Γονάτισαν στον εθνικό ύμνο δεκάδες παίκτες του NFL με στόχο να «γονατίσουν» τον Τραμπ

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Γονάτισαν στον εθνικό ύμνο δεκάδες παίκτες του NFL με στόχο να «γονατίσουν» τον Τραμπ

bet365

Περισσότεροι από 20 παίκτες του NFL, των Jacksonville Jaguars και Baltimore Ravens γονάτισαν την ώρα ανάκρουσης του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ στο στάδιο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου, εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική που ασκεί ο πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

Φαίνεται να κορυφώνεται η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ αθλητών και του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με τους αθλητές να γονατίζουν αδιαφορώντας για την οδηγία του πλανητάρχη να απολυθούν από τις ομάδες τους αν δεν σταθούν όρθιοι.

Μάλιστα, ο Τραμπ ο οποίος πρόσφατα μπήκε στο στόχαστρο των στα του NBA, Στίβεν Κάρι και Λεμπρόν Τζέιμς, με τον τελευταίο να μην διστάζει μέσω twitter να τον χαρακτηρίσει ανόητο, είχε ζητήσει από τους φιλάθλους να μποϊκοτάρουν τα ματς έως ότου οι παίκτες σταματήσουν να δείχνουν ασέβεια προς τα εθνικά σύμβολα.

«Δεν θα λατρεύατε να δείτε έναν από αυτούς τους παίκτες που δείχνουν ασέβεια προς της σημαία να του λένε "Βγες π... γιε από το γήπεδο τώρα. Έξω. Απολύεται. Απολύεται!" Ξέρετε κάποιοι ιδιοκτήτες θα το κάνουν και θα γίνουν οι πιο δημοφιλείς στη χώρα», ήταν ακριβώς τα λόγια που χρησιμοποίησε ο Τραμπ σε μία ομιλία για να στηρίξει τον γερουσιαστή Λούθερ Στρέιντζ, ο οποίος διεκδικεί τη θέση του παραιτηθέντος Τζεφ Σέσιονς.

Την κίνηση των αθλητών στήριξαν οι 80.000 φίλαθλοι που έδωσαν τον «παρών» στον αγώνα επίδειξης, ενώ ο ιδιοκτήτης των Ravens Στιν Μπισκιότι δήλωσε ότι «Σεβόμαστε την επίδειξή τους και τους στηρίζουμε 100%»

Το κίνημα με τους γονατιστούς παίκτες ξεκίνησε πέρυσι από τον Κόλιν Κέπερνικ, κουόρτερμπακ των an Francisco 49er, προκειμένου να καταγγείλει την αστυνομική βαρβαρότητα και τις φυλετική αδικία.

 

Τελευταία Νέα