Εξακουστίδης στο gazzetta.gr: «Σκληροπυρηνική προετοιμασία στην Ταϊλάνδη για το Κ-1»

Εξακουστίδης στο gazzetta.gr: «Σκληροπυρηνική προετοιμασία στην Ταϊλάνδη για το Κ-1»

bet365

Ο Σταύρος Εξακουστίδης ετοιμάζεται για το Κ-1... λιώνοντας στην Ταϊλάνδη, απ' όπου και μιλάει στο gazzetta.gr για το εξοντωτικό πρόγραμμά του.

Ο Σταύρος Εξακουστίδης είναι ο πρώτος Έλληνας αθλητής μετά το Μιχάλη Ζαμπίδη που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στο κορυφαίο event K-1! Στις 18 Σεπτεμβρίου καλείται να αντιμετωπίσει τον Ιάπωνα πρωταθλητή Τάιγκα στα 60 κιλά κι ο «Nirvana» τα... δίνει όλα για να παρουσιαστεί έτοιμος στη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του!

Αυτή την περίοδο... λιώνει στην Ταϊλάνδη μαζί με τον συμπαίκτη του Γιώργο Μουστάκη (θα παίξει αγώνα Μuay Τhai με Ταϊλανδό πρωταθλητή, που του έκλεισε ο Sangtiennoi) και από εκεί μίλησε στο gazzetta.gr για το εξαντλητικό του πρόγραμμα.

«Η προετοιμασία μου ξεκίνησε στο camp του μεγάλου αθλητή και δασκάλου Sangtiennoi, ο οποίος είναι θρύλος του αθλήματος, έχοντας αγωνιστεί 4 φορές με τον μεγάλο Ramon Dekkers.Στη συνέχεια άλλαξα προπονητικό κέντρο, γιατί αναζητούσαμε με το δάσκαλό μου Νάσο Αργυρόπουλο ανάποδους αθλητές λόγω του αντιπάλου μου στο Κ-1. Έτσι επιλέξαμε το σκληροπυρηνικό Sitsongpeenong camp με αθλητές όπως ο Sitthichai που έχει την ζώνη του Glory αυτή την στιγμή. Επίσης, εκεί έχω την ευκαιρία να προπονούμαι με τους Yodpayak, Dechsakda πρωταθλητές Ταϊλάνδης με πάνω από 150 αγώνες ο καθένας και όλοι ανάποδοι - ήταν η ιδανική επιλογή για την προετοιμασία μου», εξηγεί αρχικά ο Έλληνας πρωταθλητής.

Ποιο είναι το πρόγραμμα που ακολουθείς καθημερινά;

«Η προπόνησή μου περιλαμβάνει 2 τρεξίματα την μέρα. Ξεκινάμε το πρώτο στης 5.30 το πρωί το οποίο είναι 10 χιλιόμετρα, μετά στης 7 ξεκινάει η πρώτη προπόνηση που περιλαμβάνει ανάλογα με την μέρα ΠΑΟ,σάκους και γυμναστική και η δεύτερη προπόνηση ξεκινάει στης 15:00 με 6 χιλιόμετρα τρέξιμο. Η δεύτερη προπόνηση περιλαμβάνει τεχνικές, στόχους και σπάρινκ. Νομίζω πως είναι από τις καλύτερες προετοιμασίες που έχω κάνει και ευχαριστώ τον δάσκαλο μου που με προέτρεψε γι αυτό. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που με πιστεύουν και με στηρίζουν σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς και με βοήθησαν να καλυφθούν τα έξοδα της τόσο σημαντικής προετοιμασίας μου».

 

Τελευταία Νέα