Παλεύει με φόντο το χάλκινο ο Παγκαλίδης, 7ος ο Παροτσίδης

Gazzetta team
Παλεύει με φόντο το χάλκινο ο Παγκαλίδης, 7ος ο Παροτσίδης

bet365

Ο Ηλίας Παγκαλίδης θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πάλης Παίδων - Κορασίδων που διεξάγεται στα Άνω Λιόσια. Έβδομος ο Παροτσίδης.
Η μεγάλη γιορτή της Πάλης, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων Κορασίδων συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα στο Ολυμπιακό Κέντρο Πάλης στα Άνω Λιόσια. Το πρώτο καλό ελληνικό πλασάρισμα ήρθε από τον Αντώνη Παροτσίδη στα 50κ. της ελληνορωμαϊκής, με την κατάκτηση της 7ης θέσης. Ο Ηλίας Παγκαλίδης στα 85κ. της ελληνορωμαϊκής έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει ακόμη και το χάλκινο μετάλλιο μέσω των ρεπεσάζ.
Ο Αντώνης Παροτσίδης έφερε το πρώτο καλό ελληνικό πλασάρισμα για τα ελληνικά χρώματα στο Ολυμπιακό Κέντρο Ανω Λιοσίων. Στον αγώνα του στον α’ γύρο των ρεπεσάζ στην κατηγορία των 50κ. της ελληνορωμαϊκής ο Μεξικανός αντίπαλός του Χοσέ Αλμπέρτο Σανταμαρία δεν προσήλθε για να αγωνιστεί, χαρίζοντας την πρόκριση στον Ελληνα παλαιστή. Στον κρίσιμο αγώνα που οδηγούσε στον τελικό των ρεπεσάζ και στη διεκδίκηση του χάλκινου μεταλλίου ο Παροτσίδης βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Μενουέλ Στόικα. Ο Ρουμάνος βρέθηκε νωρίς μπροστά με 4-0 με τον Παροτσίδη να δίνει μεγάλη μάχη για να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ στην δεύτερη περίοδο. Στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα ο Ελληνας αθλητής κατάφερε να μειώσει, αλλά τελικά ο Στόικα πήρε τη νίκη με 5-3, ενώ υπήρξαν έντονα παράπονα για τις διαιτητικές αποφάσεις.
Μέσω ρεπεσάζ θα συνεχίσει ο Ηλίας Παγκαλίδης την προσπάθειά του για διάκριση καθώς στα προημιτελικά της κατηγορίας των 85κ. της ελληνορωμαϊκής ηττήθηκε με 7-4 από τον Μουχάμαντ Εβλόεφ από τη Ρωσία. Ο Ρώσος στη φάση των «16» είχε αποκλείσει το φαβορί για το χρυσό μετάλλιο Γελαμάν Αγιούπ από το Καζακστάν. Ο Εβλόεφ πέρασε στον τελικό της κατηγορίας. Ετσι, την Τετάρτη (6/9) ο Παγκαλίδης παρέμεινε σε πορεία διάκρισης και στον β’ γύρο των ρεπεσάζ θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον νικητή του αγώνα Αλεξ Σόζε (Ουγγαρία) – Γελαμάν Αγιούπ (Καζαχστάν). Αν νικήσει θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό των ρεπεσάζ κόντρα στον Γεωργιανό Λούκα Ζακαριάτζε. Ο Παγκαλίδης στα προκριματικά, μετά από ένα σκληρό αγώνα κόντρα στον Κροάτη Τόμισλαβ Χάντερ προηγήθηκε με 2-0 και τελικά επικράτησε με 2-1 για να περάσει στους «16» της κατηγορίας. Στη φάση των «16» είχε ξεπεράσει και το εμπόδιο του Νταν Καστρασάν από τη Μολδαβία επικρατώντας με 3-2.
