Λάμψη Ολυμπιακών Αγώνων στην Τελετή Βραβεύσεων της ΕΟΕ

Gazzetta team
Λάμψη Ολυμπιακών Αγώνων στην Τελετή Βραβεύσεων της ΕΟΕ

bet365

Λάμψη Ολυμπιακών Αγώνων είχε η Ετήσια Εκδήλωση Βραβεύσεων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής που έγινε με μεγάλη επιτυχία στο Αμφιθέατρο της ΕΟΕ.

Παρουσία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμένου, του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, της Πρέσβειρας Καλής Θελήσεως της UNESCO και Προέδρου της «Ελπίδας» Μαριάννας Βαρδινογιάννη και πολλών προσωπικοτήτων του αθλητικού, πολιτικού και καλλιτεχνικού χώρου.

Με επίκεντρο τους αθλητές που έχουν προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αλλά και όσους διακρίθηκαν στους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες «Μινσκ 2019» η Τελετή είχε πανηγυρικό χαρακτήρα, λίγους μήνες πριν από το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του ερχόμενου καλοκαιριού.

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, μεταξύ άλλων επισήμανε: «Η νέα χρονιά που ξεκίνησε εδώ και λίγες ημέρες είναι ιδιαίτερα σημαντική. Πρόκειται για μια «διπλά» Ολυμπιακή χρονιά! Μόλις χθες έπεσε η αυλαία στη Λωζάννη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Νέων όπου η Ελλάδα συμμετείχε με 12 αθλητές. Τον Ιούλιο ξεκινάει το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, που δεν είναι άλλο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Τόκυο.

Οι Έλληνες αθλητές, όπως συμβαίνει ανελλιπώς από το 1896, θα ταξιδέψουν στο Τόκυο με στόχο, να κάνουν όλους τους Έλληνες υπερήφανους για μία ακόμη φορά, με την εν γένει παρουσία των αθλητών και των αθλητριών μας και, ας ευχηθούμε, και με τις επιτυχίες τους. Ήδη 23 αθλητές έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ευελπιστώ ότι αυτός ο αριθμός θα μεγαλώσει σημαντικά μέσα στη χρονιά. Εκκρεμούν ακόμα οι ατομικές προκρίσεις σε πολλά αθλήματα αλλά και σε τρία ομαδικά, στο πόλο ανδρών και γυναικών καθώς και στο μπάσκετ, στα οποία ευελπιστούμε να πάρουμε την πρόκριση.»

Επίσης ο κύριος Καπράλος αναφέρθηκε και στο νέο αθλητικό νόμο: «Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα πορευτεί προς τη νέα δεκαετία που ξεκίνησε, με νέο καταστατικό καθώς η Πολιτεία έκανε νόμο του κράτους την αλλαγή της μορφής της από Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου σε Ιδιωτικού Δικαίου. Θέλω λοιπόν να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για την ικανοποίηση του συγκεκριμένου αιτήματος, όχι μόνο δικού μας αλλά και της ΔΟΕ, καθώς πλέον η ΕΟΕ έχει τη δυνατότητα να είναι πιο γρήγορη, πιο ευέλικτη και περισσότερο αποτελεσματική στη λήψη και την υλοποίηση αποφάσεων, με απόλυτη διαφάνεια, αφού θα ελέγχεται από μία από τις 4 μεγάλες διεθνείς ελεγκτικές εταιρείες και ταυτόχρονα θα έχει τη δυνατότητα να εφαρμόζει τις καινοτομίες που εκφράζουν τις σύγχρονες τάσεις του αθλητισμού.

Επίσης χαιρόμαστε επειδή με τις αλλαγές του καταστατικού, ικανοποιείται και η νέα τάση για συμμετοχή των αθλητών, στην Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπή. Στη μελλοντική διοίκηση της ΕΟΕ θα υπάρχουν τρεις αθλητές, δύο που θα ψηφίζονται από τους ίδιους τους αθλητές που λαμβάνουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες κι ένας από τους Έλληνες Olympians. Και οι τρεις θα έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι σε όλα τα όργανα της Ολυμπιακής Επιτροπής, ο δε Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητών θα μετέχει στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΟΕ.
Και μπορεί να σας ευχαριστούμε κύριε Αυγενάκη για την αλλαγή του καταστατικού, αλλά από την άλλη διαφωνούμε, σχετικά με την αναδρομικότητα στις θητείες των παραγόντων του αθλητισμού, χωρίς να διαφωνούμε στην ανάγκη ανανέωσης και εισόδου στον αθλητισμού νέων ανθρώπων με φρέσκιες ιδέες και επιστημονική κατάρτιση. Πιστεύουμε λοιπόν αγαπητέ Υπουργέ, ότι ποτέ δεν είναι αργά για δεύτερες σκέψεις και για την υιοθέτηση ενός μεταβατικού μοντέλου, που θα φέρει και νέα πρόσωπα, αλλά δεν θα στερήσει από τις Ομοσπονδίες, τη γνώση, την εμπειρία και την επιτυχία των εκλεγμένων παραγόντων. του αθλητισμού, χωρίς να διαφωνούμε στην ανάγκη ανανέωσης και εισόδου στον αθλητισμού νέων ανθρώπων με φρέσκιες ιδέες και επιστημονική κατάρτιση. Από την άλλη μεριά όμως δεν μπορούμε να αφήσουμε εκτός αθλητισμού όλους αυτούς τους ανθρώπους που στα δύσκολα χρόνια της κρίσης ήταν εδώ και στήριξαν το οικοδόμημα του Ελληνικού αθλητισμού.

