Διπλή ελληνική παρουσία στο Μπέρμιγχαμ

Gazzetta team
Διπλή ελληνική παρουσία στο Μπέρμιγχαμ

bet365

Μετά τη Στοκχόλμη, η σειρά Diamond League της IAAF μεταφέρεται στο Μπέρμιγχαμ, με τις Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου να δίνουν από ελληνικής πλευράς το παρών.

Οι δύο πρωταθλήτριες του επί κοντώ παίρνουν τη σκυτάλη από τον Κώστα Φιλιππίδη, ο οποίος πρώτευσε λίγες ώρες πριν στους αντίστοιχους αγώνες της σουηδικής πρωτεύουσας, συνεχίζοντας τις υποχρεώσεις τους για φέτος, μετά το Ευρωπαϊκό της Ζυρίχης.

Το αγώνισμα είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή (24/8), με τη συμμετοχή των μεγαλύτερων ονομάτων, στο παγκόσμιο στερέωμα. Εκτός από την νίκη, στόχος είναι και η συγκέντρωση των βαθμών για την κατάκτηση του διαμαντιού που έχει θεσπίσει ως έπαθλο η παγκόσμια ομοσπονδία.

Πρώτη στη βαθμολογία είναι η Βραζιλιάνα Φαμπριάνα Μιούρερ με 12 βαθμούς, την ακολουθεί η Κουβανή Γιαρισλέι Σίλβα με 8 βαθμούς που δεν θα αγωνιστεί στο Μπέρμιγχαμ και στην τρίτη θέση με 4 βαθμούς η Κυριακοπούλου με την Αμερικανίδα Τζένιφερ Σουρ. Σε κάθε αγώνα η πρώτη θέση δίνει 4 βαθμούς, η δεύτερη 2 και η τρίτη 1.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών έχει ξεκαθαρίσει ο κατακτητής του επάθλου που δεν είναι άλλος από τον Γάλλο Λαβιλενί που έχει 20 βαθμούς και απομένει ο τελικός στις Βρυξέλες στις 5 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις συμμετοχής την Κυριακή στο Μπέρμιγχαμ θα αγωνιστούν εκτός από τις δύο Ελληνίδες η ολυμπιονίκης του Λονδίνου και δεύτερη στο Πεκίνο Τζένιφερ Σουρ (ΗΠΑ) με ατομικό ρεκόρ 4.92, η κορυφαία του αγωνίσματος φέτος με επίδοση 4.80 (ατομικό 4.85) Βραζιλιάνα Φαμπριάνα Μιούρερ, η ασημένια παγκόσμια πρωταθλήτρια φέτος στον κλειστό Γιρίνα Σβομπόντοβα (Τσεχία) με 4.76, η Μέρι Σάξερς (ΗΠΑ) 4.70 και η Αλάνα Μπόιντ (Αυστραλία) επίσης με 4.76 ατομικό ρεκόρ.

 

Τελευταία Νέα