Καλώς ήρθες στο κλαμπ Σταν!

Gazzetta team
Καλώς ήρθες στο κλαμπ Σταν!

bet365

Ο Στάνισλας Βαβρίνκα ανήκει πια στο κλαμπ των μεγάλων! Μεγάλη εμφάνιση στον τελικό του Μόντε Κάρλο και τίτλος από τον 29χρονο κόντρα στον συμπατριώτη και φίλο του Ρότζερ Φέντερερ.

Ελβετικός εμφύλιος στο Πριγκιπάτο και σε όποιον να πήγαινε το βαρύτιμο τρόπαιο δεν θα υπήρχε αντίρρηση αφού πρόκειται για τους δύο πιο συμπαθείς τενίστες. Ο Φέντερερ στην επιστροφή του στο Μόντε Κάρλο έπειτα από τρία χρόνια και έξι στον τελικό μετά το 2008 δεν ήταν… γραφτό να στεφθεί πρωταθλητής. Αντίθετα, ο Βαβρίνκα, με μία νίκη μόλις στο ενεργητικό του -στο ίδιο τουρνουά το 2009- σε 14 ματς κόντρα στον Φεντ, επέστρεψε στις ίδιες εγκαταστάσεις και με 4-6, 7-6, 6-2 σε 2 ώρες και 14 λεπτά κατέκτησε τον δεύτερο σπουδαιότερο τίτλο στην καριέρα του μετά το Αυστραλιανό Όπεν, πριν από τρεις μήνες.

Σταθερός στις εμφανίσεις του τη φετινή περίοδο ο Βαβρίνκα αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις εν όψει της συνέχειας δείχνοντας ότι επάξια βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης. Μέχρι πρότινος μάλιστα οι Big Four είχαν στα χέρια τους τα 34 από τα 36 Masters, γεγονός που κάνει ακόμη πιο σπουδαία τη νίκη του Ελβετού, ο οποίος προσπαθεί να μπει «σφήνα» και μέχρι στιγμής τα καταφέρνει πολύ καλά, στερώντας από τον συμπατριώτη του το 22ο τρόπαιο της σειράς.

Ώριμη η αντίδραση του Σταν μετά το πρώτο χαμένο σετ έκανε το break στην έναρξη του δεύτερου και παρότι το πήρε πίσω αμέσως ο Φέντερερ έδειξε την κλάση του στο τάι μπρέικ. Η βροχή διέκοψε για λίγα λεπτά τον ρυθμό των δύο αθλητών, όμως ο Βαβρίνκα έδειξε αποφασιστικότητα, προηγήθηκε με 4-1 και 5-3, φτάνοντας στην ισοφάριση.

Η συνέχεια ήταν τυπική διαδικασία, όπως αποδείχθηκε, για τον μεγάλο νικητή. Εξαιρετικά χαλαρός ο Φέντερερ, δεν μπορούσε να «απαντήσει» στα χτυπήματα του συμπατριώτη του και το 4-0 ήρθε με συνοπτικές διαδικασίες για τον Σταν, που έφτασε τους 7 τίτλους στην καριέρα του.

Ο νέος... πρίγκιπας φεύγει από το Μονακό με 1.000 βαθμούς, που τον διατηρούν στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης και του δίνουν την πρωτιά στο ΑΤΡ Race. Ο Φεντ, από την άλλη, με τους 600 βαθμούς παραμένει στο Νο.4, όμως έχει περιθώρια στα προσεχή τουρνουά να εκτοπίσει τον συμπατριώτη του...

 

Τελευταία Νέα