Νέο σκάνδαλο με τον Τούρκο σημαιοφόρο!

Δήμος Μπουλούκος
Νέο σκάνδαλο με τον Τούρκο σημαιοφόρο!

bet365

Oι προκλήσεις με τον Τούρκο παλαιστή Καγιάλπ που είχε κάνει εθνικιστικά σχόλια εις βάρος της Ελλάδας και της Αρμενίας συνεχίζονται, όπως αποκαλύπτει το gazzetta.gr!

Ο Ριζά Καγιάλπ που ήταν σημαιοφόρος της τουρκικής αποστολής στους πρόσφατους Μεσογειακούς Αγώνες χαρακτήρισε ακτιβιστικά σκυλιά τους Ελληνες και τους Αρμένιους με σχόλιο του στο Τwitter το οποίο αμέσως μετά αποσύρθηκε. Ο νεαρός Ολυμπιονίκης τάχθηκε από την πρώτη στιγμή εναντίον των διαδηλωτών στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, με το χαρακτηριστικό σχόλιο: «Γαμ... τις διαδηλώσεις σας. Γαμ...προδότες» ενώ σε άλλο «τιτίβισμα» προχώρησε ακόμα περισσότερο: «Ντροπή σας, που αφήσατε την πλατεία Ταξίμ στους αρμένιους και έλληνες επιδρομείς. Ο Θεός θα καταδικάσει αυτά τα ακτιβιστικά σκυλιά».

Μετά τις αντιδράσεις ο Καγιάλπ αποχώρησε από το Μεσογειακό Χωριό, ενώ μετά από παρέμβαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων η υπόθεση του πήγε στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Πάλης, η οποία του επέβαλε ποινή έξι μηνών αποκλεισμού από κάθε διεθνή αθλητική διοργάνωση, που ίσχυε από τις 12 Ιουλίου, ως τις 11 Ιανουαρίου 2014, όπως αποκάλυψε το gazzetta.gr την 1η Αυγούστου.

Ωστόσο η Ομοσπονδία Πάλης της Τουρκίας αντέδρασε έντονα και απείλησε ότι θα καταφύγει στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάνης, με αποτέλεσμα η Παγκόσμια Ομοσπονδία Πάλης (FILA) να αναβάλλει την ποινή των έξι μηνών στον Καγιάλπ, μέχρι να γίνει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, τον άλλο μήνα στη Βουδαπέστη. Μετά το τέλος των Αγώνων, θα επανεξετάσει την περίπτωση του...

Ο 23χρονος παλαιστής που ήταν χάλκινος στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα έχει έτσι το δικαίωμα να πάρει μέρος κανονικά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και να διεκδικήσει μετάλλιο, παρά τα απαράδεκτα σχόλια που έκανε. Είναι φανερό ότι η FILA φοβήθηκε να... ενοχλήσει τους Τούρκους και ουσιαστικά έδωσε συγχωροχάρτι στον Καγιάλπ.

Να υπενθυμίσουμε ότι πριν από λίγες ημέρες ο Πρόεδρος της FILA Nέναντ Λάλοβιτς ήταν στην Αθήνα και την Αρχαία Ολυμπία στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης και ο Πρόεδρος της Κώστας Θάνος, υπέρ της διατήρησης του αγωνίσματος στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων και φυσικά έτυχε θερμής φιλοξενίας!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα