Νησιώτη: «Έτσι φέραμε τα μετάλλια στην Ελλάδα»

Νησιώτη: «Έτσι φέραμε τα μετάλλια στην Ελλάδα»

bet365

Με δύο χάλκινα μετάλλια στο... παλμαρέ της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης Νέων στα Χανιά, η Αλεξάνδρα Νησιώτη μιλάει στο gazzetta.gr για το πως ήρθε η επιτυχία της Ελλάδας, αλλά και τους επόμενους στόχους της.

Με ένα χρυσό και πέντε χάλκινα μετάλλια στις αποσκευές της αποχώρησε από τα Χανιά η αποστολή της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης, ολοκληρώνοντας με απόλυτη επιτυχία την παρουσία της, ενώ άφησε μεγάλες υποσχέσεις για το μέλλον. Ένα από τα... χρυσά κορίτσια της ελληνικής ομάδας, η Αλεξάνδρα Νησιώτη που φόρεσε στο λαιμό της δύο χάλκινα μετάλλια, μιλάει στο gazzetta.gr για το... μυστικό της επιτυχίας, τον σκληρό ανταγωνισμό στην ευαίσθητη ηλικία των 17 ετών, αλλά και την παραπάνω στήριξη που περιμένουν αυτή και οι συναθλητές της από την Πολιτεία.

Η νεαρή αθλήτρια, ένα από τα πιο ταλαντούχα κορίτσια της ελληνικής κολύμβησης, με πανελλήνια ρεκόρ επί επτά συνεχόμενα χρόνια, ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου μαζί με τις Νικολέτα Παπαδοπούλου, Ιωάννα Παναγιωτίδου, Βασιλεία Αγαπητού έχοντας χρόνο 6.27.65 στα 4Χ200 μ. (πανελλήνιο ρεκόρ), ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν και στα 4Χ100, με μοναδική διαφοροποίηση στην ομάδα την Βασιλεία Τσιγκόια αντί της Παναγιωτίδου. Παράλληλα η Θεσσαλονικιά κολυμβήτρια κατέκτησε και την 4η θέση στα 200 μ. ισοφαρίζοντας το πανελλήνιο ρεκόρ, εξηγώντας πως το... γύρισε μετά την απογοήτευση που της προκάλεσε η 12η θέση στα 400 μ.

Αλεξάνδρα μία μεγάλη επιτυχία για την ελληνική αποστολή και φυσικά για σένα. Τα πρώτα σου συναισθήματα μετά την κατάκτηση των μεταλλίων;

«Μπορώ να πω πως ήταν ανάμικτα. Χάρηκα φυσικά για τις επιδόσεις μας, αλλά αγχώθηκα και πιέστηκα πολύ. Αρχικά υπήρξε μεγάλη απογοήτευση με τη 12η θέση που πήρα στο 400άρι. Περίμεναν όλοι το καλύτερο από μένα, αλλά δεν μπόρεσα να τους δικαιώσω. Κατάφερα όμως και γύρισα σελίδα, παίρνοντας στη συνέχεια την 4η θέση. Δεν ήρθε μεν το μετάλλιο, αλλά σίγουρα μου τόνωσε την ψυχολογία».

Τι θεωρείς πως έφερε την επιτυχία αυτή στην ελληνική αποστολή;

«Καταρχήν νομίζω πως ήταν η ψυχολογία. Γιατί όλος ο κόσμος φώναζε, βρισκόταν συνεχώς δίπλα μας και μας υποστήριζε, ακόμα και οι κριτές! Ήταν πολύ σημαντική η βοήθειά τους. Από εκεί και πέρα ήταν φυσικά και το πολύ καλό κλίμα που υπήρχε, το οποίο πάντα βοηθάει όταν μιλάμε για ομαδικά αγωνίσματα».