Ακόμα, θα πρέπει κατά τη γνώμη μας, οι υπηρεσίες του Υπουργείου σας, οι Διοικήσεις των Σταδίων που έχετε τοποθετήσει, αλλά και εσείς προσωπικά, να επικεντρωθείτε στο τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει με την απαράδεκτη κατάσταση των Σταδίων και των προπονητικών χώρων. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό από την Πολιτεία ότι ο πεπαλαιωμένος εξοπλισμός, η έλλειψη συντήρησης και η κακή κατάσταση των προπονητηρίων δεν μπορούν, στις περισσότερες περιπτώσεις, να καλύψουν τις ανάγκες των αθλητών και των αθλημάτων ειδικά σε αυτή την Ολυμπιακή χρονιά.»

Στην εκδήλωση, η Eλληνική Ολυμπιακή Επιτροπή τίμησε τους αθλητές που εξασφάλισαν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσα στο 2019 και συγκεκριμένα τους: Μίλτο Τεντόγλου, Βούλα Παπαχρήστου, Νικόλ Κυριακοπούλου, Κατερίνα Στεφανίδη, Ανδρέα Βαζαίο, Αννα Ντουντουνάκη, Απόστολο Χρήστου, Κριστιάν Γκολομέεφ, Γιάννη Γεωργαράκη, Απόστολο Παπαστάμο, Νίκο Μαυρομμάτη, Μαρία Πρεβολαράκη, Πολυχρόνη Τζωρτζάκης Μαρία Κυρίδου, Χριστίνα Μπούρμπου, Παναγιώτη Μάντη, Παύλο Καγιαλή και Γιάννη Μιτάκη.

Επίσης βραβεύτηκαν όσοι κατέκτησαν μετάλλια στους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες που φιλοξενήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι στο Μινσκ της Λευκορωσίας και συγκεκριμένα οι Αννα Κορακάκη, Ελένη Χατζηλιάδου, Χρήστος Βολικάκης, Ραφαέλα Σπανουδάκη, Σάββας Καρακιζίδης, Γιώργος Αζωίδης και Κώστας Δουβαλίδης.

Το αριστείο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής «Δημήτριος Βικέλας» για το 2019 απονεμήθηκε στην Χορογράφο των Τελετών Αφής και παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας, Αρτέμιδα Ιγνατίου και στον Γεώργιο Ανδρεάδη σε αναγνώριση της πολυετούς και ανεκτίμητης προσφοράς τους στον ελληνικό αθλητισμό και το Ολυμπιακό Κίνημα. Εκ μέρους της ΔΟΕ παραδόθηκε το βραβείο «Αθλητισμός και Βιώσιμη Αρχιτεκτονική» για το 2019 στο Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την κατασκευή και παραχώρηση στην Ελλάδα του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Σε αναγνώριση της πολύτιμης συνεισφοράς των χορηγών, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή τίμησε, την κορυφαία ασφαλιστική εταιρεία και Χρυσό Χορηγό της ΕΟΕ, NN Ηellas με την Πρόεδρο και Δευθύνουσα Σύμβουλο Μαριάννα Πολιτοπούλου να παραλαμβάνει το βραβείο, το Χορηγό της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας TOYOTA Hellas με το βραβείο να δίδεται στην Marketing Director Αγγελική Τσενέ, καθώς και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με τον εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Διαχείρισης Δωρεών του Ιδρύματος Πάνο Βαζαίο, να παραλαμβάνει το βραβείο. Μέσω αυτών των βραβεύσεων η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θέλει να εκφράσει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους που στήριξαν και συνεχίσουν στηρίζουν το έργο της ΕΟΕ.

Εκτός των κ.κ. Πικραμένου και Αυγενάκη και της κας Μαριάννας Βαρδινογιάννη, στην Τελετή παραβρέθηκαν, ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα Yasuhiro Shimizu, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος, ο Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων Ιάκωβος Φιλιππούσης, το επίτιμο μέλος της ΔΟΕ Λάμπης Νικολάου, ο Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ξιφασκίας Μανώλης Κατσιαδάκης, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ Μανώλης Κολυμπάδης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Φουντουλάκης, οι πρώην Υφυπουργοί Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής και Φάνη Πετραλιά, οι Βουλευτές Γιάννης Μπουρνούς, Γιάννης Δελής, Σοφία Σακοράφα, o Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης, μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ, εκπρόσωποι κομμάτων και πολλοί πρωταθλητές και αθλητικοί παράγοντες.

Στο τέλος ο Σπύρος Καπράλος με τον Μανώλη Κολυμπάδη έκοψαν πίτα της Ελληνικής Ολυμπιακής ην Επιτροπής με την πρώην Υπουργό Φάνη Πετραλιά να κερδίζει το φλουρί!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα