Τα μηνύματα του Πιστόριους στο Twitter

Gazzetta team
Τα μηνύματα του Πιστόριους στο Twitter

bet365

Ο Όσκαρ Πιστόριους… επέστρεψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ποστάροντας μερικά… αλλόκοτα μηνύματα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Εν αναμονή της απόφασης του Δικαστηρίου της Πρετόρια, ο 27χρονος Νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης που κατηγορείται για τη δολοφονία της Ρίβα Στίνκαμπ αποφάσισε να αρχίσει ξανά την επικοινωνία με τους ακόλουθούς του, λίγους μήνες μετά την τελευταία αναφορά του, στην επέτειο του ενός χρόνου από το θάνατο της συντρόφου του, στις 14 Φεβρουαρίου 2014.

Ωστόσο, περισσότερο προβλημάτισε, αφού τα μηνύματα που ανήρτησε, τέσσερα στον αριθμό, είχαν να κάνουν με τον λόγο του Θεού. Πιο συγκεκριμένα, ο Πιστόριους «ανέβασε» την Κυριακή (13/7) ένα απόσπασμα από τη Βίβλο που έλεγε: «Ο Κύριος είναι κοντά σε αυτούς που έχουν πληγωμένη καρδιά», ενώ στη συνέχεια ακολούθησε ένα κολάζ φωτογραφιών που είχε βγάλει με παιδιά που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα λέγοντας: «Έχεις την ικανότητα να κάνεις τη διαφορά στη ζωή κάποιου».

Αργότερα πόσταρε ένα απόσπασμα από το best-seller του αυστριακού ψυχιάτρου Βίκτορ Φρανκλ με τον τίτλο «Το νόημα της ζωής», το οποίο είχε γραφτεί όταν εκείνος ήταν έγκλειστος στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς. Το απόσπασμα αναφέρεται σε έναν άνδρα «δεν του έχει απομείνει τίποτα στον κόσμο» παρά μόνο να μπορέσει «να κατορθώσει την ολοκλήρωση» φέρνοντας στο μυαλό του «την εικόνα της αγαπημένης του».

Λίγες ώρες πριν συνέχισε με μια… προσευχή, λέγοντας: «Κύριε, σήμερα σου ζητώ να πλύνεις στο ποτάμι της θεραπείας σου αυτούς των οποίων οι ζωές είναι μέσα στον πόνο. Αμήν».

Τελευταία φορά που ο Πιστόριους είχε δώσει… σημεία ζωής στο διαδίκτυο ήταν όταν συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τον χαμό της Ρίβα. Τότε παρέπεμπε τους «φίλους» του στην προσωπική του ιστοσελίδα, όπου είχε γράψει μια επιστολή για τη σύντροφό του, λέγοντας: «Καμία λέξη δεν μπορεί να περιγράψει τα συναισθήματά μου για το τραγικό ατύχημα που προκάλεσε τέτοιο πόνο για όλους εκείνους που αγάπησαν και εξακολουθούν να αγαπούν τη Ρίβα. Η απώλεια της και το απόλυτο τραύμα εκείνης της ημέρας, θα τα κουβαλάω για όλη την υπόλοιπη ζωή μου».

 

Τελευταία Νέα