Εχει την ηλικία για να κάνει μεγάλη καριέρα!

Gazzetta team
Εχει την ηλικία για να κάνει μεγάλη καριέρα!

bet365

Ο Περικλής Ιακωβάκης γράφει στο gazzetta.gr για την εκπληκτική Κατερίνα Στεφανίδη και το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου.

Άλλο ένα χρυσό μετάλλιο για την Κατερίνα Στεφανίδη με χαρακτηριστική άνεση. Πήγε στο Λονδίνο και της έφτασαν 4 άλματα για να πάρει το χρυσό (ένα στα προκριματικά και 3 για να φτάσει στην πρώτη θέση στον τελικό). Πίστευα πως πολύ δύσκολα μπορούσε να χάσει αφού μόνο η Αμερικανίδα Morris ήταν πραγματική απειλή. Μπράβο και πάλι μπράβο. Είναι μακράν η καλύτερη του κόσμου στο Επικοντώ γυναικών τα τελευταία 2 χρόνια. Έχει την ηλικία για να κάνει μεγάλη καριέρα και να συνεχίσει να κατακτά τίτλους. Επόμενος στόχος λογικά τα 5 μέτρα, επίδοση που δοκιμάζει συνέχεια. Συγχαρητήρια και εύχομαι καλή συνέχεια.

Τι άλλο είδαμε την Κυριακή

Από ελληνικής πλευράς τον αποκλεισμό του Κώστα Δουβαλίδη στα προκριματικά του δρόμου 110μ μετ εμποδίων με επίδοση 13:62. Δεν ήταν καλή χρονιά για τον Κώστα φέτος με δύο μικροεπεμβάσεις. Ελπίζω να ξεκουραστεί και να κάνει ό,τι πρέπει για να επιστρέψει σε επιδόσεις κάτω από 13:40. Ο Κύπριος Μίλαν Τράϊκοβιτς τα κατάφερε καλύτερα και έφτασε στα ημιτελικά. Εκεί έτρεξε στη δυσκολότερη σειρά και το 13:32 που έκανε του έδωσε την 5η θέση στην πρώτη ημιτελική σειρά. Και οι 2 αθλητές που πέρασαν με επίδοση στον τελικό (Ortega ESP και Shubenkov RUS) ήταν στην σειρά του Μίλαν. Κατά τα άλλα τα φαβορί πέρασαν εκτός από τον Pozzi GBR.

Στο Επικοντώ Ανδρών ο πιτσιρικάς Εμμανουήλ Κάραλης πήρε μια πρώτη γεύση από τον κόσμο των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων Ανδρών. Έχει όλο το χρόνο να βελτιωθεί και σίγουρα στο μέλλον μπορεί να γίνει πολύ καλύτερος.

Στο Μαραθώνιο Γυναικών είχαμε διπλή εκπροσώπηση με την Ρεμπούλη που εγκατέλειψε και την Πριβιλέτζιο που τερμάτισε 71η με επίδοση 2:57:06 . Τέλος πολύ καλή εμφάνιση έκανε η Κύπρια Νταγκμάρα Χαντζίκ που βγήκε 35η με εθνικό ρεκόρ 2:38:52.

Το πρωί είδαμε στα προκριματικά των 400μ Γυναικών την πρόκριση της Ειρήνης Βασιλείου που τερμάτισε 2η στη σειρά της με 52:61 πίσω από την Felix USA. Καταπληκτική προσπάθεια και πανάξια πρόκριση. Ελπίζω να απολαύσει τον αυριανό ημιτελικό στις 23:03(2η σειρά) και να κυνηγήσει ένα ατομικό ρεκόρ (51:86). Η Κύπρια Ελένη Αρτυματά πέρασε πάρα πολύ γρήγορα στα πρώτα μέτρα και δεν άντεξε στα τελευταία μέτρα. Τερμάτισε 7η στην σειρά της με επίδοση 53:26

Στο έπταθλο η Thiam ΒΕL κέρδισε εύκολα με 6784β με διαφορά μπροστά από την Schafer GER που έκανε 6696β και την Vetter NED 6636.

Η El Tohmson JAM 10:84 έκανε επίδειξη δύναμης στα ημιτελικά μαζί με τις Talu CIV kai Bowie USA 10:91. Στον τελικό όμως η Thompson ήταν πολύ κακή και την είδα να παραπατάει στα 50μ για 3 διασκελισμούς και να τα χάνει για λίγο. Η Bowie USA με μια ¨βουτιά¨ στο photo-finish πήρε το χρυσό στο τέλος με επίδοση 10:85 SB από την Ta Lou CIV 10:86 SB. Πολύ καλή εμφάνιση και άλλο ένα μετάλλιο για Schippers NED με 10:96. Σε κάθε περίπτωση οι Αμερικανοί επέστρεψαν για τα καλά στα 100μ μετά από χρόνια επικράτησης των Τζαμαϊκανών.

Στα 400μ Ανδρών είχαμε τα ημιτελικά. Ξεχώρισαν οι Van Niekerk RSA με 44:22 , Makwala BOT με 44:30, και οι εκπληκτικοί νεαροί με τα εθνικά ρεκόρ στην πρώτη σειρά Gardiner BAH με 43:89 και Allen JAM με 44:19. Φάνηκε πως κουράστηκε πολύ ο Gardiner και δεν ξέρω αν θα είναι το ίδιο φρέσκος στον τελικό της Τρίτης 23:50. Σήμερα οι Van Niekerk και Makwala θα τρέξουν και στα προκριματικά των 200μ οπότε η μέρα δεν θα έχει ξεκούραση για αυτούς.

Στη Σφαιροβολία Ανδρών είχαμε μεγάλο αγώνα με τελικό νικητή τον Walsh NZL με επίδοση 22:03. Δεύτερος το μεγάλο φαβορί Kovacs USA με επίδοση 21:66 και τρίτος ο Κροάτης Zunic με 21:46. Πρέπει να έγινε κάποια ένσταση για την τελευταία βολή του Kovacs, που ήταν πάνω από τα 22μ αλλά άκυρη, γιατί τα επίσημα αποτελέσματα άργησαν να βγουν.

Στον Ακοντισμό γυναικών όλα φυσιολογικά εκτός από τον αποκλεισμό της Michell AUS και το ίδιο φυσιολογικά όλα τα αποτελέσματα στα 400μ Γυναικών. Στα ημιτελικά θα πούμε περισσότερα. Τέλος στα 800μ είχαμε τα ημιτελικά. Έμειναν έξω οι δύο Κενυάτες Rotich και Korir. Ο τελικός της Τρίτης στις 23:35 είναι πολύ ανοικτός και κυριολεκτικά όλοι μπορούν να ανέβουν στο βάθρο. Είναι θέμα περάσματος στα πρώτα 400μ και αλλαγής στα τελευταία μέτρα αν πάει αργά η κούρσα. Θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Για ότι απορίες ή ερωτήσεις που μπορεί να έχετε στείλτε μου στο twitter @periakovakis βάζοντας το hashtag #askperiakovakis και τα #London2017 #IAAFWorlds. Θα προσπαθήσω να σας λύσω απορίες και να βοηθήσω να παρακολουθήσετε καλύτερα το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός.
Η στήλη είναι μια χορηγία της UnderArmourGR.

@Photo credits: INTIME
 

Τελευταία Νέα