Αξίζει σεβασμός στο μεγάλο αστέρα του αθλητισμού

Gazzetta team
Αξίζει σεβασμός στο μεγάλο αστέρα του αθλητισμού

bet365

Ο Περικλής Ιακωβάκης αναλύει στο gazzetta.gr γιατί έχασε ο Γιουσέιν Μπολτ και γράφει για όσα είδαμε ακόμα στη 2η μέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου.
Αντίο του Usain Bolt με ήττα και τρίτη θέση. Πίστευα πως δεν υπήρχε περίπτωση να χάσει αφού θα καθόταν στον βατήρα. Τελικά ο Gatlijn κέρδισε και ο Bolt βγήκε τρίτος πίσω και από τον νεαρό Coleman. Νομίζω πως ο Bolt είχε σταματήσει τον πρωταθλήτισμό μέσα στο μυαλό του εδώ και πολύ καιρό. Αυτό φάνηκε από τις λίγες κούρσες του μέσα στην αγωνιστική περίοδο και την όχι καλή του φόρμα. Για την ακρίβεια νομίζω πως μετράει τις μέρες για να πεί αντίο οριστικά μετά και την 4Χ100μ με την ομάδα της Τζαμάϊκα. Δεν υπήρχε το κίνητρο και η συγκέντρωση για να είναι έτοιμος και πάλι. Αν υπολογίσουμε και την ηλικία του καθώς είναι ο καλύτερος από το 2008, κατάφερε να τρέξει και πάλι 9:95, μια επίδοση που φυσικά δεν έφτανε για να νικήσει. Το μόνο που έχω να πώ είναι πως αξίζει ΣΕΒΑΣΜΟΣ στον μεγάλο αστέρα του αθλητισμού. Περνάμε σε μια άλλη εποχή για τον παγκόσμιο στίβο που πρέπει να καλύψουν άλλοι αθλητές όπως ο Νοτιοαφρικάνος Van Niekerk.
Τι άλλο είδαμε;
Από Ελληνικής πλευράς τον αποκλεισμό της Βούλας Παπαχρήστου στα προκριματικά του Τριπλούν Γυναικών. Δεν τα κατάφερε η Βούλα που με επίδοση 13.75μ έμεινε στην 20η θέση. Όλες οι καλές αθλήτριες και τα φαβορί πέρασαν.
Στη Δισκοβολία έπεσε μέσα ο φίλος μου Γιάννη Μπαρλής που είχε αναφέρει τον Λιθουανό Gudzius . O Κύπριος Απόστολος Παρέλλης βγήκε 10ος με επίδοση 63.17 πολύ κοντά στο φετινό του ρεκόρ.
Η Dibaba ΕΤΗ πέρασε με χρόνο στα ημιτελικά των 1500μ, αλλά δείχνει να μην είναι σε καλή κατάσταση. Ετσι ανοίγει ο δρόμος για την Muir να κατακτήσει ένα μετάλλιο εντός έδρας.
Στο μήκος είδαμε έναν πολύ καλό αγώνα. Οι δύο Νοτιοαφρικάνοι Manyonga 8.48μ και Samaai 8.32μ ανέβηκαν στο βάθρο κάνοντας το 1-3. Δεύτερος ήταν ο πολύ σταθερός Αμερικανός Lawson 8.44μ. Κρίμα για τον Menkov 8.27μ που έχασε το βάθρο στο τέλος.
Στα 10000μ γυναικών η Ayana ακόμα και ντεφορμέ κατάφερε να κερδίσει και η Αιθιοπία πήρε δύο μετάλλια μαζί με το ασημένιο της Dibaba.
Στο έπταθλο η Thiam ΒΕL 4014β είναι δεύτερη με μικρή διαφορά πίσω από την Schafer GER που έχει 4036β. Πιστεύω πως η Βελγίδα Χρυσή Ολυμπιονίκης δεν θα χάσει. Αύριο θα δούμε και αν η Βρετανίδα Johnson-Tohmson θα καταφέρει να ανέβει στο βάθρο.
Το πρωί ενδιαφέρον είχαν τα 100μ γυναικών και τα 400μ Ανδρών. Η El Tohmson JAM 11:05 έκανε επίδειξη δύναμης και ψάχνουμε για την δεύτερη. Πολύ καλή η Γερμανίδα Luckenkemper με ατομικό ρεκόρ 10:95 και οι δύο αθλήτριες από την Ακτή Ελεφαντοστού Ta Lou 11:00 και Ahoure 11:04. Σε πολύ καλή κατάσταση ήταν το πρωί και η Αμερικανίδα Bowie 11:05. Δεν μου άρεσε η Schippers NED 11:08.
