Στη «μάχη» του Ντέιβις Καπ η Εθνική

Gazzetta team
Στη «μάχη» του Ντέιβις Καπ η Εθνική

bet365

Η Εθνική τένις των ανδρών αρχίζει τις υποχρεώσεις της στον 1ο γύρο του Ντέβις Καπ, στα πλαίσια της Ευρωαφρικανικής Ζώνης, αντιμετωπίζοντας το προσεχές τριήμερο τη Βοσνία, στο Σεράγεβο.

Με τις πρώτες αναμετρήσεις στο απλό, ως είθισται, θα «ανοίξει» η σειρά των αγώνων, με τον Αλέξανδρο Γιακούποβιτς να μπαίνει πρώτος στο κορτ την Παρασκευή (31/1) για να αντιμετωπίσει τον Μίρσα Μπάσιτς. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει το ματς του Μάρκου Καλοβελώνη με τον Νο1 παίκτη της Βοσνίας, Νταμίρ Τζουμχούρ.

«Η Βοσνία διαθέτει καλή ομάδα και οι παίκτες της είναι σε καλή κατάσταση. Εμείς ήρθαμε για να πολεμήσουμε. Εάν δεν πιστεύαμε στη νίκη, δεν θα ερχόμαστε. Η επιφάνεια του γηπέδου που είναι γρήγορη, ταιριάζει περισσότερο στους δικούς μας παίκτες. Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά», ήταν τα λόγια του Ομοσπονδιακού προπονητή, Γιώργου Καλοβελώνη.

Στον αντίποδα, προπονητής των Βόσνιων, Αμέρ Ντέλιτς είπε: «Θεωρητικά είμαστε το φαβορί αλλά το Davis Cup είναι διαφορετική διοργάνωση από τα τουρνουά και χρειάζεται να δείξουμε μεγάλη προσοχή».

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στη «Μόζμιλο Σπορτ Χολ» του Σαράγεβο. Εκτός από τους Γιακούποβιτς, Καλοβελώνη την ελληνική ομάδα απαρτίζουν οι Χάρης Καπόγιαννης και Κωνσταντίνος Μίκος.

Το πρόγραμμα

Παρασκευή (31/1, 13:00)
Mίρσα Μπάσιτς- Αλέξανδρος Γιακούποβιτς
Νταμίρ Τζουμχούρ – Μάρκος Καλοβελώνης

Σάββατο (1/2, 14:00)
Mίρσα Μπάσιτς/ Τόμισλαβ Μπρίκιτς - Γιακούποβιτς, Καλοβελώνης

Κυριακή (2/2, 13:00)
Νταμίρ Τζουμχούρ - Αλέξανδρος Γιακούποβιτς
Mίρσα Μπάσιτς - Μάρκος Καλοβελώνης

 

Τελευταία Νέα