«Η καλύτερη επιλογή η Φίλη»

Gazzetta team
«Η καλύτερη επιλογή η Φίλη»

bet365

Η Χριστίνα Φίλη θα αναλάβει ρόλο Ομοσπονδιακής προπονήτριας στο Παγκόσμιο πινγκ πονγκ του Τόκιο σε λίγες ημέρες και η Κατερίνα Ντουλάκη έκανε λόγο για την καλύτερη επιλογή, από την Ομοσπονδία.

Οι δυο τους στελέχωναν την εθνική ομάδα επί σειρά ετών. Η Ντουλάκη εγκατέλειψε την ενεργό δράση και ζει μόνιμα στην Κρητη, η επί χρόνια όμως φίλη και κουμπάρα της συνεχίζει σε υψηλό επίπεδο, ενώ ετοιμάζεται να ζήσει και μια ξεχωριστή εμπειρία ως προπονήτρια της Εθνικής των γυναικών στο μεγάλο ραντεβού της Ιαπωνίας.

«Πρώτα απʼ όλα θέλω να ευχηθώ στη Χριστίνα τα καλύτερα. Να πραγματοποιήσει τους στόχους με την εθνική ομάδα στην Ιαπωνία, να είναι τυχερή στη θέση αυτή κι από κει και πέρα να της πάνε γενικά τα πράγματα όπως τα σκέφτεται και τα θέλει στον τομέα της προπονητικής. Εύχομαι επίσης καλή επιτυχία στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα», ήταν τα λόγια της Ντουλάκη, τονίζοντας ότι η Ομοσπονδία έκανε την καλύτερη επιλογή δίνοντας την ευκαιρία στην Φίλη να καθοδηγήσει την Εθνική.

«Είναι η καταλληλότερη που θα μπορούσε να πάει γιʼ αυτή τη θέση στο Τόκιο. Η καταλληλότερη γιατί είναι η μόνη, που γνωρίζει τόσο καλά τα πράγματα και από μέσα στην εθνική ομάδα, αλλά και το γυναικείο πινγκ πονγκ στο εξωτερικό. Ξέρει πως είναι νʼ αγωνίζεσαι σε τέτοιες διοργανώσεις και με δυνατές γυναικείες ομάδες από διαφορετικές ηπείρους, δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια που έχει αποχωρήσει από την εθνική ομάδα και στην ουσία δεν την εγκατέλειψε ποτέ. Επιπλέον, έχει πολύ καλή επαφή με τα κορίτσια κι αυτό μετράει. Αντιλαμβάνεται απόλυτα το νέο της ρόλο, ξέρει που βαδίζει και είμαι σίγουρη ότι η πλούσια εμπειρία, την οποία απέκτησε ως παίκτρια από αυτές τις διοργανώσεις, αρκεί για να βοηθήσει το εθνικό μας συγκρότημα», συμπλήρωσε η πρώην χάλκινη πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Η ομάδα των γυναικών μετέχει στη 2η κατηγορία (Second Division) του Παγκοσμίου πρωταθλήματος και θα αγωνιστεί στις θέσεις 25-48, με στόχο την παραμονή. Έχει κληρωθεί στο γκρουπ Η και θα αντιμετωπίσει τη Βραζιλία (επικεφαλής), τη Σουηδία, τη Σλοβενία, τη Χιλή και τη Βενεζουέλα.

Τα γαλανόλευκα χρώματα θα εκπροσωπήσουν οι Κατερίνα Τόλιου, Μαρία Χριστοφοράκη και Αγγελίνα Παπαδάκη, ενώ έχει δηλωθεί στις αθλήτριες και η Φίλη προκειμένου να έχει το δικαίωμα να παίξει αν προκύψει κάποιο απρόοπτο με την τριάδα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα