Το gazzetta.gr έγινε η «σκιά» του Νόβακ Τζόκοβιτς στην Αθήνα (pics & vids)

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Το gazzetta.gr έγινε η «σκιά» του Νόβακ Τζόκοβιτς στην Αθήνα (pics & vids)

bet365

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς βρέθηκε στην Αθήνα προκειμένου να παραστεί στον αγώνα-γιορτή που διοργάνωσαν Ολυμπιακός και η Euroleague προς τιμήν του Ντούσαν Ίβκοβιτς και οι Αργυρώ Γιαννουδάκη και Γιάννης Γεωργόπουλος έγιναν σκιά του!

Ο Σέρβος τενίστας, ο οποίος αυτή την περίοδο βρίσκεται εκτός αγωνιστικής δράσης λόγω του τραυματισμού του στον αγκώνα έφτασε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος συνοδευόμενος από τον μάνατζερ του. Ο καλοντυμένος, φαλακρός, μεσήλικας κύριος δεν τον άφησε στιγμή από τα μάτια του αποτρέποντας ει δυνατόν τον κόσμο και τους εκπροσώπους του Τύπου να τον πλησιάσουν.

Αμέσως μετά την άφιξη του στην Αθήνα περίπου στις 16:00 με ιδιωτική πτήση, ο Νόλε κατευθύνθηκε στο ξενοδοχείο του στην Βουλιαγμένη. Φτάνοντας εκεί, άφησε στο δωμάτιο τα πράγματα του και κρατώντας μία πετσέτα κατευθύνθηκε με τον μάνατζερ του στην πισίνα του ξενοδοχείου.

Στη συνέχεια αποσύρθηκε στη σουίτα του, προκειμένου να ετοιμαστεί για τον αγώνα. Ο Νόλε, ο οποίος στις 2 Σεπτεμβρίου έγινε για δεύτερη φορά πατέρας, με την σύζυγο του Γελένα να φέρνει στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι, το οποίο ονόμασαν Τάρα, έφτασε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας λίγα λεπτά προτού ξεκινήσει το ματς.

Συγκεκριμένα, πέρασε από την είσοδο των επισήμων στις 19:50 με τον μάνατζερ του να τον φυγαδεύει άρον-άρον απαγορεύοντας του να μιλήσει σε οποιονδήποτε.

Ο 30χρονος τενίστας, ο οποίος μένει εκτός κορτ από τα μέσα Ιουλίου, λόγω του τραυματισμού που υπέστη στον προημιτελικό του Γουίμπλεντον κόντρα στον Τόμας Μπέρντιχ και έχει δηλώσει ότι θα επιστρέψει στο tour το 2018, κατευθύνθηκε στη θέση του.

Σε όλη τη διάρκεια του ματς η σύζυγος του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, η οποία καθόταν ακριβώς δίπλα του, δεν τον εμπόδισε από το να πιάσει ψιλή κουβέντα με τον Ζοτς ή μάλλον για να είμαστε πιο ακριβείς δεν έβαλαν γλώσσα, σχολιάζοντας σίγουρα και τα του ματς, όπως τουλάχιστον έδειχναν οι χειρονομίες του κορυφαίου Σέρβου τενίστα και ενός εκ των κορυφαίων όλων των εποχών.

Νωρίτερα, ο Δημήτρης Παπανικολάου καθήμενος ακριβώς πίσω από Νόβακ Τζόκοβιτς αρχικά του ζήτησε μία selfie, όμως επειδή το αποτέλεσμα δεν τον ικανοποίησε του ζήτησε να γυρίσει ξανά, με έναν τρίτο σε ρόλο φωτογράφου.

