Επιβλητική η Εθνική στη Λάρισα

Επιβλητική η Εθνική στη Λάρισα

Gazzetta team
Επιβλητική η Εθνική στη Λάρισα

bet365

Η Εθνική χάντμπολ των γυναικών έκανε επίδειξη δύναμης στην πρεμιέρα της στο 8ο Διεθνές Τουρνουά Χάντμπολ Γυναικών «2014 IHF/EHF WOMEN'S CHALLENGE TROPHY» που διεξάγεται στην Λάρισα επικρατώντας με 29-19 της Λετονίας.

Επιβλητική εμφάνιση από τις διεθνείς μας στο κλειστό της Νεάπολης, δεν άφησαν κανένα περιθώριο στις αντίπαλες μετά το πρώτο δεκάλεπτο και ανεβάζοντας ρυθμούς στη συνέχεια έκαναν αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά.

Κορυφαίες της αναμέτρησης ήταν η Λένα Μούρνου (Ελλάδα) και η Λάουρα Νεβερόφσκα (Λετονία). Την Πέμπτη (27/3, 13:00) η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει το Βέλγιο, στη συνέχεια των αναμετρήσεων του Α’ Ομίλου.

«Έπρεπε να κερδίσουμε τον εαυτό μας»

Ευχαριστημένος από την προσπάθεια και την απόδοση των αθλητριών του δήλωσε ο Ομοσπονδιακός προπονητής Σωκράτης Βακάλης στη συνέντευξη Τύπου. «Δεν ξέραμε τι ακριβώς θα αντιμετωπίσουμε. Επικεντρωθήκαμε να κερδίσουμε τον εαυτό μας. Θέλαμε να παίξουμε γρήγορα και να βάλουμε σύγχρονα στοιχεία στο παιχνίδι μας, όπως πιεστικές άμυνες και γρήγορες αντεπιθέσεις. Σε μεγάλο βαθμό το καταφέραμε. Δεν αποφύγαμε τα λάθη, αλλά είναι γνώριμο της ηλικίας. Είναι ένα τουρνουά πολύ σημαντικό και πρωτόγνωρο για αυτά τα κορίτσια. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια», ήταν τα λόγια του.

Στον αντίποδα, η τεχνικός της Λετονίας Γκίντα Οζόλινα είπε: «Στην αρχή του αγώνα υπήρχε άγχος. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε καλύτερα, ωστόσο και η ελληνική ομάδα μείωσε τον ρυθμό της. Από αυτή την ομάδα 8 παίκτριες μας ήταν και στο τουρνουά της Βουλγαρίας. Κάναμε πολλά λάθη στην επίθεση για αυτό και η Ελλάδα πέτυχε πολλά γκολ στην αντεπίθεση. Μόλις φτάσαμε είδαμε πανό που διαφήμιζε την διοργάνωση και αυτό μας χαροποίησε ιδιαίτερα. Οι διοργανωτές έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά και οι άνθρωποι είναι πολύ ευγενικοί και ευχάριστοι».

ΕΛΛΑΔΑ- ΛΕΤΟΝΙΑ 29-19 (18-10)
ΕΛΛΑΔΑ (Σωκράτης Βακάλης):
Χατζηπαρασίδου 8, Χρυσή 1, Κοντοστεργίου 3, Ανδρίτσου 1, Καρσανίδου, Παρασκευαϊδου, Μούρνου 6, Μανδά, Στουγιαννίδου 3, Κεπεσίδου, Ιωαννίδου 2, Τσακάλου 3, Μασμανίδου, Λάμπρου 2, Κωστοπούλου.
ΛΕΤΟΝΙΑ (Γκίντα Οζόλινα): Λισόφσκα, Ολίποβα 2, Ματισάνε 1, Σέιτσα, Σλουμτσένκο, Κιρέγιεβα 4, Νεβερόφσκα 5, Οζόλινα, Λιέπινα, Μαλτσενιέτσε, Σερζάντε 4, Ροζενφέλντε, Μπρικμάνε 3.
Διαιτητές: Μπενάνι- Μπενάνι (Σουηδία), Παρατηρητές: Μανσάντο (Ισπανία), Φόρστρομ (Φινλανδία), κόκκινη: 57:21 Ροζενφέλντε (τρία δίλεπτα), δίλεπτα: 3-6, πέναλτι: 2/3-2/3.

 

Τελευταία Νέα