Μας... σκούπισε η Βουλγαρία

Gazzetta team
Μας... σκούπισε η Βουλγαρία

bet365

Με τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ στη σύνθεσή της, θα ήταν έκπληξη αν η Βουλγαρία δεν κατάφερνε να εξασφαλίσει την παραμονή της στη δεύτερη κατηγορία της Ευρωαφρικανικής ζώνης σε βάρος της Ελλάδας.

Ο Ντίμι και ο παρτενέρ του Ντίμιταρ Κουτρόφσκι κέρδισαν με 7-6(4), 6-2, 6-4 τους Αλέξανδρο Γιακούποβιτς/Μάρκο Καλοβελώνη στην Ηλιούπολη, κάνοντας το 3-0 στο tie με τη χώρα μας. Ο 22χρονος Βούλγαρος πήρε και σήμερα την ομάδα στις πλάτες του και έτσι οι αυριανοί αγώνες του απλού είναι πλέον μια τυπική διαδικασία, που αναμένεται να ολοκληρωθεί χωρίς την παρουσία του νεαρού σούπερ σταρ.

Το ελληνικό δίδυμο θα μπορούσε, πάντως, να είχε διαφορετική τύχη στο ματς αν εκμεταλλευόταν το μπρέικ που έκανε στο ενδέκατο γκέιμ του πρώτου σετ (6-5). Οι Βούλγαροι, ωστόσο, είχαν την άμεση απάντηση και κατέκτησαν τελικά το σετ στο τάι μπρέικ. Το νερό είχε μπει πλέον στο αυλάκι για τους φιλοξενούμενους και το μπρέικ στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ έκανε ακόμα πιο απλά τα πράγματα. Με ένα ακόμα μπρέικ έφτασαν άνετα στο 2-0 και ένα κακό service game του Καλοβελώνη στο 1-1 του τρίτου σετ ήταν η χαριστική βολή για την ελληνική ομάδα. Οι Βούλγαροι απλά κράτησαν ως το φινάλε το σερβίς τους και καθάρισαν την παραμονή σε straight sets.

Μετά τη λήξη του αγώνα ο Ντιμιτρόφ μίλησε για τον "πανικό" που έχει προκαλέσει στους φαν του τένις, αλλά και στους ειδικούς του αθλήματος. "Το θέμα είναι να μπορείς να συνεργαστείς και να είσαι ο εαυτός σου. Το τένις είναι μια έκφραση συναισθημάτων και αν μπορείς να αποτελέσεις έμπνευση για τα νέα παιδιά, αυτό είναι πολύ σημαντικό. Είναι φυσιολογικό να έχεις πίεση, όπου και αν αγωνίζεσαι. Για μένα, όμως, πιο σημαντικές είναι οι δικές μου προσδοκίες και όχι τι λέει ο κόσμος. Να ξέρω ότι μπορώ να ποντάρω στον εαυτό μου, ότι δίνω τα πάντα στο κορτ".

* Τον αγώνα παρακολούθησε και η ρέκορντγουμαν του ύψους και πρόεδρος της βουλγαρικής ολυμπιακής επιτροπής Στέφκα Κονσταντίνοβα.

 

Τελευταία Νέα