Με την έναρξη του τελετουργικού της βράβευσης και ενώ άπαντες επιδόθηκαν σε ένα συγκινητικό παρατεταμένο χειροκρότημα προς τιμήν του Ντούντα, ο Τζόκοβιτς επίσης όρθιος απαθανάτισε τις σκηνές με τον κινητό του τηλέφωνο, τις οποίες στη συνέχεια μοιράστηκε με τους ακολούθους του στο twitter με την εξής λεζάντα: «Ένας ζωντανός θρύλος, μία έμπνευση και ο αθλητικός πατέρας όλων μας, Ντούσαν Ντούντα Ίβκοβιτς! Σε ευχαριστούμε»

A living legend, an inspiration and a #sport father to us all, Dušan Duda Ivković! Hvala Ti! #ThankYouDuda pic.twitter.com/S95kiAYsYh

— Novak Djokovic (@DjokerNole) September 20, 2017

Στην ανάπαυλα του ημιχρόνου το «φαινόμενο» Τζόκοβιτς, με 12 τίτλους γκραν σλαμ και 30 σε Μasters για μία ακόμη φορά ήταν σαν να προκάλεσε γύρω του ηλεκτρομαγνητικό πεδίο, με τον κόσμο να πληθαίνει σταθερά περιμετρικά του, για μία φωτογραφία και ένα αυτόγραφο.

Ευγενικά και με τη βοήθεια των ανθρώπων της ασφάλειας του σταδίου κατάφερε να ξεγλιστρήσει και να περάσει στην απέναντι πλευρά του αγωνιστικού χώρου, όπου μίλησε με τον Βασίλη Σπανούλη και τον Ντίνο Ράτζα, ενώ δεν έχασε την ευκαιρία να κάνει μερικά σουτάκια, ομολογουμένως και όχι και τόσο μεγάλη επιτυχία.

Ήταν ίσως η πρώτη φορά που ένας αθλητής αποθεώθηκε τόσο πολύ για την αστοχία του, ξεσηκώνοντας τον κόσμο μόνο με την προσπάθεια του!

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός στο περιθώριο της τιμητικής εκδήλωσης για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς δώρισε στον Νόβακ Τζόκοβιτς μία φανέλα του συλλόγου με το όνομα του και τον αριθμό 7, την οποία είχαν υπογράψει όλοι οι παίκτες.

Ο No 6 στον κόσμο τενίστας, πάντα χαμογελαστός πήρε το μικρόφωνο και είπε στα ελληνικά: «Γεια σας! Τι κάνεις; Γεια σου φίλε! Ευχαριστώ!» για να συμπληρώσει στα αγγλικά: «Αυτά τα ελληνικά ξέρω (σ.σ. η αλήθεια είναι ότι γνωρίζει και πολλές... κακές λέξεις. Μάλιστα, όταν το περιβάλλον είναι οικείο δεν διστάζει να επιδείξει τις γνώσεις του με σκοπό όπως πάντα να σκορπίσει γέλιο).

Μεγάλη απόλαυση και τιμή μου που βρίσκομαι εδώ. Ο Ντούντα είναι δάσκαλος, πατέρας μας για όλους τους αθλητές. Τρομερή προσωπικότητα. Δεν έχω παιξει ποτέ μπάσκετ, αλλά ξέρω πόσα έχει προσφέρει στο άθλημα. Ευχαριστώ Ολυμπιακέ. Ευχαριστώ Ντούντα» ήταν τα λόγια του Σέρβου τενίστα, που καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο του Ολυμπιακού!»

Αρκετά λεπτά προτού ολοκληρωθεί ο αγώνας ένας υπεύθυνος της ΚΑΕ Ολυμπιακός είχε κατευθυνθεί προς τον Νόβακ Τζόκοβιτς καταστρώνοντας το σχέδιο άμεσης διαφυγής του. Πράγματι, με το που τέλειωσε το ματς, ο Σέρβος σταρ, ο οποίος δεν θα ήταν υπερβολή ότι επισκίασε όλους τους παριστάμενους μπασκετικούς θρύλους, τρέχοντας χάθηκε μέσα στη φυσούνα.

Το ματς ολοκληρώθηκε γύρω στις 22:00 με τον Τζόκοβιτς να εμφανίζεται μιάμιση ώρα αργότερα ώρα αργότερα στη λίμνη της Βουλιαγμένης, στο πάρτι που διοργανώθηκε προς τιμή του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Ομπράντοβιτς, Ίβκοβιτς και Τζόκοβιτς έφτασαν με λίγη διαφορά ώρας μεταξύ τους, το οποίο ενισχύει το σενάριο να δείπνησαν όλοι μαζί.

