Νίκος Συρίγος: O 18χρονος που... δείχνει το μέλλον του SUP στην Ελλάδα (pics & vid)

Νίκος Συρίγος: O 18χρονος που... δείχνει το μέλλον του SUP στην Ελλάδα (pics & vid)

bet365

Είναι νέος, έχει ενθουσιασμό και κοιτάει την κορυφή! To gazzetta.gr είδε τον Νίκο Συρίγο ν' αγωνίζεται στο 4ο «Agios Nikolaos on Sup» και σας τον παρουσιάζει.

H αλήθεια είναι πως το SUP άργησε να συστηθεί στην Ελλάδα, ωστόσο η συνάντησή τους ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Κάθε χρόνο κερδίζει ακόμα περισσότερο κοινό και το gazzetta.gr το είδε με τα μάτια του στο 4o «Agios Nikolaos on Sup» στον Άγιο Νικόλαο.

Ένας από τους αθλητές που ξεχώρισαν για ακόμα μία φορά ήταν ο Νίκος Συρίγος! Ο 18χρονος Έλληνας από την πρώτη θέση του τουρνουά θα βρεθεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βραζιλίας, ενώ κατάφερε να τερματίσει 17ος ανάμεσα σε κορυφαίους αθλητές απ' όλο τον κόσμο στο EuroTour των 15χλμ!

A post shared by Nikosyrigos (@_nikosyrigos) on

Ο νεαρός αθλητής κοιτάει την κορυφή, δεν χάνει ποτέ το χαμόγελό του και μίλησε στο gazzetta.gr για τη μεγάλη του αγάπη.

Πώς προέκυψε το SUP;

«Ξεκίνησα το 2010 με windsurf. Στη συνέχεια είχα ένα ατύχημα με το πόδι μου κι έπρεπε να μείνω ένα χρόνο εκτός. Κάπως έτσι ήρθε το Sup στη ζωή μου. Το 2013 άρχισε να ανεβαίνει ουσιαστικά στην Ελλάδα, εκείνη την χρονιά ήταν που μπήκαν όλοι».

Στον Άγιο Νικόλαο βλέπουμε πολλά πιτσιρίκια, αυτό σημαίνει πως το SUP έχει μεγάλο μέλλον στην χώρα μας;

«Το Sup στην Ελλάδα ανεβαίνει ραγδαία κάθε χρονιά. Πιστεύω ότι θα ανέβει ακόμα πιο πολύ. Είναι σημαντικό που βλέπουμε τα μικρά παιδιά να ακολουθούν το άθλημα. Όποιο μικρό παιδί ασχοληθεί μπορεί να φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο αν το ακολουθήσει σοβαρά. Εγώ ασχολήθηκα σοβαρά από νωρίς κι έφτασε σε τόσο μεγάλο επίπεδο», άρα τι θα συμβούλευες ένα νέο παιδί που θέλει να ασχοληθεί με το SUP όπως κι εσύ;

«Να το συνεχίσουν. Σε όποιον αρέσει να το πάρει πιο θερμά και να περνάνε καλά. Αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Το 4ο «Agios Nikolaos on Sup» πως σου φάνηκε φέτος;

«Η διοργάνωση κάθε χρόνο είναι υπέροχη. Περάσαμε πολύ όμορφα, ήρθαν πολύ καλοί αθλητές στο τουρνουά. Είναι σημαντικό που έρχονται αθλητές από το εξωτερικό κι υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός».

Κι από την πρώτη θέση στο τουρνουά... φεύγεις για Βραζιλία. Έτοιμος;

«Είμαι πανέτοιμος για τη Βραζιλία! Θα κάνω όσο περισσότερη προπόνηση μπορώ για να έχω ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα απ' ότι το περσινό».

Έχεις βρεθεί ξανά σε τουρνουά στο εξωτερικό;

«Ήμουν το Σεπτέμβρη στη Δανία και τερμάτισα στη 15η θέση. Ήταν ο πρώτος μου αγώνας στο εξωτερικό, πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».

Υπάρχει στήριξη πίσω από την προσπάθειά σας;

«Ναι! Υπάρχει μεγάλη, πολύ μεγάλη υποστήριξη».

Ο τερματισμός στο EuroTour των 15χλμ. στον Άγιο Νικόλαο!

 

Τελευταία Νέα