Υπεύθυνη η ΓΓΑ για τέσσερις εγκαταστάσεις

Gazzetta team
Υπεύθυνη η ΓΓΑ για τέσσερις εγκαταστάσεις

bet365

Το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις άδειες λειτουργίας στις μεγάλες αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας προσπαθεί να λύσει η πολιτεία, με τον Γιάννη Ανδριανό να ανακοινώνει ότι τέσσερις από αυτές θα περάσουν στα χέρια της.

Σε ομιλία του στη Βουλή, ο Υφυπουργός πολιτισμού και αθλητισμού αναφέρθηκε στη διάταξη, σύμφωνα με την οποία η άδεια λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ, του ΣΕΦ, του Καυταντζόγλειου και του Αγίου Κοσμά θα εκδίδεται στο εξής από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και όχι από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Η συγκεκριμένη διάταξη περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Περιβαλλοντική αναβάθμιση και ιδιωτική πολεοδόμηση - Βιώσιμη ανάπτυξη οικισμών - Ρυθμίσεις δασικής νομοθεσίας και έχει ισχύ τουλάχιστον μέχρι το 2015.

Με τη ρύθμιση αυτή επιλύονται σημαντικά προβλήματα που είχαν ανακύψει ως προς την πλήρη αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων. «Η άδεια για τις αναγκαίες προϋποθέσεις ασφαλείας για αθλούμενους και θεατές είναι υποχρεωτική για τη λειτουργία οποιουδήποτε αγωνιστικού χώρου ή χώρου άθλησης, χορηγείται στη διοίκηση της αθλητικής εγκατάστασης ή στον φορέα στον οποίο αυτή ανήκει από τον Γενικό Γραμματέα της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Για τέσσερις όμως αθλητικές εγκαταστάσεις ειδικής σημασίας – για το ΟΑΚΑ, το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το Καυταντζόγλειο και τον Άγιο Κοσμά, που θα τον έχουμε, μετά τη συμφωνία που θα έχει επιτευχθεί και θα υπογράψω με την Ελληνικό ΑΕ, μέχρι τουλάχιστον το τέλος του 2015 – η άδεια λειτουργίας θα εκδίδεται από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Πλέον, με την ρύθμιση αυτή που εισάγεται στο νομοσχέδιο, διασφαλίζουμε ότι δεν θα επαναληφθεί αυτή η κατάσταση και θα μπορούμε στο εξής να αξιοποιούμε πλήρως τις αθλητικές μας εγκαταστάσεις», επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ.Ανδριανός.

 

Τελευταία Νέα