Οι συνθέσεις των αντιπάλων της εθνικής στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Gazzetta team
Οι συνθέσεις των αντιπάλων της εθνικής στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

bet365

Με τα πρώτα τους ονόματα στους διεθνείς πίνακες αξιολόγησης θα παραταχθούν τον Σεπτέμβριο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης οι εθνικές ομάδες ανδρών της Σουηδίας και της Ρωσίας, που θα είναι οι μεγάλοι αντίπαλοι της Ελλάδας στο 3ο γκρουπ της 1ης κατηγορίας.

Όλες οι συμμετέχουσες χώρες έκαναν την αρχική δήλωση αθλητών για τη διοργάνωση του Λουξεμβούργου και καθώς η εθνική μας θα επιδιώξει την πρόκριση στην κορυφαία 8άδα έχει ενδιαφέρον να δούμε τις συνθέσεις των δύο παραδοσιακών δυνάμεων της διεθνούς σκηνής.

Σε αυτές λοιπόν, θα ηγούνται ο Ματίας Κάρλσον, νούμερο 6 τον τρέχοντα μήνα στην Ευρώπη και ο Αλεξάντερ Σιμπάεφ, νούμερο 15, αντίστοιχα. Οι Ρώσοι πάντως, πρόκειται να εμφανίσουν ομάδα με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας.

Θυμίζουμε ότι η Ελλάδα έχει κληρωθεί στο γκρουπ C κι εκτός από τη Σουηδία και τη Ρωσία θα βρει μπροστά της το Λουξεμβούργο, που φυσικά χρειάζεται προσοχή κι έχει και τον ρόλο οικοδεσπότη. Από τα 4 γκρουπ της Championships Division προκρίνονται στα προημιτελικά οι δύο πρώτες ομάδες.

Η Σουηδία είναι επικεφαλής του ομίλου και φυσικά επί σειρά ετών υπήρξε κυρίαρχη στο ευρωπαϊκό στερέωμα (ενώ βέβαια έχει και παγκόσμιους τίτλους). Για το Ευρωπαϊκό του 2017 έχει δηλώσει τους πρώτους 5 αθλητές της στον διεθνή πίνακα αξιολόγησης.

Αυτοί είναι ο Ματίας Κάρλσον, ο Κρίστιαν Κάρλσον (νούμερο 10 στη γηραιά ήπειρο), ο Παρ Γκέρελ (Νο 19), ο Άντον Σέλμπεργκ (Νο 48) και ο Γιον Πέρσον (Νο 50).
Η Ρωσία, που βρισκόταν στη 2η σειρά των seeding της κλήρωσης, κατέκτησε την 3η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2013 (τότε που ήταν φιναλίστ του τελικού η Ελλάδα), αλλά είναι μακριά από τελικούς εδώ και πολλά έτη. Δ

ιαθέτει πλειάδα εξαιρετικών αθλητών, ωστόσο δεν δήλωσε στο φετινό Ευρωπαϊκό αυτούς με τις καλύτερες θέσεις στην ευρωπαϊκή κατάταξη. Κατ’ αρχάς θα είναι στην αποστολή ο Αλεξάντερ Σιμπάεφ και ο Γκριγκόρι Βλασόφ, που βρίσκονται στις θέσεις 15 και 46 αντίστοιχα.

Από και κει πέρα όμως, έμειναν εκτός 5άδας οι Μικάιλ Παΐκοφ, Αλεξέι Λιβεντσόφ, Κιρίλ Σκάσκοφ, Βασίλι Λακέεφ, που ακολουθούν στο ranking list και είναι και πιο έμπειροι. Επιλέχθηκαν ο Σάντι Ισμαΐλοφ της κατηγορίας αθλητών κάτω των 21 ετών (Νο 89 στους άνδρες), ο έφηβος Ντένις Ιβόνιν (Νο 175) και ο πρωταθλητής Ευρώπης παίδων στις δύο τελευταίες χρονιές Βλαντιμίρ Σιντορένκο (Νο 155).

Το Λουξεμβούργο τέλος, εξασφάλισε θέση στην κορυφαία κατηγορία επειδή διοργανώνει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όμως δεν έχει να επιδείξει μεγάλη ποιότητα και διακρίσεις.

Στην αρχική δήλωση συμπεριέλαβε τους αθλητές Έρικ Γκλοντ (νούμερο 177 στην Ευρώπη), Γκιλ Μίχελι (Νο 205), Λούκα Μλαντένοβιτς (Νο 211), Τράιαν Τσιότσιου (ήταν στο 233 τον Φεβρουάριο του 2016) και Μαρκ Ντιέλισεν (Νο 360). Με τα χρώματα της χώρας αγωνίζεται και ο κινεζικής καταγωγής Σια Τσενγκ (είναι στο νούμερο 198 της Ευρώπης τον Αύγουστο), αλλά δεν έχει δικαίωμα ακόμα να μετέχει στο ομαδικό.

Λογικά, το Λουξεμβούργο θα έχει απλά την ευκαιρία γα πολύτιμες εμπειρίες σε αυτόν τον όμιλο. Υπενθυμίζουμε ότι κάθε χώρα μπορεί να κάνει αλλαγή στην πρώτη δήλωση για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά όχι με αθλητή, που είναι ψηλότερα στον πίνακα αξιολόγησης από τους αρχικά δηλωθέντες.
* Επιδιαιτήτρια στο World Tour της Βουλγαρίας είναι η Μαρία Τσίπου. Το όπεν βρίσκεται σε εξέλιξη στο Παναγκουρίστε και ολοκληρώνεται αύριο.

 

Τελευταία Νέα