Η πρεμιέρα του Σγουρόπουλου στη σουηδική λίγκα

Gazzetta team
Η πρεμιέρα του Σγουρόπουλου στη σουηδική λίγκα

bet365

Από το βράδυ της Δευτέρας ο Γιάννης Σγουρόπουλος ζει μία ακόμα πολύτιμη εμπειρία στην προσπάθειά του να βελτιώσει κι άλλο το παιχνίδι του.

Στην 1η αγωνιστική της σουηδικής λίγκας ο πρωταθλητής Ευρώπης του απλού νέων στην επιτραπέζια αντισφαίριση πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση με την ΒΤΚ Ρέκορντ. Έδωσε δύο δυνατά ατομικά ματς, είχε μία νίκη και μία ήττα, αλλά παράλληλα χάρηκε την υποδοχή και την ατμόσφαιρα, όπως και την παρουσία ενός Έλληνα στην εξέδρα.

Ο Σγουρόπουλος έπαιξε το Σαββατοκύριακο με τον Ολυμπιακό στην Α1 εθνική κατηγορία και χτες έπαιξε ξανά, αυτή τη φορά στο κορυφαίο διασυλλογικό πρωτάθλημα μίας χώρας με πολύ μεγάλο όνομα στον χώρο.

Η Ρέκορντ υποδέχτηκε στο Χέλσινμποργκ την ΒΤΚ Βάρτα και έφερε ισοπαλία 3-3 με τον 17χρονο άσο να ισοφαρίζει στο τέλος. Συμπτωματικά με το ίδιο σκορ έληξαν και τα υπόλοιπα δύο παιχνίδια, που έγιναν τη Δευτέρα για την 1η κατηγορία της Σουηδίας.


Στην αίθουσα της Ρέκορντ συγκεντρώθηκαν κάτι λιγότερο από 100 άτομα. Δημιούργησαν ζεστή ατμόσφαιρα και χειροκρότησαν θερμά τον ταλαντούχο Έλληνα. Το ίδιο και οι νέοι συμπαίκτες του και ειδικά ο Σουηδός Σιμόν Άρβιντσον, με τον οποίο θυμίζουμε ότι θα είναι μαζί και στον Ολυμπιακό! Στο τέλος του αγώνα έκανε δηλώσεις σε μέσο ενημέρωσης.

Ο εκφωνητής στο μεταξύ, που ενημέρωνε τους φιλάθλους, δυσκολευόταν να προφέρει το επίθετό του μέχρι που πήγε ο Έλληνας φίλαθλος και του το είπε σωστά.

Στο γυμναστήριο βρέθηκε ο Τάκης Μανδαλιός, πρώην αθλητής επιτραπέζιας αντισφαίρισης, ο οποίος εδώ και λίγα χρόνια ζει μόνιμα στη Σουηδία και συνεχίζει ν’ ασχολείται με το άθλημα. Πήγε από το Μάλμε όπου διαμένει στο κοντινό Χέλσινμποργκ, μάλιστα έχει προγραμματίσει να δει τον Σγουρόπουλο και σε δύο εκτός έδρας αγώνες της Ρέκορντ.


Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Ελευσίνιος αθλητής τοποθετήθηκε 3ος στη σειρά κι αντιμετώπισε αρχικά τον Χάμπους Σέντερλουντ, δευτεραθλητή Ευρώπης στο απλό παίδων το 2008 και το 2009. Έπειτα από γερή αναμέτρηση ο Σγουρόπουλος κάμφθηκε με 3-1 σετ.

Στο 6ο και τελευταίο επί μέρους παιχνίδι όμως, ήταν ασυναγώνιστος κόντρα στον Κινέζο Τσαν Χονγκ και με νίκη 3-0 σετ διαμόρφωσε το τελικό 3-3. Ο Άρβιντσον πέτυχε τις άλλες δύο νίκες για τη Ρέκορντ και μάλιστα στο ρεπορτάζ της για τον αγώνα η σουηδική ομοσπονδία στάθηκε στα αποτελέσματά του «όπως και στη νίκη του Σγουρόπουλου στο ντεμπούτο του στη λίγκα, που έχει ξεχωριστή σημασία». Η Βάρτα είναι σωματείο από το Γκέτεμποργκ, επίσης πόλη του σουηδικού νότου.


