Νίκη για την Γερασιμάτου στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος

Gazzetta team
Νίκη για την Γερασιμάτου στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος

bet365

Επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα για την εθνική γυναικών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Λουξεμβούργου. Στη μεσημεριανή αναμέτρηση με τη Δανία για τις θέσεις 25-32 επιβλήθηκε με 3-0 και μπήκε στις θέσεις 25-28.

Χτες δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα η καλή προσπάθεια για πρόκριση στην πρώτη 8άδα της Challenge Division, αλλά σήμερα απέφυγε τουλάχιστον τις τελευταίες θέσεις της κατηγορίας της.

Το στοιχείο με το ξεχωριστό ενδιαφέρον ήταν η καλή εμφάνιση και η νίκη της 16άχρονης Ιωάννας Γερασιμάτου στο ντεμπούτο της σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας. Αγωνίστηκαν ακόμα η Κατερίνα Τόλιου και η Γεωργία Ζαβιτσάνου κι έμεινε στον πάγκο η Μαρία Χριστοφοράκη.

Το επόμενο ματς γίνεται σήμερα στις 20:00 ώρα Ελλάδας με τη Σλοβακία, η οποία νίκησε δύσκολα τη Βουλγαρία με 3-2 (τραπέζι 12). Την ίδια ώρα θυμίζουμε ότι διεξάγεται στο τραπέζι 1 ο προημιτελικός της εθνικής ανδρών με τη Γαλλία και μεταδίδεται ζωντανά από το laola1.tv στο ίντερνετ (http://www.laola1.tv/en-int/livestream/2017-09-15-table-tennis-ettu-european-championships-table1-len).

Από τη θέση 1 άρχισε το ματς με τη Δανία η Κατερίνα Τόλιου (Νο 89 στον ευρωπαϊκό πίνακα αξιολόγησης) και αντιμετώπισε τη Σόφι Γουάλοε (Νο 264). Είχε γενικά τον έλεγχο και επικράτησε με σκορ 3-1 παίρνοντας με ευκολία τα δικά της σετ.

Στη συνέχεια η Γεωργία Ζαβιτσάνου (που δεν εμφανίζεται τώρα στο ranking list) τέθηκε αντιμέτωπη με τη Στεφανί Κρίστενσεν (Νο 178). Αυτό ήταν πραγματικά αμφίρροπο ματς με την πρωταθλήτρια Ελλάδας του 2016 στο απλό γυναικών να έχει καλύτερες επιλογές στα κρίσιμα σημεία και να κατακτά τη νίκη με 3-2.
Από τη θέση 3 έκανε την πρώτη της εμφάνιση στον θεσμό η Ιωάννα Γερασιμάτου (Νο 235).

Χωρίς άγχος και με πειθαρχημένο παιχνίδι η νεαρή πρωταθλήτρια κατέβαλλε τη Νικολίν Κόεφεντ (δεν είναι αξιολογημένη στους τελευταίους πίνακες αξιολόγησης) με 3-1 σετ και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Ήταν η δεύτερη συμμετοχή με την εθνική γυναικών για τη Γερασιμάτου καθώς είχε προηγηθεί τον Δεκέμβριο ο αγώνας με τη Ρουμανία στο Σ.Ε.Φ. για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ελλάδα-Δανία 3-0:
Κατερίνα Τόλιου-Σόφι Γουάλοε 3-1 (11-3, 10-12, 11-3, 11-7)
Γεωργία Ζαβιτσάνου-Στεφανί Κρίστενσεν 3-1 (12-10, 9-11, 11-6, 12-10)
Ιωάννα Γερασιμάτου-Νικολίν Κόεφεντ 3-1 (11-7, 11-5, 4-11, 11-1)

* Ξεκαθάρισαν σήμερα οι ομάδες των γυναικών, που θα βρεθούν στα μετάλλια του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η Γερμανία, κάτοχος του τίτλου επί τρεις σερί διοργανώσεις, επιβλήθηκε από την κορυφή του ταμπλό 3-0 της Πολωνίας, ενώ η φιναλίστ του τελικού το 2015 Ρουμανία προχώρησε στην 4άδα από τη βάση του ταμπλό νικώντας με 3-0 την Πορτογαλία. Στα ημιτελικά μπήκαν ακόμα η Ρωσία, που έκαμψε με 3-1 την Ουγγαρία και η Ολλανδία, η οποία ξεπέρασε με 3-2 την Αυστρία. Τα ζευγάρια των ημιτελικών είναι: Γερμανία-Ολλανδία και Ρωσία-Ρουμανία.

* Περισσότεροι από 150 προσκεκλημένοι, πολλοί από αυτούς θρύλοι του αθλήματος, βρέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης σε μεγάλο ξενοδοχείο για τον εορτασμό των 60 ετών από την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Στην εκδήλωση, που οργάνωσε η ET.T.U. μαζί με την παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος (I.T.T.F.), είχαν προσκληθεί για να βραβευτούν πρώην πρωταθλητές Ευρώπης.

Ήταν και ο Καλλίνικος Κρεάνγκα στα τιμώμενα πρόσωπα, αλλά δεν μπόρεσε να παραστεί επειδή την ίδια ώρα γινόταν ο καθοριστικός αγώνας της εθνικής μας με τη Ρωσία για τα γκρουπ. Ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης είχε ειδοποιήσει τους διοργανωτές για την αναγκαστική απουσία του πρώην πρωταθλητή Ευρώπης στο διπλό ανδρών και το διπλό μικτό. Στη διάρκεια της γιορτής η I.T.T.F. έδωσε στον πρόεδρο της E.T.T.U. Ρόναλντ Κράμερ συμβολικό δώρο για την επέτειο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα