#JustBurnIt: Πελάτες της NIKE καίνε προϊόντα της αντιδρώντας στην καμπάνια για την ισότητα (pics & vids)

Δημήτρης Ρούσσος
#JustBurnIt: Πελάτες της NIKE καίνε προϊόντα της αντιδρώντας στην καμπάνια για την ισότητα (pics & vids)

bet365

Η επιλογή της NIKE να στηρίξει τα μηνύματα διαμαρτυρίας διάσημων αθλητών για την ισότητα και την καταπολέμηση των διακρίσεων έχουν φέρει έντονες αντιδράσεις από πελάτες της, με το hashtag #JustBurnIt να κατακλύζει το Twitter και το θέμα να «ανεβάινει» στην επικαιρότητα.

Η Σερένα Γουίλιαμς, ο Κόλιν Κάπερνικ και ο Σακίμ Γκρίφιν συμμετέχουν στη νέα καμπάνια της εταιρίας αθλητικών ειδών, που τάσσεται υπέρ των αθλητών που πολεμούν τις διακρίσεις και διαμαρτύρονται τα το status quo της αμερικανικής πολιτικής και κοινωνικής σκηνής.

Αυτό πάντως έχει προκαλέσει αντιδράσεις από πλευράς πλήθους καταναλωτών των προϊόντων της, που τάσσονται απέναντι στους διάσημους αθλητές και τα δικά τους «μηνύματα» περί ισότητας.

Με στόχο κυρίως τον Κάπερνικ, που πρωταγωνιστεί εδώ και καιρό στον αγώνα των μαύρων των ΗΠΑ για δίκαιη αντιμετώπιση από τις αρχές και ίσα δικαιώματα, οι πολέμιοι της NIKE θεωρούν πως η καμπάνια αποτελεί έλλειψη σεβασμού προς την αμερικανική σημαία, την οποία ο πρώην quarterback του Σαν Φρανσίσκο περιφρόνησε ως παίκτης πολλάκις, γονατίζοντας σε πολλούς αγώνες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις δολοφονίες των μαύρων από αστυνομικούς.

Έτσι, παίρνοντας το σύνθημα #JustDoIt της εταιρίας, το παράφρασαν σε #JustBurnIt και ανεβάζουν στα social media παπούτσια, μπλούζες και άλλα προϊόντα να καίγονται στη φωτιά.

 

Τελευταία Νέα