Στο πρωτάθλημα παίρνουν μέρος 8 ομάδες. Αγωνίζονται μεταξύ τους σε δύο γύρους και δίνουν παιχνίδια μέσα-έξω. Στη συνέχεια οι ομάδες της πρώτης 4άδας μετέχουν στα πλέι οφ και αυτό το πλασάρισμα είναι ο βασικός στόχος της Ρέκορντ. Όσον αφορά στο σύστημα διεξαγωγής του κάθε αγώνα να σημειωθεί ότι μετά τα τρία πρώτα παιχνίδια, οι ομάδες μπορούν να αλλάξουν τις θέσεις των παικτών.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΓΚΙΩΝΗ ΣΤΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ 2017-2018
Στην αφετηρία βρίσκεται το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ των ανδρών και την εκκίνηση δίνει η Οστράβα του Παναγιώτη Γκιώνη. Οι πρωταθλητές Τσεχίας πηγαίνουν στη Γερμανία, όπου αύριο το βράδυ αντιμετωπίζουν την Οχσενχάουζεν στην πρεμιέρα του γκρουπ C.

Ο αγώνας αρχίζει στις 20:00 Ελλάδας (19:00 τοπική) και θα μεταδοθεί ζωντανά στο διαδίκτυο από το laola1.tv. Αυτή θα είναι η πρώτη εμφάνιση με τη φανέλα της Οστράβα για τον Έλληνα πρωταθλητή. Στο ρόστερ του το γνωστό κλαμπ έχει ακόμα τον Σέρβο Αλεξάνταρ Καρακάσεβιτς (ο οποίος παρεμπιπτόντως, έχει αναλάβει εδώ και λίγο διάστημα πρόεδρος στην ομοσπονδία επιτραπέζιας αντισφαίρισης της χώρας) και τους Τσέχους Τόμας Τρέγκλερ και Πετρ Κόρμπελ. Προπονητής είναι ο Τσέχος Τόμας Ντέμεκ.

Η …πολυεθνική Οχσενχάουζεν είναι επικεφαλής του γκρουπ ως 3ο φαβορί της διοργάνωσης. Συγκροτείται από σπουδαίους αθλητές και συγκεκριμένα τον Γάλλο Σιμόν Γκοζί, τον Βραζιλιάνο Χούγκο Καλντεράνο, τον Ιάπωνα Γιούτο Μουραμάτσου, τον Πολωνό Γιάκαμπ Ντίγιας και τον Πορτογάλο Ζοάο Ζεράλδο, οι οποίοι βρίσκονται μέσα στις πρώτες 77 θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης!

Στο άλλο ματς του ομίλου η γαλλική Λα Ρομάν θα υποδεχτεί την Παρασκευή την αυστριακή Βάλτερ Βελς. Τα συνολικά γκρουπ του Τσάμπιονς Λιγκ είναι και φέτος τέσσερα. Οι δύο πρώτες θέσεις από το κάθε ένα δίνουν πρόκριση στα προημιτελικά κι αυτός είναι και ο δύσκολος στόχος της Οστράβα. Οι 3ες ομάδες των γκρουπ θα συνεχίσουν στο E.T.T.U. Cup.

Όλα τα υπόλοιπα ματς της 1ης αγωνιστικής των ομίλων θα γίνουν την Πέμπτη και την Παρασκευή.
Είδηση που ενδιαφέρει γενικά τους φίλους του αθλήματος από τη γηραιά ήπειρο και η επόμενη.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ανακοίνωσε ότι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2018 θα γίνει στο Αλικάντε της Ισπανίας. Θ’ αφορά μόνο τα ατομικά αγωνίσματα και θα διεξαχθεί στο διάστημα από τις 18 έως τις 23 Σεπτεμβρίου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα