Ελλάδα - Ιταλία 8-9

Gazzetta team
Ελλάδα - Ιταλία 8-9

bet365

Σαφώς επηρεασμένη από το άγχος της πρεμιέρας και νευρική στο πρώτο της παιχνίδι ως ομάδα, η Εθνική υδατοσφαίρισης των Νεανίδων γνώρισε την ήττα από την Ιταλία με 9-8.

Σήμερα (4/8) το μεσημέρι, στο άνοιγμα της αυλαίας του διεθνούς τουρνουά "ΠΥΘΙΑ ΚΑΠ" (Β' Όμιλος) που γίνεται πάλι από φέτος στο κολυμβητήριο της Ιτέας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα γίνει στο Νόβισαντ σε λίγες μέρες το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα λύγισε απέναντι στην Ιταλία.

Τα κορίτσια μας ξεκίνησαν ορεξάτα, κυκλοφορούσαν καλά τη μπάλα, αλλά δεν είχαν αποτελεσματικότητα λόγω της νευρικότητας και της κακής τελικής προσπάθειας, ενώ έχαναν ακόμα και πέναλτι. Αυτό το σκηνικό συνεχίστηκε μέχρι και τα μισά της τρίτης περιόδου, οπότε και οι Ιταλίδες προηγήθηκαν ακόμα και με 8-3.

Μονακό – Τουλούζ με επιστροφή στοιχήματος*, αν ο Μ’Μπαπέ σκοράρει το πρώτο γκολ (21+). * Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις.

Εκεί οι Ελληνίδες άρχισαν να βρίσκουν τον καλό τους εαυτό και στο σκοράρισμα. Το τρίτο οκτάλεπτο έληξε 8-4 υπέρ της Ιταλίας, αλλά στο τέταρτο οι διεθνείς μας μείωσαν στο ένα γκολ 8-7, στο 3.21 πριν από το φινάλε.

Η Ιταλία με πέναλτι πέτυχε το 9-7, η Εθνική μας μείωσε με την αρχηγό της και κορυφαία (με 4 γκολ) Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη σε 9-8, αλλά ενώ είχε ευκαιρία στο τέλος δεν μπόρεσε τελικά να ισοφαρίσει.

Η Ελλάδα είχε 3/7 παίκτη παραπάνω, 2/4 πέναλτι, 1 περιφέρεια, 1 φουνταριστό, 1 κόντρα. Η Ιταλία είχε 0/3 παίκτη παραπάνω, 2/2 πέναλτι, 4 περιφέρεια, 2 κόντρα, 1 φουνταριστό.

ΕΛΛΑΔΑ - ΙΤΑΛΙΑ 8-9

Οκτάλεπτα: 0-1, 2-4, 2-3, 4-1.

ΕΛΛΑΔΑ: Αρχοντάκη, Κολιτσοπούλου, Νίνου Π., Λούδη, Κανετίδου, Μαστρόκαλου, Νίνου Ειρ. 2, Μυριοκεφαλιτάκη 4, Κοκκινάκη, Ντούλη 1, Κοντονή 1, Τσιμάρα, Γιαννακέα.

Τα γκολ της Ιταλίας πέτυχαν: Κανταπάολα 1, Αμεντέο 1, Κορντοβάνι 1, Τσεργκόλ 3, Τόρι 1, Κλεμέντι 1, Ριτσόλι 1.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Δήμου μας δήλωσε μετά τον αγώνα: "Ήταν ένα παιχνίδι, το πρώτο του τουρνουά, όπου τα κορίτσια αγωνίστηκαν για πρώτη φορά μαζί. Υπήρχε άγχος και νευρικότητα στην αρχή, για πολλή ώρα, αν και νομίζω ότι ελέγχαμε το παιχνίδι και απλώς δεν είχαμε αποτελεσματικότητα και καλό τελείωμα.

Είμαι ευχαριστημένος, όμως, διότι δεν τα παρατήσαμε, πλησιάσαμε και μάλιστα κάποια στιγμή φτάσαμε κοντά στην ισοφάριση και διεκδικήσαμε νίκη. Αυτό είναι καλή αντίδραση από τα κορίτσια. Έχουμε παιχνίδια μπροστά μας, θα δουλέψουμε, θα διορθώσουμε πράγματα και θα νομίζω θα είμαστε έτοιμοι στο Ευρωπαίκό".

Η αρχηγός της ομάδας και κορυφαία παίκτρια στο ματς Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη μας είπε: "Είμαστε μια καινούργια ομάδα που έπαιξε ένα πρώτο παιχνίδι και παρουσιάστηκε αγχωμένη για ένα μεγάλο διάστημα από το ξεκίνημα και γι αυτό δεν είχαμε αποτελεσματικότητα. Στη συνέχεια, όμως, βρήκαμε το μομέντουμ και φτάσαμε κοντά να το γυρίσουμε. Αυτό το τουρνουά είναι μια ευκαιρία να δουλέψουμε σκληρά και θα είμαστε έτοιμες στο Ευρωπαϊκό".

Για τον Β' όμιλο του τουρνουά: Σερβία - Ρωσία 8-12.

ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Η ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

ΣΗΜΕΡΑ (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/8) ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΛΛΑΔΑ - ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (21.15)

Η επίσημη τελετή έναρξης του "ΠΥΘΙΑ ΚΑΠ" θα γίνει σήμερα Παρασκευή στις 18.30 το απόγευμα στην παραλία της Ιτέας. Εκτός από τα καθιερωμένα και τους λόγους των επισήμων, θα γίνει επίδειξη Συγχρονισμένης κολύμβησης στη θάλασσα.

Στη συνέχεια όλοι θα επιστρέψουν στο κολυμβητήριο όπου θα γίνουν τα παιχνίδια του βραδινού προγράμματος και συγκεκριμένα για τη 2η αγωνιστική των Ομίλων: Στις 19.45 η Ολλανδία θα αντιμετωπίσει τη Ρωσία για τον Β' Όμιλο, ενώ στις 21.15 η Εθνική Ελλάδας θα παίξει κόντρα στην Αυστραλία για τον Α'.

 

Τελευταία Νέα