Συνέχεια με ανατροπές στο Ράλι Αιγαίου

Gazzetta team
Συνέχεια με ανατροπές στο Ράλι Αιγαίου

bet365

Οι αλλαγές των καιρικών συνθηκών στο Αιγαίο έφεραν ανατροπές στο δεύτερο σκέλος του 51ου Ράλι Αιγαίου, από την Μήλο στην Αστυπάλαια.

Η διαδρομή που είναι η μεγαλύτερη της φετινής διοργάνωσης, φτάνοντας τα 110 ναυτικά μόλια, επιφύλασσε αρκετό αέρα στον πολύχρωμο στόλο και δημιούργησε νέα δεδομένα ανεβάζοντας κατακόρυφα το θερμόμετρο του ενδιαφέροντος.

Ο περσινός νικητής του Ράλλυ το Optimum 3 Aspida Saxo-Bank με κυβερνήτες τους Περικλή Λιβά και Νίκο Λάζο πέτυχαν την πρώτη τους νίκη φέτος και ηγούνται πλέον της κούρσας για την κατάκτηση της μεγάλης νίκης στο φινάλε του αγώνα.

Αν και το Optimum 3 Aspida Saxo – Bank μπήκε δεύτερο στο λιμάνι της Αστυπάλαιας στις 20:52 το βράδυ της Δευτέρας μετά από περίπου 11 ώρες ιστιοπλοΐας πίσω από το Bulllet-Skuld του Δημήτρη Δεληγιάννη που είχε φτάσει 23΄νωρίτερα κέρδισε την ιστιοδρομία και μαζί την πρώτη θέση της γενικής ακολουθούμενο πάντα από τον μεγάλο αντίπαλό του το Bullet-Skuld που καιροφυλακτεί για τη συνέχεια του Ράλλυ.

Τόσο τα δυο σκάφη που έχουν ουσιαστικά μετατρέψει σε παράσταση για δυο τον φετινό αγώνα όσο και τα υπόλοιπα που δίνουν τη δική τους μάχη για μια καλή θέση ξεκίνησαν από την Μήλο με κόντρα τον αέρα και κάτω από την Φολέγανδρο τους περίμενε μια μεγάλη έκπληξη αφού οι άνεμοι έφτασαν ακόμη και τα 8 μποφόρ.

Η συνέχεια ήταν ακόμη πιο δύσκολη αφού συνάντησαν εναλλαγή ισχυρών και χαμηλών ανέμων με αποτέλεσμα τα περισσότερα να τερματίσουν αργά τη νύχτα της Δευτέρας μέχρι και νωρίς το πρωί της Τρίτης στην Αστυπάλαια.

Την Τετάρτη (23/7) το πρωί τα πληρώματα των σκαφών θα τρέξουν σε μια inshore ιστιοδρομία έξω από τον Πέρα Γιαλό απόστασης 15-25 νμ. Την Πέμπτη (24/7) θα ακολουθήσει η 3η και τελευταία κούρσα συνολικής απόστασης 61 νμ. Για την Ίο.

Τα αποτελέσματα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ORCI ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΑ ΜΗΛΟΣ – ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ & ΓΕΝΙΚΗ
1. OPTIMUM 3 ASPIDA SAXO – BANK ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΛΙΒΑΣ & ΝΙΚΟΣ ΛΑΖΟΣ ( ΘΕΣΕΙΣ 2 & 1 )
2.BULLET – SKULD ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ & ΣΙΜΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΙΔΗΣ & ΝΙΚΟΣ ΣΙΝΟΥΡΗΣ ( ΘΕΣΕΙΣ 3 & 2
3.FAIRYTALE ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ( ΘΕΣΕΙΣ 4 & 3 )

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ IRC ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΑ ΜΗΛΟΣ – ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ & ΓΕΝΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1.DRAGON ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΕΘΝΟΠΟΥΛΟΥ ( ΘΕΣΕΙΣ 1 & 1 )
2.ΑΠΗΔΑΛΟΣ ΝΑΥΣ ΑΛΙΚΗ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΥ ( ΘΕΣΕΙΣ 3 & 2 )
3.URSUS MINOR ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΜΑΖΑΡΑΚΗ ( ΘΕΣΕΙΣ 2 & 3 )

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ CLUB ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΑ ΜΗΛΟΣ – ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ & ΓΕΝΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1.ΣΟΡΟΚΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΕΛΕΚΑΝΑΚΗΣ/ ΘΟΔΩΡΗΣ ΤΣΟΥΛΦΑΣ / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΥΛΒΑΤΖΗΣ ( ΘΕΣΕΙΣ 1 & 4 )
2.EL.VIENTO – GOODYEAR ΗΛΙΑΣ ΚΟΒΑΤΖΗΣ ( ΘΕΣΕΙΣ 3 & 2 )
3.ALTER EGO – ABS ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΠΟΝΑΣ ( ΘΕΣΕΙΣ 6 & 3 )

 

Τελευταία Νέα