Ο Ευάγγελος Φώτιος Μπούκης στους «16» των 46κ. της ελληνορωμαϊκής ηττήθηκε με 8-0 από τον Νουρζάτ Καμπντιραχίμοφ από το Καζακστάν. Στα προκριματικά των 76κ. της ελληνορωμαϊκής Γιάννης Ξυνόπουλος δεν τα κατάφερε κόντρα στον Τουρπάν Μπισουλτάνοφ από τη Δανία, καθώς ηττήθηκε με 3-0. Πρόωρο αποκλεισμό γνώρισε και ο Δημήτρης Νικολαΐδης στα προκριματικά των 69κ.της ελληνορωμαϊκής μετά την ήττα του με 6-1 από τον Σουηδό Ράσμους Λίλεμαν Αστρομ. Στα 42κ. ο Παναγιώτης Τρίμης δεν αγωνίστηκε κόντρα στον Χαφένι Φέστους Ασίνο από τη Ναμίμπια.
Τα μετάλλια
Μετά από ένα συναρπαστικό τελικό στα 50κ. ο Ιάπωνας Ματσούι αναδείχθηκε νικητής. Αρχικά προηγήθηκε με 7-0, όμως ο Αζέρος Αλίγιεφ επέστρεψε στην διεκδίκηση του χρυσού, μειώνοντας 7-6. Στα τελευταία δευτερόλεπτοα ο Ματσούι διαχειρίστηκε σωστά το χρόνο και έφτασε στη νίκη. Τα χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν οι Βλαντιμίρ Ζαμπεϊβορότα (Ρωσία) και Χαΐκ Ασατριάν (Αρμενία).
Η κορυφή στα 54κ. είχε άρωμα… Ρωσίας. Ο Γκερμάν Ντόεφ επικράτησε 7-5 του Νουρσουλτάν Μπαζαρμπάγιεφ από το Καζακστάν, έχοντας το προβάδισμα στην συντριπτική διάρκεια του αγώνα. Ο Ντόεφ προηγήθηκε 2-0, 6-2 και 7-3 με τον Καζάκο να μειώνει σε 7-5 και να μην καταφέρνει να επιστρέψει στην διεκδίκηση του χρυσού. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν οι: Αλιακσάνταρ Πετσουρένκα (Λευκορωσία), Μπέκα Γκούρουλι (Γεωργία).
Το χρυσό μετάλλιο στα 58 κιλά κατέκτησε ο Μοχσέν Φατολάχ Μαντανί (Ίραν), ο οποίος επικράτησε στον τελικό του Ινδού Σονού Σονού με τεχνική πτώση. Στην τρίτη θέση βρέθηκαν οι: Κοσέι Τακεσίτα (Ιαπωνία) και Σεργκέι Αλεξάντροβιτς Τσιτζίρεφ (Ρωσία)
Παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία των 63 κιλών αναδείχθηκε ο Ντμίτρο Μίροσνικ από την Ουκρανία, ο οποίος επικράτησε 3-1 του Ιρανού Μοσταφά Καγέντ Κορντέχ. Το χάλκινο μετάλλιο μοιράστηκαν οι Ομάρ Αμπουλάτζε (Γεωργία) και Αρτέμ Έρόκιν (Ρωσία).
Τέλος, ο τελικός των 100 κιλών κρίθηκε στα τελευταία εννέα δευτερόλεπτα με τον Κόλτον Μίκαελ Σούλτζ από τις Ηνωμένες Πολιτείες να επικρατεί 3-1 του Ούγγρου Μπαλίντ Βάτζι. Το χάλκινο μετάλλιο μοιράστηκαν οι Χοσεϊνί (Ιράν) και Γιεβντοκίμοφ (Ουκρανία).
Το πρόγραμμα της Τετάρτης
Το πρωινό πρόγραμμα την Τετάρτη (6/9) ξεκινάει στις 10:30 και το απογευματινό στις 17:30, με τις Κορασίδες να κάνουν τη δική τους πρεμιέρα, ενώ πέφτει η αυλαία της ελληνορωμαϊκής των Παίδων με τα ρεπεσάζ, και τους τελικούς των κατηγοριών. Στο αγωνιστικό κομμάτι, εκτός του Παγκαλίδη, στα προκριματικά των 49κ. η Μαρία Τριανταφυλλίδου θα αντιμετωπίσει την Βέιλ Ρέι Μπέικερ από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Στην φάση των «16» των 56κ. ξεκινάει την προσπάθειά της η Γεωργία Γκουγκούδη κόντρα στην Σένα Ναγκαμότο από την Ιαπωνία όπως και η Θεοδώρα Τελιανίδου στα που θα αντιμετωπίσει την Σουζάνα Μόλναρ από τη Σλοβακία.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα