Κληρώνει για τις Εθνικές στη Βιέννη

Κληρώνει για τις Εθνικές στη Βιέννη

Gazzetta team
Κληρώνει για τις Εθνικές στη Βιέννη

bet365

Στην κληρωτίδα μπαίνουν την Τρίτη (22/7) οι Εθνικές χάντμπολ ανδρών και γυναικών για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού και του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος αντίστοιχα.

Η διαδικασία θα λάβει χώρα στη Βιέννη και η ομάδα των ανδρών θα βρεθεί στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας για την πρώτη προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2018, μαζί με τις Εσθονία και Ρουμανία, ενώ θα κληρωθεί μία μια ομάδα από το 2ο γκρουπ (Ιταλία, Βέλγιο,. Λουξεμβούργο) και μία από το 3ο (Κύπρος, Γεωργία, Κόσοβο*).

Οι αγώνες θα διεξαχθούν Οκτώβριο/ Νοέμβριο 2014 και Απρίλιο/ Μάιο και Ιούνιο του 2015.

Οι νικητές των τριών ομίλων που θα δημιουργηθούν θα διεκδικήσουν την πρόκριση στον 2ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης μέσω των πλέι οφ (Ιούνιος 2015) με τις τρεις χειρότερες βαθμολογικά ομάδες των προκριματικών του EURO 2016.

*Η συμμετοχή του Κοσόβου θα αποφασιστεί στο Κογκρέσο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας που θα διεξαχθεί 19/20 Σεπτεμβρίου στο Δουβλίνο.

Στο 3ο γκρουπ οι γυναίκες

Αντίστοιχα, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2015, η Εθνική των γυναικών βρέθηκε στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας. Θα δημιουργηθούν 2 γκρουπ των 4 ομάδων και 2 γκρουπ των 3 ομάδων. Τα παιχνίδια θα διεξαχθούν είτε σε μορφή τριήμερου τουρνουά σε μία έδρα (αν το αποφασίσουν η πλειοψηφία των ομάδων) το διάστημα 26-30/11 ή 3-6/12 ή σε μίνι πρωτάθλημα ένας προς όλους σε 6 ή 4 αγωνιστικές εντός και εκτός έδρας από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο του 2014.

Οι νικητές κάθε γκρουπ θα παίξουν στα πλέι οφ της διοργάνωσης (Ιούνιος 2015).

Τα γκρουπ δυναμικότητας
1ο: Αυστρία, Λευκορωσία, Τσεχία, Ισλανδία, ΠΓΔΜ, Σλοβενία, Τουρκία
2ο: Ιταλία, Λιθουανία, Πορτογαλία, Ελβετία
3ο: Αζερμπαϊτζάν, Ελλάδα, Ισραήλ

 

Τελευταία Νέα