Μάλιστα, οι δύο πρώτοι είχαν αποχωριστεί τα κοστούμια που φορούσαν στη διάρκεια της τιμητικής εκδήλωσης στο ΣΕΦ και είχαν επιλέξει πιο ανάλαφρα λευκά ρούχα. Αντίθετα, ο Νόλε, ο οποίος φορούσε ένα λευκό πόλο μπλουζάκι και μπλε ηλεκτρίκ παντελόνι με αθλητικά παπούτσια, δεν άλλαξε.

Ο Τζόκοβιτς έφτασε τελευταίος, με τις Σέρβες καλλονές κάθε ηλικίας που ήταν προσκεκλημένες να τον πολιορκούν για μία φωτογραφία. Ο Τζόκερ δεν χάλασε χατήρι σε καμία και σε κανέναν.

Ούτε και στην υπογράφουσα, αφότου είχε ικανοποιήσει φυσικά όλη τη σερβική κοινότητα εν Αθήναις. Με διάθεση για πειράγματα όπως πάντα, όταν του ζήτησα να βγάλουμε μαζί μία φωτογραφία, μου απάντησε: «Ε, μαζί θα είναι καλύτερα απ' ότι μόνος μου».

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 23:30 που έφτασε στη λίμνη έως και μια ώρα αργότερα είχε καταφέρει να προχωρήσει ελάχιστα βήματα!

Ο ομοσπονδιακός προπονητής μπάσκετ της Σερβίας, Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς, ο σταρ του NBA Μπόγκταν Μπογκτάνοβιτς, όπως και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς μίλησαν για αρκετή ώρα με τον Τζόκοβιτς. Μάλιστα, ήταν εντυπωσιακό με πόσο σεβασμό και προσήλωση άκουγε τα όσα του έλεγε ο τελευταίος.

Ως απομηχανής Θεός εμφανίστηκε ο μάνατζερ του Τζόκοβιτς και τον πήρε κυριολεκτικά από το μπράτσο γύρω στη 1 και να τον κατευθύνει στο τραπέζι του Ζέλικο Ομπράντοβιτς για να καθίσει.

Με την αποχώρηση του μάνατζερ του, ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος έως εκείνη την ώρα δεν είχε πιει ούτε νερό και δεν είχε ακουμπήσει τα εδέσματα που πηγαινοέρχονταν, έγινε εμφανώς πιο διαχυτικός...

Η αναχώρηση του από την Αθήνα έγινε με συμβατική πτήση στις 8:25 με προορισμό το Βελιγράδι.

«Ο Ντούντα Ίβκοβιτς για μένα δεν είναι ένας απλός προπονητής, αλλά ένας προφέσορας του αθλητισμού, ένας ζωντανός θρύλος», δήλωσε ο Τζόκοβιτς στο gazzetta.gr και πρόσθεσε: «Έχει πετύχει τεράστιες επιτυχίες στο μπάσκετ και δεν νομίζω πως υπάρχει άνθρωπος που δεν τον θεωρεί σημείο αναφοράς.

Δεν θα μπορούσα να λείψω από αυτό το πάρτι. Αγαπώ το μπάσκετ και ο κόουτς Ίβκοβιτς αποτελεί μια προσωπικότητα που γνωρίζω από μικρό παιδί. Είναι μεγάλη μου τιμή που ταξίδεψα στην Αθήνα για αυτό το σπουδαίο γεγονός».

Τέλος, σε ότι αφορά στη σύντομη επίσκεψη του στη χώρα μας είπε: «Ήμουν πρόσφατα ξανά στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια χώρα την οποία αγαπώ και πάντα περνώ υπέροχα, όπως συνέβη και απόψε (σ.σ.: χθες). Βρέθηκα ανάμεσα σε μεγάλους θρύλους του αθλήματος και είχα την ευκαιρία να τα πούμε». Αν μη τι άλλο το γεγονός ότι προσπάθησε να αδράξει κάθε λεπτό παραμονή του στην Αθήνα επιβεβαιώνει στο ακέραιο τα λεγόμενα του.

Οι αιθέριες παρουσίες που απάρτιζαν τη χορωδία τραγούδησαν στα σερβικά προς τιμήν των καλεσμένων.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα