Μαυρωτάς: «Βάρος στην ανάπτυξη του ερασιτεχνικού και μαζικού αθλητισμού»

Gazzetta team
Μαυρωτάς: «Βάρος στην ανάπτυξη του ερασιτεχνικού και μαζικού αθλητισμού»

bet365

Στις νέες του αρμοδιότητες αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, τονίζοντας πως το βάρος θα πέσει στην ανάπτυξη του ερασιτεχνικού μαζικού αθλητισμού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Μαυρωτά στο Metropolis έχουν ως εξής:

Αρχικά για την επιλογή του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Ηταν και για μενα έκπληξη, ευχάριστη έκπληξη για μένα και ανταποκρίθηκα στην πρόκληση, γιατί κάτι τέτοιο πρεσβεύει και το Ποτάμι, ότι πρέπει κάποιες φορές να ξεπερνάς τα πολιτικά στεγανά. Ως αντιπρόεδρος στο Ποτάμι έθεσα την παραίτησή μου από τη θέση του αντιπροέδρου στην διάθεση του πολιτικού συμβουλίου και φαντάζομαι θα την κανει αποδεκτή γιατί δεν ήθελα μια προσωπική και λίγο συναισθηματική επιλογή να θεωρηθεί σαν κομματική επιλογή από το Ποτάμι. Δε με έχουν διαγράψει ως μέλος, εξακολουθώ να παραμένω. Ο κ. Θεοδωράκης είχε τις αντιρρήσεις του στην αρχή και στη συνέχεια το αποδέχθηκε και μου ευχήθηκε καλή επιτυχία».

Για το ότι έχει ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών: «Πρώτα απ’ όλα στο θέμα της Συμφωνίας πρέπει να γυρίσουμε σελίδα, να δούμε πώς θα τηρηθεί αυτή η συμφωνία και πώς η χώρα μας θα αποκομίσει τα μέγιστα οφέλη από μια συμφωνία που είναι δεδομένη. Να βάλουμε ατζέντα μέλλοντος και όχι παρελθόντος. Δεν νομίζω πως θα αποτελέσει φρένο στην επιλογή προσώπων, γιατί υπάρχει και ένα κομμάτι της ΝΔ που ήταν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών και μπορεί να θεωρηθεί ότι εκπροσωπώ αυτό το κομμάτι».

Για τις αρμοδιότητές του: «Η πρόταση του πρωθυπουργού ήταν για την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού και μαζικού αθλητισμού, με τον επαγγελματικό αθλητισμό περισσότερο θα ασχοληθεί ο κ. Αυγενάκης. Τα ολυμπιακά αθλήματα, η ανάπτυξη της βάσης της πυραμίδας του αθλητισμού, με αυτά τα θέματα θια ασχοληθώ περισσότερο. Το ζητούμενο είναι σε αυτή τη δύσκολη εποχή της στενότητας πώς θα βρεθούν οι πόροι σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και την ιδιωτική πρωτοβουλία. Για όλο αυτό το οικοδόμημα πρέπει να αναζητηθούν οι λύσεις».

Για την αδειοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων: «Ο γ.γ.Α. έχει το θέμα των εγκαταστάσεων και επειδή το πρόβλημα δεν είναι η δημιουργία νέων, αλλά η λειτουργία των υπαρχουσών, θα είναι ένα από τα καίρια ζητήματα με τα οποία θα ασχοληθώ».

 

Τελευταία Νέα