Μουρίκης: «Η Εθνική δεν ήταν για 6η θέση»

Gazzetta team
Μουρίκης: «Η Εθνική δεν ήταν για 6η θέση»

bet365

Η Εθνική πόλο των ανδρών έφυγε από τη Βουδαπέστη όπου διεξήχθη το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με την 6η θέση ο Κωνσταντίνος Μουρίκης όμως τόνισε ότι η ελληνική ομάδα δεν αξίζει να βρίσκεται εκεί.

Ο διεθνής φουνταριστός του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στην πορεία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στην ουγγρική πρωτεύουσα, με τα λόγια του να είναι ενδεικτικά των συναισθημάτων που κυριαρχούν μετά το τέλος του θεσμού… «Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από την 6η θέση. Είχαμε φιλοδοξίες για τετράδα και ίσως για μετάλλιο αφού εξασφαλίσαμε την πρόκριση στις 6 καλύτερες ομάδες. Κάποια πράγματα, κάποια παιχνίδια κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Το παλέψαμε όσο μπορούσαμε και ήμασταν αρκετά καλοί σε όλα τα παιχνίδια, αν εξαιρέσουμε το τελευταίο με την Κροατία στο οποίο ίσως και να μας βγήκε η κούραση, ήταν και ένα αδιάφορο παιχνίδι οπότε δε μας βγήκαν όλα όσα θέλαμε και ήρθε αυτή η ήττα. Από κει και πέρα δε θεωρώ ότι έχουμε μεγάλες διαφορές με τις άλλες ομάδες, είμαστε λίγο-πολύ ισάξιοι. Ακόμα και στο παιχνίδι με τη Σερβία, δεν ήταν ότι δεν ήμασταν καλοί, αυτοί ήταν πιο υποψιασμένοι ίσως σε σχέση με εμάς», είπε αρχικά στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ.

Και συμπλήρωσε: «Αυτή η ομάδα δεν έχει φτιαχτεί για να τερματίζει 5η ή 6η. Κάθε φορά που ξεκινά μια διοργάνωση το σκεφτόμαστε, χωρίς φυσικά να το δηλώνουμε. Αλλά κάθε φορά επιδιώκουμε τη διάκριση και το μετάλλιο. Και αυτό γιατί δεν είμαστε μέτρια ομάδα, ούτε συμβιβαζόμαστε με ένα κακό αποτέλεσμα. Πάντα προσπαθούμε να παλεύουμε, κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και θέλουμε να κερδίζουμε».

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι πλέον παρελθόν και από εδώ και πέρα άπαντες στην Εθνική θα στρέψουν το ενδιαφέρον τους στις επερχόμενες μεγάλες διοργανώσεις, με τον Μουρίκη να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτή την ομάδα, θεωρώντας ότι έχει πολύ μέλλον και μπορεί να κάνει τη διαφορά.

«Είμαστε μια ομάδα δεμένη και με προσανατολισμό. Ως αθλητές, ως προπονητικό τιμ, ως παράγοντες της ομάδας, ως Ομοσπονδία σε ευρύτερο πλαίσιο, πρέπει να κοιτάξουμε τα λάθη που μας έφεραν στην 6η θέση. Σίγουρα, αν δουλέψουμε όπως άλλες ομάδες, εντάσσοντας τα βίντεο με τα παιχνίδια τόσο τα δικά μας όσο και των αντιπάλων μας ώστε να καταλάβουμε καλύτερα τον τρόπο παιχνιδιού τους, θα μας βοηθούσε και παραπάνω. Οι διοργανώσεις δεν τελείωσαν, μπορούμε να διορθώσουμε πολλά και να αποκτάμε εμπειρία, κάτι που θα μας βοηθήσει να πάμε ένα σκαλί παραπάνω στη συνέχεια. Μπορούμε να ζήσουμε ανάλογες στιγμές με το χάλκινο στο Μόντρεαλ το 2005. Το πιστεύουμε ότι μπορούμε, είναι στο χέρι μας», κατέληξε.

 

Τελευταία Νέα