Ισινμπάγεβα... κατά των γκέι!

Γιώργος Φραδελάκης
Ισινμπάγεβα... κατά των γκέι!

bet365

Βολές κατά της αθλήτριας Έμας Γκριν από την Ισινμπάγεβα, έπειτα από την κίνηση της Σουηδέζας να βάψει τα νύχια στα χρώματα του ουράνιου τόξου, σε ένδειξη στήριξης των ομοφυλοφίλων.

Στη Ρωσία υπάρχει νόμος κατά της προώθησης της ομοφυλοφιλίας, που όπως φαίνεται δεν σεβάστηκε η αθλήτρια του άλματος εις ύψος, Έμας Γκριν. Ο λόγος ήταν πως στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μόσχας αγωνίστηκε έχοντας βάψει τα νύχια της στα χρώματα του ουράνιου τόξου, για να υποστηρίξει τη ρωσική γκέι κοινότητα.

Το γεγονός αυτό πάντως επέκρινε η κορυφαία επικοντίστρια του κόσμου, Ελένα Ισινμπάγεβα, κάνοντας λόγο για έλλειψη σεβασμού από την πλευρά της Σουηδέζας.

«Είναι έλλειψη σεβασμού προς τη χώρα μας, στους πολίτες, διότι είμαστε Ρώσοι. Μπορεί να είσαι διαφορετικός από τους άλλους Ευρωπαίους, αλλά έχουμε έναν νόμο που πρέπει να σεβαστούμε», είπε αρχικά η Ρωσία αθλήτρια που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και πρόσθεσε:

«Εμείς δεν προσπαθούμε να επιβάλλουμε τους νόμους μας όπου πάμε, αλλά δείχνουμε σεβασμό».

Σε ό,τι αφορά την ομοφυλοφιλία, η 31χρονη αθλήτρια είπε ότι: «Είμαι κατά της προώθησής της, αλλά προφανώς όχι ενάντια της ελεύθερης επιλογής του κάθε ατόμου να ορίζει τη ζωή του. Είναι επιλογή του στα συναισθήματά του, αλλά είμαι κατά της προώθησης της και στηρίζω την κυβέρνηση».

Δείτε παρακάτω την Σουηδέζα Έμα Γκριν:

 

Τελευταία Νέα