Προϋπόθεση η λειτουργία της πισίνας για την άνοδο του ΝΟ Χανίων

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Προϋπόθεση η λειτουργία της πισίνας για την άνοδο του ΝΟ Χανίων

bet365

Ο αντιπρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, μίλησε στο gazzetta.gr για το κατά πόσο είναι πιθανό η ομάδα να αποδεχτεί την άνοδο στην Α1 πόλο των ανδρών, μετά την αποχώρηση του Παναθηναϊκού από το πρωτάθλημα, ξεκαθαρίζοντας ότι αν δεν λυθεί το θέμα της πισίνας, δεν υπάρχει περίπτωση να παίξουν στα μεγάλα σαλόνια...

Ένας από τους ιστορικότερους Ναυταθλητικούς συλλόγους στη χώρα, ο οποίος σταθερά τροφοδοτεί με ταλέντα τις εθνικές ομάδες, ακόμη και τα τελευταία χρόνια που δεν αγωνίζεται στην μεγάλη κατηγορία, έχει διορία να απαντήσει στην Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας έως τις αρχές της προσεχούς εβδομάδας για τον αν αποδέχεται να αγωνιστεί στην Α1.

Ο λόγος που οι Χανιώτες δεν έχουν απαντήσει ακόμη, παρότι παρήλθε η πρώτη διορία (ζητήθηκε παράταση) είναι διότι δεν έχει διευκρινιστεί εάν το μοναδικό κολυμβητήριο της πόλης, το οποίο υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θα λειτουργήσει το χειμώνα.

Πέρυσι, η εγκατάσταση στην οποία αθλούνται χιλιάδες παιδιά των ακαδημιών, αθλητές αλλά και απλοί πολίτες, όπως και άτομα με αναπηρίες έμεινε κλειστή για τρεις μήνες. Ο λόγος είναι ότι τα χρήματα από τον κωδικό του πετρελαίου, από τον προϋπολογισμό της ΓΓΑ, δεν επαρκούσαν για να συνεχίσει να θερμαίνεται, γεγονός που την καθιστούσε μη λειτουργική.

«Έχουμε κάνει το πείραμα στο παρελθόν να παίξουμε στην Α1 χωρίς να έχουμε διαθέσιμη την έδρα μας, αλλά απέτυχε. Πέρα από το γεγονός ότι το κόστος μετακινήσεων για τα 22 παιχνίδια στην Αθήνα είναι δυσβάσταχτο, είναι ότι παίζουμε χωρίς τον κόσμο μας. Γι αυτό άλλωστε έκτοτε δεν έγινε και καμία προσπάθεια ανόδου στην μεγάλη κατηγορία.

Πέρυσι, αγοράσαμε ένα ισοθερμικό κάλυμμα, με την οποία καλύπταμε την πισίνα και τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά. Καταφέραμε να την κρατήσουμε μόλις τρεις μήνες κλειστή», δήλωσε ο Σπύρος Μαραγκουδάκης και πρόσθεσε σχετικά με τις σκέψεις που υπάρχουν για την άνοδο,

«Αυτό είναι κάτι που θα εξαρτηθεί από την πολιτική βούληση. Έχουμε προθεσμία να απαντήσουμε έως τις αρχές της προσεχούς εβδομάδας και θα έλεγα αυτή τη στιγμή ότι οι πιθανότητες είναι 50-50.

Τα επιπλέον χρήματα που χρειάζονται για να λειτουργήσει το κολυμβητήριο φέτος, είναι περίπου τόσο όσα θα χρειάζονταν για να γίνει μία μελέτη και εγκατάσταση συστήματος αντλιών θερμότητας. Μάλιστα, σε αυτήν τη περίπτωση θα μπορούσαμε να αντλήσουμε κονδύλια από την ευρωπαϊκή ένωση, εντάσσοντας το στα προγράμματα ΕΣΠΑ.

Θέλω να πιστεύω πως θα υπάρξει μία θετική εξέλιξη, αφού τα χειρότερα φαίνεται να έχουν περάσει. Εννοείται ότι προσανατολιζόμαστε στην ανεύρεση νέων χορηγών, όμως η αλήθεια είναι ότι η λειτουργία του κολυμβητήριου δεν μπορεί να εξασφαλιστεί με ιδιωτική πρωτοβουλία.

Ελπίζω οι τέσσερις εκλεγμένοι βουλευτές των Χανίων και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού να δείξουν την απαιτούμενη ευαισθησία, ώστε να μην κλείσει πάλι το κολυμβητήριο».

 

Τελευταία Νέα