Στο... σφυρί ο Γύρος Γαλλίας

Gazzetta team
Στο... σφυρί ο Γύρος Γαλλίας

bet365

Σε «ξένα» χέρια ενδέχεται να περάσει ο ιστορικός Ποδηλατικός Γύρος της Γαλλίας, μετά την απόφαση του Ομίλου Amaury, όπου ανήκει, να πωλήσει όλες τις επιχειρήσεις του.

Νέα δεδομένα και αλλαγή σελίδας για την μεγάλη διοργάνωση της ποδηλασίας που φαίνεται να περνά σε νέα εποχή αν όντως επαληθευτούν δημοσιεύματα από τη Γαλλία. Σύμφωνα με τη εφημερίδα «La Tribune» οι ιδιοκτήτες του Amaury Group διόρισαν ειδικούς συμβούλους ώστε να εξετάσουν όλα τα οικονομικά ενδεχόμενα για την πώληση, ξεχωριστά ή μη, όλων των επιχειρήσεών τους, εκτός της ακίνητης περιουσίας τους.

Και σε αυτή την περίπτωση δεν μιλάμε μόνο για τον Ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας, που παρομοιάζεται από τους Γάλλους σαν «την κότα που κάνει τα χρυσά αυγά», αλλά και άλλους αγώνες του αθλήματος, εντός και εκτός συνόρων, τις εφημερίδες L' Equipe και Le Parisien, το Amaury Sporting Organisation και το Ράλι Ντακάρ.

Όμως, φαίνεται ότι η επικεφαλής του Ομίλου, Μαρί-Οντίλ Αμαουρί είναι αποφασισμένη… Πρώτη στη λίστα των αγοραστών είναι η βασιλική οικογένεια του Κατάρ που έχει ήδη δραστηριοποιηθεί στον αθλητισμό της χώρας, έχοντας σημαντική χορηγία στον Ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας μέσω της Qatar Airways, ενώ είναι και ιδιοκτήτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Το 2006 και το 2010 ο Όμιλος είχε κάνει και πάλι προσφορά σε ξένους επενδυτές, για τον Γύρο της Γαλλίας που έφτανε το ένα δισεκατομμύριο. Μεταξύ αυτών που εξέταζαν το ενδεχόμενο να αποκτήσουν μερίδιο ήταν και ο Λανς Άρμστρονγκ.

 

Τελευταία Νέα