Πέμπτη με ρεκόρ η Ζώτου

Gazzetta team
Πέμπτη με ρεκόρ η Ζώτου

bet365

Εξαιρετική ήταν η παρουσία της Δήμητρας Ζώτου στον τελικό της σφύρας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων του Ντόνετσκ. Πέμπτη με πανελλήνιο ρεκόρ η Ελληνίδα αθλήτρια.

Μετάλλιο μπορεί να μην κατάφερε να πανηγυρίσει, όμως η νεαρή πρωταθλήτρια πραγματοποίησε μια απολύτως επιτυχημένη εμφάνιση στους αγώνες της Ουκρανίας. Με καλύτερη προσπάθεια στα 67.20μ, η Ζώτου πήρε την 5η θέση, βελτίωσε κατά 2μ σχεδίν το ρεκόρ της, σημείωσε την καλύτερη επίδοση που έχει πετύχει ποτέ Ελληνίδα με σφύρα τριών κιλών, ενώ η βολή της είναι και νέο πανελλήνιο ρεκόρ.

Η πρωταθλήτριά μας ξεκίνησε τον αγώνα της στα 63,48 μ., είχε δύο άκυρες βολές και στις δύο τελευταίες προσπάθειες πέτυχε 66,25 μ. και 66,82 μέτρα. Νικήτρια του αγώνα ήταν η Ρέκα Γκιουράτς με 73,20 μ. επίδοση που αποτελεί ρεκόρ αγώνων. Πάνω από τα 70 μ. έστειλε τη σφύρα και η Χέλγκα Βόλγκι (Ουγγαρία) με 71,95 μ., ενώ τρίτη ήταν η Βαλέρια Σεμένκοβα (Ουκρανία) με 68,62 μέτρα. Στην τέταρτη θέση βρέθηκε η Μπεατρις Λανό με 68,31 μέτρα.

Επίσης, στον τελικό του τριπλούν, ο Γιάννης Γιαζιτζόγλου κατέλαβε την 10η θέση με καλύτερο άλμα στα 15,29 μέτρα. Ο νεαρός αθλητής ξεκίνησε με άλμα στα 15,21 μ. και στην τρίτη του προσπάθεια ήταν άκυρος.

 

Τελευταία Νέα