Τέλος στα 400μ Ανδρών πήραμε μια πρώτη γεύση. Ξεχώρισαν οι Van Niekerk RSA 45:27, Makwala BOT 44:55, Gardiner BAH 44:75, Thebe BOT 44:82 και Kerley USA 44:92. Εμένα μου άρεσαν πολύ οι Van Niekerk , Makwala και ο Gardiner. Πιστεύω πως θα είναι και οι τρείς αθλητές του βάθρου. Μετά τα ημιτελικά θα έχω καλύτερη άποψη.
Ας δούμε το μεσημεριανό πρόγραμμα που έχει Ελληνικό ενδιαφέρον.
12:00 Μήκος Επτάθλου Γυναικών.
12:05 3000μ Steeplechase Ανδρών. 3 σειρές με αυτόματη πρόκριση στον τελικό για τους 3 πρώτους κάθε σειράς και τους 6 γρηγορότερους χρόνους. Τα φαβορί είναι οι Kipruto KEN, Jager USA, Menkhissi-Benabbad FRA και El Bakkali MAR
12:55 Μαραθώνιος δρόμος Ανδρών. Δεν έχουμε Ελληνική συμμετοχή. Τα φαβορί είναι οι Wanjiru KEN, Tola ETH, Mekonnen ETH.
13:05 400μ ΕΜΠ Ανδρών. Το αγώνισμα μου. Θα δώ πρώτα τα προκριματικά και μετά θα σχολιάσω περισσότερα. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποιο ξεκάθαρο μεγάλο φαβορί.
13:45 Ακοντισμός Επτάθλου Γυναικών.
13:55 Προκριματικά 400μ Γυναικών. Η αρχή για τις αθλήτριες των 400 μέτρων. Έχουμε την συμμετοχή της Ειρήνης Βασιλείου 51:86 SB που τρέχει στην πρώτη προκριματική σειρά και της Κύπριας Ελένης Αρτυματά 51:61 SB στην τέταρτη σειρά. Αν κάνουν μια κούρσα κοντά στο ρεκόρ τους λογικά θα συνεχίσουν στα ημιτελικά. Προκρίνονται οι 3 πρώτες κάθε σειράς και οι 6 γρηγορότερες αθλήτριες. Την προσοχή μας στις Alison Felix USA και Shuanne Miller BAH που πέρυσι στο Ρίο είχαν πέσει στο νήμα με νικήτρια την Miller με την βουτιά στο photo-finish.
15:00 Ακοντισμός Επτάθλου Γυναικών.
15:15 110μ εμπόδια Προκριματικός Ανδρών. Εδώ έχουμε την συμμετοχή του Κώστα Δουβαλίδη 13:42 SB και του Κύπριου πρωταθλητή Μίλαν Τράΐκοβιτς 13:25 SB που τρέχουν στην 3η και 4η σειρά αντίστοιχα. Προκρίνονται οι 4 πρώτοι κάθε σειράς και οι 4 καλύτεροι χρόνοι. Θεωρώ πως και οι δύο θα περάσουν στα Ημιτελικά και μετά θα πούμε περισσότερα.
16:00 Μαραθώνιος δρόμος . Έχουμε δύο Ελληνικές συμμετοχές με τις Ουρανία Ρεμπούλη και την Γκλόρια Πριβιλέτζιο. Φαβορί είναι οι Kiplagat KEN, Ber, Dibaba ETH, Mare Dibaba ETH και Jepkirui BHR και τρέχουν συνολικά 92 αθλήτριες.
Για ότι απορίες ή ερωτήσεις που μπορεί να έχετε στείλτε μου στο twitter @periakovakis βάζοντας το hashtag #askperiakovakis και τα #London2017 #IAAFWorlds. Θα προσπαθήσω να σας λύσω απορίες και να βοηθήσω να παρακολουθήσετε καλύτερα το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός.
Η στήλη είναι μια χορηγία της UnderArmourGR.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα