«Είναι νωρίς να μιλάμε για το US Open»

Βίκυ Γεωργάτου‏
«Είναι νωρίς να μιλάμε για το US Open»

bet365

Από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι ο Ράφα Ναδάλ θα χάσει τα Masters του Τορόντο και του Σινσινάτι, ένα πράγμα απασχολεί τους φίλους του τένις: η συμμετοχή του στο US Open.

Ο δεξιός καρπός του 28χρονου Ισπανού μπήκε σε νάρθηκα και θα πρέπει να παραμείνει σε ακινησία για 2-3 εβδομάδες. Αυτό σημαίνει ότι... προλαβαίνει, δεν προλαβαίνει το αμερικανικό major, που ξεκινάει στις 25 Αυγούστου. Θα προπονείται, πάντως, αυτό το διάστημα χωρίς να χρησιμοποιεί το χτυπημένο χέρι. Ο προσωπικός γιατρός του Ράφα Άνχελ Ρουίθ Κοτόρο μίλησε σε ισπανικό ραδιοφωνικό και δεν θέλησε να κάνει προβλέψεις για την επίσημη επιστροφή του αριστερόχειρα τενίστα στα κορτ...

"Είναι νωρίς για να πούμε αν θα είναι US Open", είπε ο γιατρός της ισπανικής ομοσπονδίας. "Πρέπει να πάμε μέρα με τη μέρα και πρέπει να κάνουμε μετά τις απαραίτητες εξετάσεις. Αυτή τη στιγμή είμαστε πολύ μακριά, θα προχωρήσουμε σιγά σιγά και θα δούμε την εξέλιξη. Ο χρόνος της αποθεραπείας είναι μεταξύ δύο και τριών εβδομάδων. Θα κάνουμε τη σωστή θεραπεία, αυτό είναι σίγουρο. Αν είναι τρεις εβδομάδες, είναι τρεις. Αν είναι τέσσερις, είναι τέσσερις. Μακάρι να είναι δύο".

Πόσο σοβαρός, όμως, είναι ο τραυματισμός; "Δεν είναι για να ανησυχείς, όμως πρέπει να ασχοληθείς. Είναι ένας συνηθισμένος τραυματισμός στο τένις, τον γνωρίζουμε καλά. Πρέπει να ασχοληθούμε, να δώσουμε βάρος και να τον θεραπεύσουμε σωστά".

Πολλοί άρχισαν να σκέφτονται τον Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο, που χειρουργήθηκε τον περασμένο Μάρτιο για να ξεπεράσει το πρόβλημά του. "Κάναμε μια γρήγορη διάγνωση και τώρα αρχίσαμε τη θεραπεία. Πιστεύω ότι θα εξελιχθεί καλά και θεωρώ ότι του Ράφα είναι διαφορετική περίπτωση. Δεν πρέπει να να έχουμε στο μυαλό αυτό που συνέβη στον Ντελ Πότρο".

Θυμίζουμε ότι ο Ναδάλ θα χάσει 2.000 βαθμούς, αφού πέρυσι είχε κερδίσει τα τρόπαια στα δύο Masters της Βορείου Αμερικής. Πολύ δύσκολα πλέον θα χτυπήσει το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ αν δεν μπορέσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο US Open τότε λογικά θα αρχίσει να "βλέπει" και το Νο.3...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα