Aφεντικό ο Πετρούνιας από τα προκριματικά!

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Aφεντικό ο Πετρούνιας από τα προκριματικά!

bet365

Ο Λευτέρης Πετρούνιας έδειξε σε μία ακόμη διοργάνωση την απαράμιλλη κλάση του, εξασφαλίζοντας την πρώτη θέση στα προκριματικά των κρίκων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής του Μόντρεαλ, μετά την ολοκλήρωση του πρώτο από τα 4 γκρουπ.

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Ρίο συγκέντρωσε 15.400 βαθμούς, παρουσιάζοντας εξαιρετικά το πρόγραμμα του με συντελεστή δυσκολίας 6,30.

Ο βαθμός του Πετρούνια ήταν ανάλογος ή και καλύτερος από εκείνους που είχε στους αντίστοιχους προκριματικούς των προηγούμενων φετινών αγώνων του (15,333 β. τον Μάρτιο στο παγκόσμιο κύπελλο του Μπακού, 15,366 β. τον Απρίλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Κλουζ, 15,450 β. στο πρόσφατο Τσάλεντζ καπ του Παρισιού). Αναμένεται, μάλιστα, να διατηρηθεί μέσα στο «τοπ 3», αν όχι στην κορυφή, μέχρι το βράδυ της Τρίτης (03/10) και την ολοκλήρωση του προκριματικού.

Στους κρίκους συμμετείχε και ο πρωτοεμφανιζόμενος στον θεσμό Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, ο οποίος συγκέντρωσε 14,300 βαθμούς σε ένα νέο και φιλόδοξο πρόγραμμα με συντελεστή 6,20, συγκομιδή που του αφήνει μικρά περιθώρια πρόκρισης. Ο 25χρονος αθλητής, που προς το παρόν βρίσκεται στην 5η θέση, προσδοκούσε σε μία επίδοση γύρω στους 15,000 β. για να έχει σημαντικές πιθανότητες πλασαρίσματος στην οκτάδα των φιναλίστ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο Έλληνες σπεσιαλίστες μπήκαν κατευθείαν «στα βαθιά» του αγώνα, χωρίς να μπορέσουν να ανέβουν στους κρίκους κατά την επίσημη προπόνηση που είχε γίνει τρεις ημέρες νωρίτερα στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μόντρεαλ, εξαιτίας ενός οργανωτικού σφάλματος των Καναδών:


Οι «οικοδεσπότες» δεν είχαν παραδώσει τα όργανα απολύτως έτοιμα προς χρήση στους πρώτους αθλητές του εναρκτήριου 1ου ομίλου και αμέλησαν να υπολογίσουν τον απαραίτητο πρόσθετο χρόνο προετοιμασίας, με συνέπεια οι Πετρούνιας και Κ. Κωνσταντινίδης -όπως και εκπρόσωποι άλλων χωρών, στα υπόλοιπα όργανα- να μην προλάβουν να εκτελέσουν τα προγράμματά τους στα ελάχιστα λεπτά που είχαν στη διάθεσή τους στην επίσημη προπόνηση.

Η τέλεια εκτέλεση, που ήταν απαραίτητη για να έρθει η παγκόσμια καταξίωση, δεν ήρθε για τους υπόλοιπους Έλληνες πρωταθλητές στην καναδική πόλη, παρά τη μεγάλη προσπάθειά τους:

Ο Νίκος Ηλιόπουλος, που αγωνίστηκε στο μονόζυγο, περιορίστηκε στους 12,100 βαθμούς (11ος στην έως τώρα κατάταξη), καθώς δέχθηκε σημαντικές μειώσεις κατά την εκτέλεση του καινούργιου, υψηλών απαιτήσεων προγράμματός του, το οποίο φιλοδοξεί να τελειοποιήσει τα επόμενα χρόνια για να πετύχει μεγάλες διακρίσεις.


Ο πρωτοεμφανιζόμενος 20χρονος Αντώνης Τανταλίδης συγκέντρωσε 12,266 βαθμούς στις ασκήσεις εδάφους (18ος μέχρι στιγμής) και 10,900 βαθμούς στον πλάγιο ίππο (22ος προς το παρόν), ενώ ο επίσης «πρωτάρης» σ’ ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα Χριστόφορος-Άγγελος Κωνσταντινίδης βαθμολογήθηκε με 10,866 β. στο έδαφος (27ος στην προσωρινή κατάταξη).


Τέλος, ο επίσης ανερχόμενος Γιώργος Χατζηευσταθίου δεν κατόρθωσε να πετύχει το κάτι παραπάνω στον πλάγιο ίππο, όπου πήρε 12,933 βαθμούς σε ένα πρόγραμμα με αυξημένο συντελεστή δυσκολίας (6,00) και είναι 12ος μετά τη διεξαγωγή του 1ου προκριματικού ομίλου.

Ο προκριματικός των ανδρών περιλαμβάνει συνολικά τέσσερις ομίλους και θα ολοκληρωθεί αύριο το βράδυ (Τρίτη 03/10, 20:00 ώρα Ελλάδας), όταν και θα αναδειχθεί η οριστική κατάταξη των αθλητών και οι οκτώ φιναλίστ κάθε οργάνου.

 

Τελευταία Νέα