Σκόνη ο βασιλιάς του χώματος!

Gazzetta team
Σκόνη ο βασιλιάς του χώματος!

bet365

Αυτό κι αν είναι βόμβα... Ο Νταβίντ Φερέρ έστειλε σπίτι του τον Ράφα Ναδάλ, κάτοχο οκτώ τίτλων στο Μόντε Κάρλο!

Ο βασιλιάς του χώματος μόνο σαν βασιλιάς δεν έπαιξε και γνώρισε την ήττα από τον εκπληκτικό Φερού με 7-6(1), 6-4, στο πλαίσιο των προημιτελικών στο Masters του Μονακό. Σοκαριστικός αποκλεισμός για τον αριστερόχειρα Ισπανό, που δεν έχασε απλά την ευκαιρία να διεκδικήσει την επιστροφή του στον θρόνο του Πριγκιπάτου, αλλά κινδυνεύει να χάσει σύντομα και το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης από τον Νόβακ Τζόκοβιτς!

Το χειρότερο δυνατό ξεκίνημα στην αγαπημένη του χωμάτινη σεζόν έκανε, λοιπόν, ο Ράφα, που έχασε το 22ο παιχνίδι του στη συγκεκριμένη επιφάνεια. Ο 32χρονος συμπατριώτης του, μάλιστα, τον κέρδισε στο χώμα μετά από δέκα χρόνια! Ήταν, εξάλλου, μόλις η τρίτη ήττα του στο Πριγκιπάτο, καθώς πέρυσι το έβαλε φρένο ο Νόλε, ενώ το 2003 αυτός που τον σταμάτησε στον τρίτο γύρο ήταν ο Γκιγιέρμο Κορία.

O Φερέρ έκανε ψυχωμένη εμφάνιση και είναι από τις λίγες φορές που έμεινε ψύχραιμος μέχρι το φινάλε του αγώνα! Μπορεί στο head to head ο Ράφα να προηγείται συντριπτικά με 21-6, όμως στα τελευταία ματς φαίνεται ότι ο έμπειρος τενίστας έχει αποβάλλει το κόμπλεξ απέναντι στον φίλο του! Και κόντρα σε όλα το προγνωστικά είναι αυτός που θα διεκδικήσει το εισιτήριο για τον τελικό του τουρνουά κόντρα στον Σταν Βαβρίνκα.

Για να ξεκαθαρίσουμε και την κατάσταση στην κορυφή, το Masters του Μόντε Κάρλο ήταν η μοναδική ευκαιρία του Ναδάλ να βάλει βαθμούς τσέπη κατά τη διάρκεια της χωμάτινης σεζόν. Τώρα θα χάσει βαθμούς, ενώ καλείται να υπερασπιστεί στη συνέχεια και τους τίτλους σε Βαρκελώνη, Μαδρίτη, Ρώμη και Ρολάν Γκαρός. Ο Τζόκοβιτς, βέβαια, καιροφυλακτεί και δεν αποκλείεται σύντομα να τον δούμε να εκτοπίζει τον μεγάλο αντίπαλό του...

Σε ό,τι αφορά το παιχνίδι, οι δύο τενίστες ξεκίνησαν νευρικά το ματς και δεν μπορούσαν να κρατήσουν το σερβίς τους. Τα δύο μπρέικ που έκανε ο Φερέρ (2-0, 3-1) δεν έμειναν αναπάντητα από τον Ράφα (2-1, 3-2) και παρότι και οι δύο απείλησαν με νέο "σπάσιμο", τελικά οι διαφορές λύθηκαν στο τάι μπρέικ.

Εκεί ο Ναδάλ πήρε τον πρώτο πόντο με μίνι μπρέικ, όμως στη συνέχεια ήταν απογοητευτικός και ο Φερέρ έφτασε με άνεση στο 1-0 (7-1). Ο αριστερόχειρας από τη Μαγιόρκα έκανε ασυνήθιστα για την κλάση του και την επιφάνεια λάθη (συνολικά 44 αβίαστα, έναντι 28 του Νταβίντ), που είχαν ως αποτέλεσμα να έρθει το νέο μπρέικ του Φερέρ (2-1). Ο Νο.6 τενίστας στον κόσμο όχι μόνο κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα, αλλά και έσπασε ακόμα μια φορά το σερβίς του Ράφα στο 4-2!

Σέρβιρε αμέσως μετά για τη νίκη, αλλά δεν άντεξε το βάρος... Ο Ναδάλ έκανε το μπρέικ και έδειχνε ικανός να φέρει τα πάνω κάτω! Μείωσε σε 5-4 και ο Φερέρ είχε μια ακόμα ευκαιρία να κλείσει το ματς. Αυτή τη φορά έδειξε νοοτροπία νικητή και καθάρισε την πρόκριση μετά από έναν εξαιρετικό αγώνα διάρκειας 2 ωρών και 13 λεπτών.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα