«Κολυμβητικός αγώνας δυσφήμισης αντί προβολής για την Κόρινθο»

Gazzetta team
«Κολυμβητικός αγώνας δυσφήμισης αντί προβολής για την Κόρινθο»

bet365

Τις απαράδεκτες συνθήκες διεξαγωγής του πρόσφατου κολυμβητικού διάπλου της Διώρυγας Κορίνθου αναδεικνύει, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου και βουλευτής Αττικής με το Ποτάμι Γιώργος Μαυρωτάς.

Πληθώρα δημοσιευμάτων του τοπικού τύπου και σχετικών ιστοσελίδων, αλλά και η καταγραφή της εμπειρίας των αγωνιζομένων, όπως αυτή απεικονίζεται, μεταξύ άλλων, και στη σελίδα της διοργάνωσης σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οδηγούν στο συμπέρασμα πως η διοργάνωση δεν πληρούσε τις βασικές προδιαγραφές τόσο στο οργανωτικό κομμάτι όσο και σε αυτό της ασφάλειας και εξέθεσε σε κινδύνους την πλειοψηφία των συμμετεχόντων.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι η καθυστερημένη εκκίνηση του αγώνα, οδήγησε την πλειοψηφία των κολυμβητών να αγωνίζονται με ενάντιο ρεύμα και να εγκλωβιστούν στο κανάλι για πολλές ώρες, με αποτέλεσμα περιστατικά υποθερμίας, τραυματισμών λόγω υπερπροσπάθειας και έκθεση σε κίνδυνο από κατολισθήσεις λόγω προσέγγισης στα πρανή της διώρυγας, πέραν και της ενοχλητικής παρουσίας από μέδουσες κλπ. Πλήγμα στο «ευ αγωνίζεσθαι» αποτέλεσε η μεταφορά αγωνιζομένων με βάρκες προς τον τερματισμό προκειμένου να καταγραφούν ως τερματίσαντες.

Ο βουλευτής του Ποταμιού με την ερώτησή του διερευνά τα κριτήρια επιλογής αναδόχου της διοργάνωσης, μιας εταιρίας που εξειδικεύεται σε κοινωνική έρευνα προς βοήθεια ειδικών ομάδων (!), τις ευθύνες έναρξης του αγώνα υπό δυσμενείς συνθήκες και το ενδεχόμενο διακοπής, ενώ ζητά πληροφορίες για το οικονομικό μέρος της διοργάνωσης και τα μέτρα που προτίθενται να λάβουν οι αρμόδιες Αρχές ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογες αστοχίες.

 

Τελευταία Νέα