Βάσει των επιδόσεών σου στις προπονήσεις, περίμενες αυτή την επιτυχία;

«Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα ότι θα πάμε τόσο ψηλά, αλλά οι χρόνοι που κάναμε ήταν σίγουρα εφικτοί. Το πιστέψαμε και το πετύχαμε. Στις προπονήσεις άλλωστε έχω κάνει και καλύτερους. Πρόκειται βέβαια για δουλειά χρόνων και πολύ σκληρών προπονήσεων. Αν δεν “χτίσεις”, δεν μπορείς να φέρεις αυτά τα αποτελέσματα. Πρέπει ωστόσο να πω κι ένα μεγάλο ευχαριστώ, που είναι το λιγότερο, για τον προπονητή μου, τον Καλαϊτζογλίδη Γιαννη. Σε αυτόν τα οφείλω όλα».

Τι παραπάνω μπορούμε να περιμένουμε από σένα;

«Όταν έχουμε φτάσει σε τόσο υψηλό επίπεδο, αυτό που θέλω καταρχήν είναι να διατηρηθώ σε αυτό, αλλά ξέρω πως δεν θα είναι εύκολο. Του χρόνου εξάλλου αλλάζω κατηγορία, πηγαίνω στις γυναίκες κι εκεί φυσικά ο ανταγωνισμός θα είναι πολύ μεγαλύτερος. Θα υπάρχει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κίνας και θέλω φυσικά να βρεθώ εκεί και να εκπροσωπήσω την Ελλάδα».

Πόσο σκληρός είναι ο ανταγωνισμός σε αυτή την ηλικία; Αναφέρομαι τόσο στα αγωνίσματα αυτά καθ' αυτά, όσο και στο ψυχολογικό μέρος...

«Καταρχήν όταν μιλάμε για Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αυτόματα ο πήχης και μαζί ο ανταγωνισμός ανεβαίνει πάρα πολύ. Η οκτάδα έκλεινε για δευτερόλεπτα. Είναι χαρακτηριστικό πως από την 1η ως την 6η θέση υπήρχε διαφορά μόλις 40 κλάσματα! Στην Ελλάδα βέβαια είναι σαφώς μικρότερος, αλλά και πάλι το επίπεδο είναι αρκετά υψηλό

Σε ό,τι αφορά την ψυχολογία, νομίζω πως είναι πολύ περισσότερα τα θετικά που σου προσφέρει. Σε βοηθάει να μαθαίνεις και από τις νίκες, αλλά και από τις ήττες, ότι πρέπει να προσπαθήσεις πολύ για να πετύχεις τους στόχου σου και το πως να μένεις προσηλωμένος σε αυτούς».

Τα όνειρά σου για το μέλλον;

«Σίγουρα το να κατακτήσω κάποιο μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Αρχής γενομένης από τη διοργάνωση της Κίνας σε έναν χρόνο. Φυσικά εκείνο που θέλουμε όλοι είναι να γίνει κάποια στιγμή κι Ολυμπιακό Άθλημα για να μπορέσουμε να εκπροσωπήσουμε κι εκεί την Ελλάδα. Νομίζω πως είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να τύχει σε κάποιον αθλητή. Βέβαια για την ώρα σκέφτομαι μόνο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που θα γίνει σε δύο εβδομάδες στο Ποσειδώνιο (σ.σ. στη Θεσσαλονίκη) και ήδη προετοιμάζομαι πυρετωδώς με καθημερινές προπονήσεις».

Τέλος θέλω να μας πεις και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε. Ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στην Πολιτεία;

«Νομίζω πως εκφράζει τους περισσότερους συναθλητές μου ότι θα θέλαμε μεγαλύτερη υποστήριξη από το κράτος, κυρίως σε ό,τι αφορά τον τομέα των υποδομών. Το Ποσειδώνιο τον προηγούμενο μήνα έκλεισε για δύο εβδομάδες επειδή δεν είχε άδεια και μάλιστα σε περίοδο προετοιμασίας. Κυρίως αυτό, που είναι το πιο βασικό για μας τη δεδομένη στιγμή».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα