Ο Κυττέας για το χρυσό του Φιλιππίδη

Ο Κυττέας για το χρυσό του Φιλιππίδη

bet365

Ο προπονητής του Κώστα Φιλιππίδη, Δημήτρης Κυττέας μιλάει στο gazzetta.gr για το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου και όσα έγιναν μετά τον τελικό του επι κοντώ.

Ο Δημήτρης Κυττέας, παλιός πρωταθλητής του επι κοντώ δεν είναι μόνο προπονητής του Φιλιππίδη, αλλά θα μπορούσε να ήταν και πατέρας. Τον έχει από μικρό παιδί, περνάνε ατελειώτες ώρες στα γυμναστήρια και πλέον τον ανέβασε στην κορυφή του κόσμου, με το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Το gazzetta.gr βρήκε στο Σοπότ τον Δημήτρη Κυττέα και μίλησε μαζί του για το πρώτο μετάλλιο στην καριέρα του Κώστα Φιλιππίδη. «Ο Κώστας είναι εδώ και χρόνια στην παγκόσμια ελίτ των αθλητών του επί κοντό, αλλά ποτέ δεν ανέβηκε στο βάθρο. Πολλές φορές φτάσαμε στην 4η θέση, αλλά ποτέ παραπάνω, σα να ήταν ματιασμένος. Πλέον τα καταφέραμε...»

Τι είπατε στον αθλητή σας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του τελικού;

«Για να σας πω την αλήθεια, στην αρχή του έκανα παρατήρηση για τα λάθη που είχε κάνει. Μετά, όμως, αγκαλιαστήκαμε και του έδωσα συγχαρητήρια. Δεν θέλω, όμως, να μείνω σε αυτό το μετάλλιο καθώς ο αθλητισμός συνεχίζεται. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά, καθώς το καλοκαίρι έχουμε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου...»

Μήπως... ξεματιάσατε τον Κώστα πριν από τον αγώνα;

«Αυτή τη φορά είχα προαίσθημα για κάτι καλό. Οχι απλώς για το βάθρο, αλλά για το χρυσό, παρότι είναι πολύ δύσκολη χρονιά, με τον Κώστα να κάνει το μεταπτυχιακό του και να μην μπορεί να αφοσιωθεί όπως πρέπει στις προπονήσεις...»

Ο Γάλλος κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ Λαβιλενί, μπορεί να ήταν τραυματίας και να μην αγωνίστηκε, αλλά παρακολούθησε τον τελικό. Τι σας είπε μετά αυτός, αλλά και οι υπόλοιποι αθλητές;

«Ολοι μας έδιναν συγχαρητήρια. Πολλοί ήρθαν και μας φίλησαν. Μόνο ο Λαβιλενί δεν τον αγκάλιασε. Ακόμα και ο προπονητής του που δεν ήταν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, μας έστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα. Φαίνεται ότι του έχει στοιχίσει το γεγονός ότι ο Κώστας τον έχει νικήσει σε 5-6 αγώνες. Αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας, όσο μπορούμε καλύτερα...»

 

Τελευταία Νέα