα στη Νέα Υόρκη

bet365

Ο Ρότζερ Φέντερερ είναι και απόψε το κεντρικό πρόσωπο στο US Open, ενώ το τουρνουά των γυναικών μπαίνει στην τελική του ευθεία με τη διεξαγωγή των πρώτων προημιτελικών.

Ο 33χρονος Ελβετός θα φορέσει πάλι τα μαύρα του στο Arthur Ashe Stadium και θα παίξει στις 2 τα ξημερώματα με τον επικίνδυνο Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ (Νο.17 του ταμπλό). Πρώτη φορά θα αναμετρηθούν οι δύο τενίστες και η λογική λέει ότι ο Ρότζερ θα κλείσει θέση στην οκτάδα, όμως ο 32χρονος Ισπανός είναι σε εξαιρετική φόρμα και έχει δημιουργήσει φέτος πολλά προβλήματα σε αντιπάλους του Top 20. Θυμίζουμε ότι σε αυτή τη φάση πέρυσι ο Ρότζερ είχε γνωρίσει οδυνηρή ήττα από έναν άλλο Ισπανό, τον Τόμι Ρομπρέδο!

Μεγάλο ματς περιμένουμε ανάμεσα στον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ (Νο.7) και τον... ιπτάμενο Γκαέλ Μονφίς (Νο.20). Ο Γάλλος πέτυχε εμφατική νίκη σε βάρος του συμπατριώτη του Ρισάρ Γκασκέ, ενώ ο Ντίμι δείχνει πλέον νοοτροπία πρωταθλητή και φαίνεται έτοιμος να προχωρήσει βαθιά σε μια ακόμα διοργάνωση. Ο αγώνας θα αρχίσει περίπου στις 10 το βράδυ και ο νικητής θα παίξει με Φέντερερ ή Αγούτ.

Μάχη για πρόκριση στους "8" θα δώσει στις 11μ.μ. (Louis Armstrong Stadium) και το Νο.6 του ταμπλό, ο Τόμας Μπέρντιχ. Αθόρυβα, όπως πάντα, ο 29χρονος Τσέχος μπαίνει στη δεύτερη εβδομάδα της διοργάνωσης και καλείται να βάλει φρένο στη μεγάλη έκπληξη της Νέας Υόρκης, τον Ντόμινικ Τιμ. Ο νεαρός Αυστριακός (Νο.45), που κλείνει αύριο τα 21, πραγματοποιεί εξαιρετικό τουρνουά και είναι ικανός να κάνει τη ζημιά, παρόλο που ο Μπέρντιχ είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί... Θα προηγηθεί ο αγώνας του Μάριν Τσίλιτς (Νο.14) με τον Ζιλ Σιμόν (Νο.26), τον "δήμιο" του Νταβίντ Φερέρ.

Στις γυναίκες, η μόνη τενίστρια από το Top 10 που συνεχίζει στη διοργάνωση είναι η Σερένα Γουίλιαμς και αυτό έχει δώσει... άγρια ομορφιά στους αγώνες. Τα φώτα απόψε πέφτουν στο ματς της φορμαρισμένης Κάρολιν Βοζνιάκι με τη Σάρα Εράνι (4.30π.μ.), ενώ περίπου στις 8μ.μ. θα έχουμε τον ανέλπιστο προημιτελικό ανάμεσα στην Σουάι Πενγκ και τη 17χρονη Μπελίντα Μπέντσιτς. Τα άλλα δύο ζευγάρια (Γουίλιαμς-Πενέτα, Αζαρένκα-Μακάροβα) θα αναμετρηθούν αύριο.

Το σημερινό πρόγραμμα:

Arthur Ashe Stadium (8μ.μ.)
Μπέντσιτς-Πενγκ
Ντιμιτρόφ-Μονφίς

Arthur Ashe Stadium (2π.μ.)
Μπαουτίστα Αγούτ-Φέντερερ
Βοζνιάκι-Εράνι

Louis Armstrong Stadium (9μ.μ.)
Τσίλιτς-Σιμόν
Μπέρντιχ-Τιμ

 

Τελευταία Νέα