Ψάχνει στοιχεία ο Πιστόριους

Gazzetta team
Ψάχνει στοιχεία ο Πιστόριους

bet365

Την υπερασπιστική του γραμμή ετοιμάζει ο Όσκαρ Πιστόριους πέντε μήνες πριν από τη δίκη στην Πρετόρια, προσλαμβάνοντας ειδική ομάδα από τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη συλλογή στοιχείων που θα τον αθωώσουν.

Ο 26χρονος Παραολυμπιονίκης, που κατηγορείται για το φόνο της συντρόφου του Ρίβα Στίνκαμπ στις 14 του περασμένου Φλεβάρη στο σπίτι του, αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης –το μέγιστο- αν καταδικαστεί ή το ελάχιστο 5 χρόνια, αν καταφέρει να αποδείξει ότι δεν υπήρξε δόλος.

Λίγο μετά την εμφάνισή του στο δικαστήριο τον Αύγουστο και τον ορισμό της δίκης τον προσεχή Μάρτιο, ο Πιστόριους και η ομάδα των νομικών του ξεκίνησαν την προετοιμασία έχοντας να αντιμετωπίσουν και να αντικρούσουν ένα βαρύ κατηγορητήριο. Δεν θα είναι όμως οι μοναδικοί σε αυτή την προσπάθεια που κάνουν, καθώς όπως έγινε γνωστό ο Παραολυμπιονίκης προσέλαβε ειδική ομάδα εμπειρογνωμόνων από τις ΗΠΑ, προκειμένου να εντοπίσουν στοιχεία που θα ήταν ικανά να τον αθωώσουν.

Οι Αμερικανοί, όπως επιβεβαιώθηκε, βρίσκονται ήδη στην Πρετόρια και θα αρχίσουν πρώτα από το σπίτι του αθλητή. Παραμένει άγνωστο αν θα δώσουν το παρών στη δίκη ή αν θα βρίσκονται στη λίστα των μαρτύρων. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η αποστολή τους δεν θα είναι καθόλου εύκολη, τη στιγμή που η κατηγορούσα αρχή, μεταξύ των 107 μαρτύρων που θα παρουσιάσει, έχει επιστήμονες, ιατροδικαστές, ντετέκτιβ, αξιωματικούς της αστυνομίας και κυρίως γείτονες του ζευγαριού που δήλωσαν ότι το μοιραίο βράδυ άκουσαν γυναικείες κραυγές πριν από τους πυροβολισμούς.

Απαντήσεις, κατά πάσα πιθανότητα θα δώσει η πόρτα του μπάνιου, καθώς το ύψος στο οποίο βρίσκονται οι τρύπες από τις σφαίρες μπορούν να αποδείξουν αν όντως ο Πιστόριους φόραγε τα προσθετικά του μέλη και ποια ήταν ακριβώς η τροχιά των σφαιρών. Επίσης, θα ερευνηθούν τηλεφωνικές συνομιλίες, αλλά και μάρτυρες που είναι πιθανόν να κρύβουν στοιχεία για το βράδυ του καβγά μεταξύ του ζευγαριού και τους πυροβολισμούς.

 

Τελευταία Νέα