Μεγάλη επιτυχία στο The North Face Zagori Mountain Running 2014 (pics)

Gazzetta team
Μεγάλη επιτυχία στο The North Face Zagori Mountain Running 2014 (pics)

bet365

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία ο αγώνας The North Face Zagori Mountain Running που πραγματοποιήθηκε στα πανέμορφα και γραφικά μονοπάτια της Τύμφης και του Ζαγορίου.

Ευρωπαίοι και Έλληνες αθλητές και αθλήτριες, που ξεπέρασαν σε αριθμό τους 1.300, συμμετείχαν στους αγώνες ορεινού τρεξίματος των 80 και 42χλμ. το Σάββατο 26 Ιουλίου και στα 21 και 10χλμ. την Κυριακή 27 Ιουλίου, με τις συμμετοχές των αθλητών από το εξωτερικό να φτάνουν τις 35. Το πρόγραμμα του The North Face Zagori Mountain Running περιλάμβανε επίσης, έναν παιδικό αγώνα 1χλμ.

Η εκπληκτική δράση του αγώνα και η «ζεστασιά» του κόσμου που «αγκάλιασε» τους συμμετέχοντες αθλητές στην κάθε τους προσπάθεια, δημιούργησαν την ιδανική ατμόσφαιρα στην 4η συνεχή χρονιά της διοργάνωσης.

Περισσότεροι από 9.000 άνθρωποι μαζεύτηκαν και τις τρεις ημέρες της διοργάνωσης στα υπέροχα χωριά, γνωρίζοντας από κοντά την ζεστή φιλοξενία των ανθρώπων της περιοχής, ενώ οι καταπληκτικές διαδρομές που χάραξαν οι διοργανωτές, με αποκορύφωμα το Φαράγγι του Βίκου (που αποτελεί την βαθύτερη χαράδρα του κόσμου, σύμφωνα με το βιβλίο καταγραφής παγκοσμίων ρεκόρ Guinness [1997]), δικαιολόγησαν απόλυτα το χαρακτηρισμό του, ως καλύτερου αγώνα ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι της διοργάνωσης, είχαμε την εντυπωσιακή εμφάνιση του Δημήτρη Θεοδωρακάκου στον αγώνα των 80χλμ. με χρόνο κοντά στις εννιά ώρες και τριάντα λεπτά και την κατάκτηση της πρώτης θέσης, αντίστοιχα στις γυναίκες (στην ίδια κατηγορία), για ακόμα μία χρονιά από την Μάρα Καλογήρου, μιας εκ των κορυφαίων αθλητριών ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα.

Αντίστοιχα, στον μαραθώνιο των 42χλμ. νικητής στους άντρες ήταν ο Νίκος Καλοφύρης και στις γυναίκες η Δήμητρα Μπίκα. Στα 21χλμ. νικητής στην κατηγορία των αντρών ήταν ο Αθανάσιος Κουρής, ενώ στις γυναίκες η Τάνια Τριανταφύλλου. Τέλος, στα 10 χλμ. ο Μιχάλης Καραγιώργος έλαβε την πρώτη θέση στους άντρες και η Ελένη Διαμαντή την πρώτη θέση στις γυναίκες. Στο link που ακολουθεί μπορείτε να βρείτε αναλυτικά και σε χρόνους όλα τα αποτελέσματα των αγώνων: http://www.zagorirace.com/#!results2014/cghk

Ο αγώνας δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί, χωρίς την χορηγία των εταιρειών The North Face, Fifth Element και του φυσικού μεταλλικού νερού Ζαγόρι, ενώ η διοργάνωση τελέστηκε υπό την αιγίδα και με την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Υποστηρικτές ήταν το κοσμηματοπωλείο Dimos και οι ξενοδοχειακές μονάδες Hotel Du Lac Congress Center & Spa και Aristi Mountain Resort. Θεσμικοί υποστηρικτές ήταν η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ζαγορίου, το Zagori Excellence Network (ΖΕΝ) και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Τσεπελόβου "Ο Τσούφλης" και Κήπων Ζαγορίου "Η Μπάγια".

Το φωτογραφικό υλικό ανήκει στον φωτογράφο: Kosmas Stathopoulos (www.themonitor.gr)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα