Πορεύονται μαζί η ΕΘΝΟΑ και ο ΓΣ Περιστερίου

Gazzetta team
Πορεύονται μαζί η ΕΘΝΟΑ και ο ΓΣ Περιστερίου

bet365

Η συνεργασία αφορά το πρόγραμμα για τη στήριξη των Ελληνογερμανικών ανταλλαγών Νέων.

Μια σημαντική συνεργασία ανακοίνωσε ο ΓΣ Περιστερίου. Ο σύλλογος του Περιστερίου θα συνδράμει μ' όλες τις δυνάμεις του στο έργο της ΕΘΝΟΑ (Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία Ελλάδος) και στο “Ειδικό πρόγραμμα για τη στήριξη των Ελληνογερμανικών Ανταλλαγών Νέων”.

Η ανακοίνωση του ΓΣ Περιστερίου:

«Μια σπουδαία συνεργασία ξεκίνησε η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας (ΕΘΝ.Ο.Α.) με το ιστορικό Αθλητικό Σωματείο Γ.Σ.Περιστερίου. Η ΕΘΝ.Ο.Α. έθεσε υπό την Αιγίδα της, τον Γ.Σ.Π. για το “Ειδικό πρόγραμμα για τη στήριξη των Ελληνογερμανικών Ανταλλαγών Νέων”, τις μελλοντικές αθλητικές δράσεις του συλλόγου και θα ενισχύσει με την τεχνογνωσία της τον στόχο όλων των στελεχών του αθλητικού σωματείου να συμβάλουν στην ανάπτυξη του Αθλητισμού, του Ευ Αγωνίζεσθαι, και της Ολυμπιακής Ιδέας στα παιδιά και στους νέους.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Ακαδημία υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα Ολυμπιακής Παιδείας, δίνοντας έμφαση στα παιδιά και τους νέους της Ελλάδος.

Η διάδοση της Ολυμπιακής Παιδείας στην Ελληνική Επικράτεια, η καλλιέργεια και η εφαρμογή των παιδαγωγικών και κοινωνικών αρχών του Ολυμπιακού κινήματος, το Fair Play, η συμβολή στην καταπολέμηση των φαινομένων του doping και της βίας στο χώρο του Αθλητισμού, η ευαισθητοποίηση των νέων στην προστασία του περιβάλλοντος μέσω του Αθλητισμού και η ανάπτυξη της αντίληψης της αθλητικής κοινότητας σε θέματα βιωσιμότητος, αποτελούν μερικούς από τους στόχους των δράσεων της ΕΘΝ.Ο.Α.

Η ΕΘΝ.Ο.Α, λειτουργεί ως ένα πολυπολιτισμικό κέντρο που έχει ως στόχο την διατήρηση και την διάδοση του Ολυμπιακού Ιδεώδους. Μέσα από την μακραίωνη ιστορία του, μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι το Ολυμπιακό Πνεύμα, αντανακλά τις ευρύτερες πολιτισμικές συνθήκες που διαμορφώνονται σε κάθε εποχή. Έτσι, όλες οι δράσεις της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, υποστηρίζουν ένα όραμα για τον 21ο αιώνα: Να ενισχύσουν την συμβολή του Ολυμπισμού στην Ανθρωπότητα!

Από την άλλη πλευρά ο Γ.Σ. Περιστερίου, από το 1971 με την ίδρυση του και έχοντας στο ιστορικό του μια πολυετή επιτυχημένη πορεία μεσουρανώντας στα ελληνικά μπασκετικά δρώμενα, στην κολύμβηση και την υδατοσφαίριση έως και σήμερα, δίνει ιδιαίτερη βάση και αξία στις ακαδημίες του.

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Περιστερίου είναι ένας απ τους μεγαλύτερους αθλητικούς συλλόγους της Ελλάδος και επί σειρά ετών προσφέρει κοινωνικό έργο δίνοντας τη δυνατότητα σε χιλιάδες παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό σ΄ένα δίκαιο αλλά και ανταγωνιστικό σύστημα αξιών

.Η συμβολή στη διαμόρφωση της προσωπικότητας, του χαρακτήρα και της ομαλής κοινωνικοποίησης των παιδιών, η απόκτηση σωστών βάσεων, αντιλήψεων, εφοδίων και φίλαθλης συμπεριφοράς είναι ο πρωταρχικός στόχος των ακαδημιών του ΓΣΠ . Πρέπει τα παιδιά να ευχαριστιούνται την άθληση αλλά ταυτόχρονα να φτιάξουν χαρακτήρα που να διέπετε από αρχές και αξίες όπως η συνεργασία, η πειθαρχία, η κοινωνικότητα και η ομαδικότητα».

 

Τελευταία Νέα